Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Τρίτη συνεχόμενη ήττα στο Champions League για τον Άρη (photos)

Από το απόλυτο στην “κατηφόρα” οδηγήθηκε ο Άρης καθώς μετά το 4-0 στο ξεκίνημα του Basketball Champions League πήγε στο 4-3 αφού η...


Από το απόλυτο στην “κατηφόρα” οδηγήθηκε ο Άρης καθώς μετά το 4-0 στο ξεκίνημα του
Basketball Champions League πήγε στο 4-3 αφού ηττήθηκε με 62-65 από την Μονακό στο “Nick Galis Hall” στην 8η αγωνιστική και έφτασε τις τρεις συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση. Πλήγμα με Μπάκνερ, υπέστη διάστρεμμα. 

Το εντυπωσιακό σερί 4-0 των Θεσσαλονικιών στη διοργάνωση έδωσε την “σκυτάλη” στις τρεις συνεχόμενες ήττες καθώς ο Άρης στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα “κυνηγούσε” την Μονακό και τελικά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Πλέον, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με απολογισμό 4 νίκες και 3 ήττες ισβαθμεί με την Νίμπουργκ στην 3η θέση του πρώτου ομίλου ενώ αντίθετα η Μονακό "σκαρφάλωσε" στην πρώτη θέση.

Ο αγώνας...

Αρχικά οι δύο ομάδες μπήκαν σχεδόν με τις ίδιες διαθέσεις και ο Άρης είχε ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το 8-5 στο πρώτο τετράλεπτο. Όμως από κει και μετά η Μονακό είχε τα ηνία καθώς με ένα σερί 11-0 προηγήθηκε με νταμπλ σκορ και το 8-16 στο 8'. Μετά από ένα επιθετικό μπλακ άουτ τρεισήμισι λεπτών ο Γιάνκοβιτς “ξεκόλλησε” τους Θεσσαλονικείς με το 10-16 όμως λίγο αργότερα με το 10-20 οι Γάλλοι πήγαν πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 12-21.

Ο Άρης μπήκε χωρίς ενέργεια και στη δεύτερη περίοδο και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στο +11 διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι το 18-29 στο 13'. Αμέσως μετά, οι Θεσσαλονικείς εμφάνισαν σημάδια ανάκαμψης και με ένα σερί 5-0 μείωσαν στους 6(23-29) όμως η Μονακό με ένα σερί 6-0 από τους Ουατάρα και Μπράιαντ έφτασε και στο +12(25-37) στο 19' για να μειώσουν οι Φλιώνης και Γιάνκοβιτς με το 30-37 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, αν και έχασε τον βασικό του σέντερ τον Μπάκνερ, ο οποίος τραυματίστηκε, ο Άρης εμφανίστηκε βελτιωμένος ειδικά στην άμυνα και με ένα σερί 4-0 και άλλο ένα 7-0 από τους Τζένκινς, Κάμινγκς και Γιάνκοβιτς κάλυψε τη διαφορά και πέρασε μετά από πολύ ώρα ξανά μπροστά με το 41-38 στο 26'. Η Μονακό απάντησε με ένα σερί 5-0 και πήρε ξανά τα ηνία με το 41-43 όμως με ένα σερί 6-0 από τον πολύ καλό και σε αυτό το παιχνίδι Γουίλ Κάμινγκς ο Άρης προηγήθηκε με 47-46 στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου, στο οποίο καθοριστικό στοιχείο ήταν το επιμέρους σκορ 17-9.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν μπήκαν καλά στην τελευταία και κρίσιμη πια περίοδο καθώς με τα λάθη τους και την χαλάρωση στην άμυνα επέτρεψαν στους Γάλλους να τρέξουν ένα σερί 7-0 και να πάρουν μεγάλη “ανάσα” με το 47-53 στο 32'. Ακολούθησε ένα λεπτό χωρίς σκορ και αμέσως μετά ο Κάμινγκς αρχικά μείωσε σε 49-53 και στη συνέχεια με καλάθι και φάουλ μείωσε στον πόντο με το 54-55 στο 34' και το “θρίλερ” συνεχίστηκε. Ο Γκλαντίρ αστόχησε σε τρίποντο όμως ο Κάνερ-Μέντλεϊ πέτυχε διπλό καλό για την Μονακό καθώς παίρνοντας το τέταρτο φάουλ του Κάμινγκς έκανε το 54-57 ενώ ο Σι σημείωσε το 54-58 τρεισήμισι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Με τους Γιάνκοβιτς και Κάμινγκς και παίρνοντας μεγάλη βοήθεια και από τους φιλάθλους του ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 60-60 στο 38' όμως οι λάθος επιλογές στη συνέχεια έδωσαν την ευκαιρία στον Σι μετά από διπλό επιθετικό ριμπάουντ να πάει στις βολές και με μια να δώσει το προβάδισμα στην Μοανκό με το 60-61 στα 1:24 πριν το τέλος. Ο Κάμινγκς δέχθηκε τάπα και η επίθεση πήγε χαμένη όμως στη συνέχεια και η Μονακό δεν αξιοποίησε την δική της όμως αμέσως μετά ο Αμπουντού με μεγάλο τρίποντο έκανε το 60-64 στα 30'' και “σκότωσε” τον Άρη. Ο Τζένκινς αστόχησε σε τρίποντο της... απόγνωσης, ο Κάμινγκς έστειλε τον Σι στις βολές, ο οποίος και πάλι με μια σημείωσε το 60-65 και στη συνέχεια και ο Φλιώνης αστόχησε σε βιαστικό τρίποντο. Ο Τζένκινς με καλάθι μείωσε σε 62-65 στα 8'', το φάουλ που ζήτησε ο Πρίφτης από τους παίκτες του λανθασμένα άργησε πολύ, ο Γκλαντίρ δεν το εκμεταλλεύτηκε και με αυτό να είναι το τελικό σκορ η Μονακό πανηγύρισε το “διπλό”.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 30-37, 47-46, 62-65

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Μούρτος, Σίμτσακ, Φλιώνης, Ζάρας 4, Τσαϊρέλης, Μπάκνερ 2, Κάμινγκς 17, Τζένκινς 20, Ντραγκίσεβιτς 2, Γιάνκοβιτς 15.

Μονακό (Μίτροβιτς): Μποστ 13, Ράιτ 8, Σι 4, Φοφάνα 2, Ριγκότ 2, Αμπουντού 9, Γκλαντίρ 5, Ουατάρα 13, Κανέρ-Μέντλεϊ 3, Μπράιαντ 6,

* Ο Ρασάντ Μπάκνερ τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ του Άρη κάνουν λόγο για διάστρεμμα.





Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια