Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Αυτοκτόνησε» στο Καζάν ο Παναθηναϊκός (pics)

Η νέα εξαιρετική εμφάνιση και το ρεκόρ του Νικ Καλάθη δεν έπιασαν “τόπο” καθώς ο Παναθηναϊκός Superfoods από το +14 του πρώτου ημιχ...


Η νέα εξαιρετική εμφάνιση και το ρεκόρ του Νικ Καλάθη δεν έπιασαν “τόπο” καθώς ο Παναθηναϊκός Superfoods από το +14 του πρώτου ημιχρόνου πήγε στο -4 στο τελευταίο δεκάλεπτο και εξαιτίας της κακής άμυνας οι “πράσινοι” ηττήθηκαν με 83-81 από την Ούνικς Καζάν στη Ρωσία για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έκλεισαν με ήττα τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης ενώ έβαλαν και τέλος στο τελευταίο επιτυχημένο σερί τους.

Το πολύ καλό ξεκίνημα των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε συνέχεια και τα προβλήματα στην άμυνα έφεραν την “πικρή” ήττα, η οποία είναι η ένατη μετά από 15 αγώνες. Από το "ναυάγιο" του Εξάστερου διασώθηκαν ο συγκλονιστικός Νικ Καλάθης που με τους 23 που πέτυχε σημείωσε ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα αλλά και οι Τζέιμς, Ρίβερς και Μπουρούσης.
Πλέον, οι “πράσινοι” που το τελευταίο σερί των επιτυχιών τους σταμάτησε στις 4 συνεχόμενες νίκες μετρώντας 9 νίκες και 6 ήττες στην επόμενη αγωνιστική την πρώτη του δεύτερου γύρου αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι που πλέον έχει και πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία.

Ο αγώνας...

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με ένα σερί 6-0 ήταν στο 2-8 στα πρώτα τρεισήμισι λεπτά. Παρά τις προσπάθειες των Παρακχούσκι και Λάνγκφορντ η Ούνικς δεν μπόρεσε να μαζέψει τη διαφορά αντίθετα είδε τον Εξάστερο με τους Σίνγκλετον και Καλάθη να ξεφεύγει και άλλο με το 6-15 στο 6'. Δύο λεπτά αργότερα το σκορ ήταν στο 11-9 στο οποίο οι δύο ομάδες “κόλλησαν” για δύο λεπτά ώσπου ο Μπάνιτς έκανε το 13-19 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Σίνγκλετον έστειλε ξανά τον Παναθηναϊκό Superfoods στο +9(13-22) όμως στη συνέχεια οι “πράσινοι” σίγησαν και η Ούνικς που μπήκε βελτιωμένη με ένα σερί 5-0 από τον Ουίλιαμς αρχικά μείωσε στους 4(18-22) ενώ ένα λεπτό αργότερα με ένα 4-0 από τους Λάνγκφορντ και Τζόνσον έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 24-24 στο 14'. Τζέιμς και Καλάθης απάντησαν άμεσα και ο Εξάστερος εξακολούθησε να έχει τα ηνία και το προβάδισμα καθώς στα μισά της περιόδου ήταν και πάλι στο +5(26-31) ενώ λίγο αργότερα με τον Μπουρούση να βάζει και εκείνος το “λιθαράκι” του οι “πράσινοι” πήγαν ξανά στο +7(28-35). Μάλιστα, δεν έμειναν εκεί και έχοντας κόψει την αντεπίθεση της Ούνικς με ένα σερί 5-0 από τους Σίνγκλετον και Ρίβερς ήρθε και το πρώτο διψήφιο προβάδισμα με το 32-42 στο 19' ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 35-44.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε δυνατά και με ένα σερί 5-0 από τους Νίκολς και Φελντέιν έφτασε στο +14(35-49) όμως στη συνέχεια οι “πράσινοι” χαλάρωσαν και επέτρεψαν στην Ούνικς να μαζέψει πάλι τη διαφορά. Με ένα σερί 7-0 αρχικά μείωσε στους 5(51-56) στο 26', οι εξαιρετικοί Νικ Καλάθης και Τζέιμς κράτησαν το προβάδισμα για τον Εξάστερο όμως με τον Λάνγκφορντ να έχει πάρει μπροστά και τον Κολόμ να κάνει καλή δουλειά η Ούνικς έφτασε σε απόσταση αναπνοής μειώνοντας στο καλάθι με το 63-65 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού Superfoods συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να περάσουν πρώτη φορά μπροστά με το 68-67 δια χειρός του ασταμάτητου Λάνγκφορντ στο 32'. Οι πρωταγωνιστές των γηπεδούχων οι Λάνγκφορντ, Κολόμ και Ουίλιαμς έστειλαν και στο +4(75-71) την Ούνικς η οποία έχοντας πια γυρίσει το παιχνίδι είχε τον πρώτο λόγο. Ωστόσο με ένα 5-0 από τον Μπουρούση ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε ξανά μπροστά με το 77-78 στο 36', ο Ουίλιαμς απάντησε για το 79-78 στο 37' και το θρίλερ συνεχίστηκε. Ένα λεπτό αργότερα ο Κολόμ “σκότωσε” τον Εξάστερο με το 81-78 ενώ ακολούθησαν νέα λάθη των διαιτητών, οι οποίοι χρειάστηκαν την βοήθεια του ίνσταντ ριπλέϊ και σε ένα από αυτά στα 58'' πριν το τέλος ενώ η μπάλα ήταν ολοφάνερα για τον Παναθηναϊκό έδωσαν την κατοχή στην Ούνικς. Ο Ουίλιαμς με κάρφωμα έκανε το 83-78 και ο Ρίβερς απάντησε με τρίποντο για το 83-81, ο Νίκολς αστόχησε στην τελευταία προσπάθεια και με αυτό να είναι το τελικό σκορ ο Παναθηναϊκός Superfoods γνώρισε την έκτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-44, 63-65, 83-81

Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 5, Λάνγκφορντ 27, Στολ, Κολόμ 16, Παρακχούσκι 4, Μπάνιτς 4, Ουίλιαμς 19, Αντίποφ 6, Βορόνοφ 2, Πάνιν.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Φώτσης, Καλάθης Ν. 23, Φελντέιν 6, Σίνγκλετον 12, Τζέιμς 13, Μπουρούσης 13, Γκάμπριελ 2, Νίκολς 6.

* Ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν αγωνίστηκε με την Ούνικς καθώς ταλαιπωρείται με ψηλό πυρετό και δεν ήταν ούτε στο γήπεδο.






Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια