Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: Ένα... σοβαρό δεκάλεπτο ήταν αρκετό για το «διπλό»

Ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό του αλλού και επέτρεψε στην Καβάλα να του βάλει δύσκολα όμως “ξυπνώντας” στα τελευταία 15 λεπτά “καθάρισ...


Ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό του αλλού και επέτρεψε στην Καβάλα να του βάλει δύσκολα όμως “ξυπνώντας” στα τελευταία 15 λεπτά “καθάρισε” το παιχνίδι και επικρατώντας με 82-76 στην 23η αγωνιστική της Basket League και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι “πράσινοι” μπήκαν χαλαροί στο παιχνίδι και σε όλο το πρώτο ημίχρονο επέτρεψαν στην Καβάλα να τους... αγχώσει όμως όταν σοβαρεύτηκαν “καθάρισαν” με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι και πρωταγωνιστές τους Φελντέιν, Διαμαντίδη, Γκιστ και Ουίλιαμς. Πλέον, το μυαλό όλων στον Παναθηναϊκό είναι στον αγώνα της Παρασκευής(1/4) με την Τσεντεβίτα στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας...

Ντέρμπι ήταν στο ξεκίνημά του το παιχνίδι καθώς ο Παναθηναϊκός μπήκε με χαλαρές διαθέσεις και η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός. Με τους ΜακΚι, Ουίλιαμς και Κρόμα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 11-7 στο πρώτο πεντάλεπτο όμως δύο λεπτά αργότερα με “οδηγό” τον Φελντέιν και ένα σερί 6-0 ο Εξάστερος πέρασε μπροστά με το 13-17. Γκέλιος και ΜακΚι απάντησαν με ένα 5-0 για το 18-17 και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το ενδεικτικό και ισόπαλο 18-18.

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε με ένα 5-0 για το 18-23 όμως τα προβλήματα στην άμυνα έδωσαν την ευκαιρία στην Καβάλα να παραμείνει κοντά μειώνοντας στον πόντο(24-25) στο 14ο λεπτό ενώ στα μισά της περιόδου το σκορ ήταν στο 26-29. Στη συνέχεια, οι “πράσινοι” εξακολούθησαν να είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό, η Καβάλα συνέχισε να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που της έδινε ο Παναθηναϊκός και έτσι με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Κοστόφ η ομάδα της Μακεδονίας προηγήθηκε στο ημίχρονο με το 40-37.

Η χαλαρή εμφάνιση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια καθώς μπορεί ο θετικός σήμερα Γκιστ να έδωσε ξανά μετά από ώρα το προβάδισμα στους “πράσινους” με το 42-43 όμως η μαχητική Καβάλα με ένα σερί 8-0 από τους εντυπωσιακούς ΜακΚι και Κοστόφ ξέφυγε με το 50-43 στα μισά της τρίτης περιόδου. Όμως, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι “κόλλησαν” και οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς “ξύπνησαν” και απαντώντας με ένα σερί 12-0 και πήραν ξανά το προβάδισμα με το 52-57 με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το σερί των “πράσινων” συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και φτάνοντας στο +16 ο Παναθηναϊκός πήγε στο +9(52-61) ενώ λίγο αργότερα ήρθε η πρώτη διψήφια διαφορά με το 54-66 στο 33ο λεπτό. Η Καβάλα είχε σιγήσει για τα καλά και έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει την ίδια ώρα που οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν πια σοβαρευτεί και άρχισαν να “καθαρίζουν” το παιχνίδι. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Διαμαντίδη και Φελντέιν και βολές του Ουίλιαμς ο Εξάστερος εκτόξευσε τη διαφορά στο +18(56-74) και ουσιαστικά εκεί έλαβαν τέλος οι ελπίδες της Καβάλας. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 6 με το τελικό 76-82 με το οποίο ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το “διπλό” στην Καβάλα.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-37, 52-57, 76-82

Καβάλα (Γιατζόγλου): Γιαννακίδης, Καλαϊτζίδης, Λέιζερ 2, Ουίλιαμς 12, ΜακΚι 18, Γκέλιος 4, Κρόμα 12, Κοστόφ 16, Σταμπουλής 4, Λίβας 5.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Διαμαντίδης 14, Φώτσης, Καλάθης 4, Γκιστ 16, Φελντέιν 22, Ραντούλιτσα 3, Ουίλιαμς 13, Χάντερ 4, Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης.

Η Καβάλα τίμησε τον Διαμαντίδη

Οι βραβεύσεις για τον Δημήτρη Διαμαντίδη συνεχίζονται καθώς ενόψει του φινάλε της σπουδαίας καριέρας του στο τέλος της σεζόν η διοίκηση της Καβάλας τίμησε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού για την αξιέπαινη προσφορά του στο μπάσκετ. Όπως ήταν λογικό γνώρισε την αποθέωση στο κλειστό της Καλαμίτσας με τους φιλάθλους να μην σταματούν να φωνάζουν το... γνωστό “Διαμαντίδης οε οε οε”.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια