Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πασκουάλ: «Από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους η Μπαρτσελόνα»

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν καταιγιστικός κόντρα στον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και πριν το μεγάλο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και δικαιολο...


Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν καταιγιστικός κόντρα στον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και πριν το μεγάλο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και δικαιολογημένα ο Τσάβι Πασκουάλ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες ενώ με αρκετή δόση χιούμορ αναφέρθηκε και στη σημερινή(28/11) κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Εξάστερος συνέχισε την φετινή πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα με άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση και ο Καταλανός κόουτς είχε κάθε λόγο για να δηλώνει ικανοποιημένος. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση των παικτών του, στον αγώνα της Παρασκευής με την πρώην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα, στους Τζέιμς και Γκάμπριελ αλλά και στη σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Αρχικά, αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι και την εξαιρετική εμφάνιση, ο Καταλανός κόουτς δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά των παικτών μας σήμερα(28/11). Παίξαμε σοβαρά και στα σαράντα λεπτά. Καταφέραμε να ξεφύγουμε από το δεύτερο δεκάλεπτο και να παίξουμε καλά. Προσφέραμε μία ωραία εκδοχή της ομάδας στους φιλάθλους μας και για τον κόσμο που είδε το ματς στην τηλεόραση».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το τι περιμένει να ζήσει με την επιστροφή του στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, ανέφερε: «Δεν περίμενα καμία ερώτηση για την Μπαρτσελόνα σήμερα (σ.σ. γέλια). Το πρώτο που περνάει από το μυαλό μου είναι να συγχαρώ τους παίκτες μου όπως και ήδη έκανα. Να δω το σημερινό παιχνίδι κι αύριο θα στραφώ στην Μπαρτσελόνα. Σήμερα προτιμώ να μην σκέφτομαι τίποτα σχετικό με αυτό».

Όσο για το αν βλέπει ομοιότητες στο περσινό παιχνίδι που έπαιζε η Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα με τη φετινή Μπαρτσελόνα και τις απουσίες που έχει, είπε: «Οι προπονητές αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, όμως όταν αλλάζουμε ομάδα είμαστε άλλοι προπονητές. Γιατί κάθε φορά πρέπει να αξιοποιήσεις τους παίκτες που έχεις. Μερικές φορές δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που θα ήθελες ή το αντίθετο. Μιλάμε για στιλ προπονητή, όμως είναι στιλ ομάδας. Υπάρχουν πράγματα πιο γενικά όπως οι προπονητές που ασχολούνται περισσότερο με την άμυνα ή την επίθεση. Αλλά πιστεύω και οι δύο ανήκουμε στην κατηγορία που 50% ασχολούμαστε με την επίθεση και 50% με την άμυνα. Τώρα χρησιμοποιώ πράγματα στο παιχνίδι μας που δεν χρησιμοποιούσα με την Μπαρτσελόνα στην άμυνα και την επίθεση. Είναι δύσκολο να γίνει σύγκριση και αξιολογήσεις αφού έχουμε αλλάξει ομάδες. Σε ό,τι αφορά τις απουσίες προσπαθώ να μην σκέφτομαι ποιους δεν έχω στη διάθεσή μου. Προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ σε περίπτωση ήττας ως δικαιολογία την απουσία ενός παίκτη. Απλά μερικές φορές απαντώ κι εγώ με ευγένεια όταν με ρωτάνε πως θα πήγαινε το παιχνίδι αν έπαιζε ένας παίκτης που έλειπε. Ακόμα κι αν περάσει από το μυαλό μου δεν μου αρέσει να μην χρησιμοποιώ δικαιολογίες σε περίπτωση ήττας».

Όσον αφορά τη μη χρησιμοποίηση των Τζέιμς και Γκάμπριελ στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα, επεσήμανε: «Σίγουρα ξέρετε καλύτερα από μένα τον κανονισμό που υπάρχει στην ελληνική λίγκα. Μπορώ να κάνω μόνο δύο αλλαγές μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Πρέπει να προχωράω προσεκτικά γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί αύριο. Και οι δύο τα πήγαν καλά στη χθεσινή προπόνηση. Θα ήταν καλό αν είχαν παίξει. Αλλά θεωρώ ότι τη συγκεκριμένη στιγμή χρειάζεται περισσότερο να προπονηθούν παρά να παίξουν».

Σχετικά με το αν είναι πιο επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα μετά τις διαδοχικές ήττες της, εξήγησε: «Είναι από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους στην Ευρώπη. Τόσο εντός όσο κι εκτός, στην έδρα της ακόμα περισσότερο και είναι μία μεγάλη πρόκληση. Οι μεγάλες ομάδες είναι πάντα επικίνδυνες. Όταν έχουν καλό σερί σκέφτεσαι ότι παίζουν καλά και τα έχουν καταφέρει. Κι αν χάνουν θεωρείς ότι είναι αδύνατο να συνεχίσουν να χάνουν. Γι’ αυτόν τον λόγο θα είναι μία πρόκληση».

Κλείνοντας, σε ερώτηση που δέχθηκε για την σημερινή κλήρωση του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακού με αρκετή δόση χιούμορ, σχολίασε: «Δεν ξέρω ποιος τράβηξε τον κλήρο. Ίσως να μην είναι φίλος μου (σ.σ. γέλια). Προφανώς αστειεύομαι. Ποτέ δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα ήθελες να είχε συμβεί σε μία κλήρωση. Ποτέ. Έχεις κλήρωση, αντίπαλο και παίζεις σε κάποιο γήπεδο. Τώρα είναι δεδομένο και αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Νομίζω ότι τον Γενάρη θα παίξουμε τρεις φορές. Πάντα είναι καλό για το μπάσκετ τα συχνά ντέρμπι. Στην τελική είμαστε επαγγελματίες και παίζουμε για τον κόσμο. Να έχει έντονα συναισθήματα και να απολαύσει το παιχνίδι».

Γόντικας: «Ήταν τιμή η δεύτερη ευκαιρία που πήρα»

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods έδωσε ο Κώστας Γόντικας που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα πήρε χρόνο συμμετοχής και ο οποίος δήλωσε αρχικά: «Ήταν τιμή μου και ευχαρίστησή μου για την δεύτερη ευκαιρία που πήρα. Ευχαριστώ πολύ τους προπονητές και συγκεκριμένα τον κόουτς για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν για να παρουσιάσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το πόσο τον βοηθάει η συνεργασία με τους συμπαίκτες του, είπε:«Προσπαθούν να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ. Μου δείχνουν εμπιστοσύνη και νιώθω σαν να είμαστε οικογένεια. Με κάνει ευτυχή και με κάνει να μην έχω τόσο άγχος».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια