Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Με σούπερ Ξανθόπουλο προβάδισμα πρόκρισης για τον Άρη ! (pics)

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που χρειάστηκε την παράταση για να ολοκληρωθεί ο Άρης με αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και μεγάλο ...


Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που χρειάστηκε την παράταση για να ολοκληρωθεί ο Άρης με αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και μεγάλο πρωταγωνιστή τον εορτάζοντα Βασίλη Ξανθόπουλο και άξιους συμπαραστάτες τους Γιάνκοβιτς και Κάμινγκς γύρισε το παιχνίδι και με την βοήθεια και της παράτασης επικράτησε με 69-65 (κ.α. 61-61) του ΠΑΟΚ στο “Nick Galis Hall” και πλέον θέλει νίκη στην Πυλαία την Τετάρτη(3/5, 19:00) για να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League.

Με τον Σόμπει να είναι σε πολύ μεγάλη μέρα ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ενώ είχε τα ηνία μέχρι το 33' όμως στο επτάλεπτο που απέμενε έμεινε χωρίς σκορ και επέτρεψε στον Άρη να γυρίσει το παιχνίδι και να πάει στο +7 στα 40''. Ο ΜακΦάντεν με μεγάλο τρίποντο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί οι Κάμινγκς, Ζάρας και Ξανθόπουλος έδωσαν την μεγάλη νίκη στον Άρη. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας, έκανε το 1-0 στη σειρά και πλέον θέλει νίκη και στην Πυλαία για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας...

Αρχικά ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που χάρη στον Σόμπει, ο οποίος μπήκε ορεξάτος και ένα σερί 6-0 ήταν στο +6(2-8) στο πρώτο δίλεπτο ενώ λίγο αργότερα με τρίποντο του Πέινερς έφτασε και στο +7(4-11). Στη συνέχεια, με δύο καρφώματα από τον εντυπωσιακό Νέιθαν Σόμπει ο Δικέφαλος κράτησε τη διαφορά με το 9-15 στο 6' όμως κάπου εκεί ο Άρης άρχισε να “ξυπνάει” και με τους Μούρτο, Τσαϊρέλη και Σίμτσακ μείωσε στον πόντο(15-16) στο 8' ωστόσο οι Κλάντον και ΜακΦάντεν διατήρησαν το προβάδισμα του ΠΑΟΚ με το 16-20 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ εξακολούθησε να έχει τα ηνία και στη δεύτερη περίοδο όμως ο Άρης συνέχισε να είναι σε απόσταση “αναπνοής”. Οι φιλοξενούμενοι με τους Άσκα και Κλάντον αρχικά και τους Χρυσικόπουλο και Πέινερς στη συνέχεια διατήρησαν το μικρό προβάδισμα και ήταν στο +4(22-26) στα μισά της περιόδου αλλά και ένα λεπτό αργότερα με το 24-28. Με τον Ξανθόπουλο να έχει φτάσει τους 7 πόντους και ένα δικό του τρίποντο και άλλο ένα από τον Ντραγκίσεβιτς ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 30-30 στο 17' όμως ο Τσόχλας απάντησε με τον ίδιο τρόπο και ο ΠΑΟΚ διατήρησε και αυτή τη φορά το προβάδισμα. Στη συνέχεια, με τον Γιάνκοβιτς οι γηπεδούχοι μείωσαν πάλι στον πόντο (32-33) αλλά οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο και τελικά όπως και η πρώτη περίοδος και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +4 για τον ΠΑΟΚ με το 33-37.

Η μεγάλη “μάχη” συνεχίστηκε και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια καθώς οι δύο ομάδες παρέμειναν σε απόσταση “αναπνοής”. Με ένα 4-0 από τους Πέινερς και Σόμπει ο ΠΑΟΚ πήγε πάλι στο +6(35-41) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όμως με ένα 5-0 από τον εντυπωσιακό σήμερα Βασίλη Ξανθόπουλο και τον Καββαδά ο Άρης πλησίασε στον πόντο(40-41) στο 24' ενώ με τρίποντο του θετικότατου Γιάνκοβιτς ισοφάρισε σε 43-43 στα μισά της περιόδου. Δύο λεπτά αργότερα δια χειρός Κάμινγκς ήρθε η νέα ισοφάριση(45-45) όμως χάρη στο 5-0 από τους Άσκα και Σόμπει και το 45-50 ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα και αυτή τη φορά και μετά τις βολές του Κάμινγκς το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε και αυτό υπέρ του λίγου καλύτερου ΠΑΟΚ με το 47-50.

Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καλά στην τελευταία περίοδο καθώς χρειάστηκε να περάσουν τρία λεπτά για να “ανοίξει” το σκορ με τον Ζάρα να μειώνει στον πόντο(49-50) στο 33' ενώ ένα λεπτό αργότερα με δύο βολές του Κάμινγκς και το 51-50 στο ο Άρη πέρασε πρώτη φορά μπροστά μετά το ξεκίνημα του αγώνα. Ο ΜακΦάντεν επίσης με βολές έκανε το 51-52 στο 35' όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση και είχε στο τελευταίο δεκάλεπτο μόλις δύο πόντους και αυτούς από βολές και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των γηπεδούχων οι Ξανθόπουλος και Γιάνκοβιτς με ένα σερί 5-0 έδωσαν τεράστια “ανάσα” στον Άρη με το 57-52 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος. Ο Σούλης Μαρκόπουλος βλέποντας τον Δικέφαλο να έχει “κολλήσει” επιθετικά στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, πέρασε στο παρκέ τους Άσκα και ΜακΦάντεν ενώ ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη ο Τσαϊρέλης με βολή έκανε το 58-52 και ουσιαστικά εκεί οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” το παιχνίδι. Μετά από οκτώμισι λεπτά ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά στο σκορ με τον Σόμπει να μειώνει σε 58-54 στο 39', με βολή του Κάμινγκς και κάρφωμα του Τσαϊρέλη και το 61-54 στα 40'' και ενώ όλα έδειχναν πως ο Άρης είχε “καθαρίσει” το παιχνίδι, το θρίλερ δεν είχε τελειωμό. Με τέσσερις πόντους του Τσόχλα ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 61-58 στα 28'', ακολούθησε λάθος του Ξανθόπουλου και ο ΜακΦάντεν με μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε σε 61-61 και το συγκλονιστικό παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Και στο εξτρά πεντάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο με το σκορ να είναι στο 64-64 ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη. Ο Κάμινγκς έκανε το 66-64 όμως ο ΜακΦάντεν με βολές μείωσε σε 66-65 ενώ ο Ζάρας σημείωσε το 67-65 στα 21''. Ο Σόμπει αστόχησε σε τρίποντο, ο Άσκα σε καλάθι και τελικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ο Βασίλης Ξανθόπουλος με βολές έγραψε τον επίλογο και με το 69-65 ο Άρης πήρε τη νίκη και έκανε το 1-0 στη σειρά και απέχει μια νίκη από την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-37, 47-50, 69-65 (κ.α. 61-61)

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 16, Μούρτος 4, Σίμτσακ 2, Καββαδάς 6, Γιάνκοβιτς 12, Κάμινγκς 10, Ντραγκίσεβιτς 5, Τζάκσον, Φλιώνης, Ζάρας 6, Τσαϊρέλης 8, Σκοτ.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 2, Μαργαρίτης 2, Τσόχλας 7, Κόνιαρης 4, Άσκα 8, Κλάντον 7, Πέινερς 7, Σόμπει 20, Γλυνιαδάκης, ΜακΦάντεν 8, Μιλιένοβιτς.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια