Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Εξάστερο» ξανά το ντέρμπι «αιωνίων» (pics)

Με τους Κέι Σι Ρίβερς και Κρις Σίνγκλετον να είναι σε μεγάλα... κέφια ο Παναθηναϊκός Superfoods μπορεί να μην κάλυψε το -25 του ΣΕ...


Με τους Κέι Σι Ρίβερς και Κρις Σίνγκλετον να είναι σε μεγάλα... κέφια ο Παναθηναϊκός Superfoods μπορεί να μην κάλυψε το -25 του ΣΕΦ στον πρώτο γύρο όμως πήρε νέα ρεβάνς από τον Ολυμπιακό των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων και επικρατώντας με 72-59 στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική της Basket League τον “έπιασε” στην κορυφή την οποία πλέον θα μοιράζονται.

Όντας καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και εκμεταλλευόμενος τα πολλά προβλήματα του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός Superfoods με μεγάλους πρωταγωνιστές τους φανταστικούς Ρίβερς και Σίνγκλετον και πολύ καλή δουλειά από τους Τζέιμς και Παππά μπορεί να μην κάλυψε το -25 του ΣΕΦ στον πρώτο γύρο όμως πήρε νέα ρεβάνς μετά την προ ημερών στον μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και “έπιασε” τους Πειραιώτες στην κορυφή της βαθμολογίας. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο Πασκουάλ έδωσε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στον κακό και σήμερα Καλάθη. Από την άλλη, οι “ερυθρόλευκοι” που μπήκαν στο παρκέ με τις απουσίες των Χάκετ, Γιανγκ και Λοτζέσκι έχασαν και τον Σπανούλη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε από τα μισά της δεύτερης περιόδου και μετά.

Ο αγώνας...

Ο Ολυμπιακός μπήκε λίγο καλύτερα στο παιχνίδι καθώς ξεκίνησε με ένα 5-0 από τον “ζεστό” Παπανικολάου και τον Μιλουτίνοφ στα πρώτα δυόμιση λεπτά ενώ αμέσως μετά ο Καλάθης έβαλε στο σκορ τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος μπήκε με 0/4 τρίποντα. Στο πρώτο πεντάλεπτο οι Μπουρούσης και Χαραλαμπόπουλος μείωσαν στους 3(6-9) όμως με τον Παπανικολάου να έχει μπει ορεξάτος, τον Μιλουτίνοφ να κάνει πολύ καλή δουλειά και τον Πρίντεζη να βάζει το “λιθαράκι” του οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν με το 6-15 στο 7'. Η είσοδος του Ρίβερς στο παιχνίδι ήταν λυτρωτική για τον Εξάστερο καθώς με δύο τρίποντα ο Αμερικανός μείωσε στους 6 με το 12-18 όμως ο Μάντζαρης έκανε το 12-20 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Με την είσοδο των Ρίβερς και Σίνγκλετον ο Παναθηναϊκός Superfoods έγινε πιο επιθετικός και με δύο τρίποντα από τον πρώτο και ένα από τον δεύτερο αλλά και άλλο ένα από τον Τζέιμς και ένα συνολικό σερί 14-0 πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 26-20 στο 15'. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μπλοκάρει από το “τρίποντο” ξέσπασμα των γηπεδούχων ενώ στο 16' ο Παπαπέτρου έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό στο σκορ με το 26-22 την ίδια ώρα που ο Σπανούλης ήταν στα αποδυτήρια εξαιτίας ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Οι “πράσινοι” είχαν πια τον πρώτο λόγο και με ένα σερί 5-0 από τους Ρίβερς και Τζέιμς έφτασαν στο +9(31-22) στο 19' όμως με ένα 6-0 από τους Πρίντεζη, Παπαπέτρου και Γκριν ο Ολυμπιακός μείωσε στους 3 με το 31-28 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός ισοφάρισε δύο φορές με τον Πρίντεζη να μπαίνει “ανεβασμένος” ενώ με βολές του Γκριν πέρασε μετά από αρκετή ώρα ξανά μπροστά με το 33-35 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός Superfoods με τον Πασκουάλ να διατηρεί στον πάγκο τον Καλάθη και με τους Σίνγκλετον και Ρίβερς απάντησε για το 37-35 στα μισά της περιόδου και το ντέρμπι συνεχίστηκε. Φελντέιν και Σίνγκλετον και Παπανικολάου έκαναν το 41-42, ο Τζέιμς ισοφάρισε ενώ μετά από δύο τρίποντα του Σίνγκλετον από τη μια και ένα του Γκριν από την άλλη έγινε το 48-45 στο 29'. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες και έτσι με αυτό το σκορ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Με τον Σίνγκλετον να συνεχίζει την εξαιρετική του εμφάνιση και ένα δικό του 5-0 μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός Superfoods πήγε στο +8(53-45) ενώ εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ολυμπιακού και με ένα 10-0 από τους Τζέιμς και Ρίβερς και πολύτιμη βοήθεια από τον Παππά στην άμυνα πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 63-47 στο 35' και ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ. Πια, με τη διαφορά στο +16 και έχοντας “αγκαλιάσει” τη νίκη οι “πράσινοι” άρχισαν να βάζουν στο μυαλό την κάλυψη της διαφορά του -25 στο ΣΕΦ. Με τον Σίνγκλετον να συνεχίζει το... ρεσιτάλ του ο Εξάστερος διατήρησε το +16 όμως με ένα 4-0 από τους Μιλουτίνοφ και Ουότερς ο Ολυμπιακός μείωσε στους 12(65-53) δυόμιση λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ακολούθησαν καλάθι του Παππά και εντυπωσιακή τάπα του Σίνγκλετον στον Παπανικολάου ενώ ο Μιλουτίνοφ έκανε το 67-55 στο 1:24 και πια οι “πράσινοι” είχαν “καθαρίσει” το παιχνίδι. Η διαφορά έπεσε και στους 10 όμως ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν... ανησύχησε και τελικά η μεγάλη νίκη ήρθε με το ταμπλό στο ΟΑΚΑ να γράφει το τελικό 72-59.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 31-28, 48-45, 72-59

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Φώτσης, Καλάθης 2, Παππάς 2, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 2, Ρίβερς 26, Σίνγκλετον 20, Τζεντίλε, Μπουρούσης 2, Χαραλαμπόπουλος 2, Τζέιμς 12.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης, Πρίντεζης 14, Παπαπέτρου 4, Αγραβάνης, Γκριν 9, Μιλουτίνοφ 11, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης 2, Ουότερς 4, Μπιρτς 2, Αθηναίου.







Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια