Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πρώτο βήμα για την πρόκριση δια χειρός Ούκιτς (pics)

Αν και είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και επέτρεψε στο Ρέθυμνο να είναι ανταγωνιστικό στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της επικρατώντας...


Αν και είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και επέτρεψε στο Ρέθυμνο να είναι ανταγωνιστικό στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της επικρατώντας με 90-78 στον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων και πλέον με νίκη στο δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει την Πέμπτη(4/5, 17:00) στην Κρήτη θα πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Η Ένωση μπήκε δυνατά όμως στη συνέχεια του αγώνα χαλάρωσε και επέτρεψε στους Κρητικούς να είναι άκρως ανταγωνιστικοί και να της βάλουν δύσκολα. Όμως, χάρη στον εξαιρετικό και σε αυτό το παιχνίδι Ρόκο Λένι Ούκιτς, το “ρεσιτάλ” του Μαυροειδή στο τρίτο δεκάλεπτο και την καλή εμφάνιση των Μαυροκεφαλίδη και Μιλόσεβιτς η ΑΕΚ αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας και πλέον απέχει μια νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας...

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι ξεκινώντας με ένα 5-0 στο πρώτο δίλεπτο, ακολούθησε άλλο ένα σερί 6-0 για το 11-2 στο 4' ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα με το 14-4. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη καθώς το Ρέθυμνο “ξύπνησε” και με ένα σερί 7-0 από τους Άρνολντ, Λέμον και Φιτζπάτρικ μείωσε στους 3(14-11) στο 7', Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι το μπλακ άουτ και τα λάθη της Ένωσης οι Κρητικοί με ένα 4-0 από τον Άρνολντ πλησίασαν και στους 2(16-14) όμως με τρεις βολές από τους Μιλόσεβιτς και Μαυροκεφαλίδη το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 19-14.

Στο ίδιο ρυθμό εξελίχθηκε και η δεύτερη περίοδος με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά. Στο ξεκίνημά της με τους Φιτζπάτρικ και Λέμον το Ρέθυμνο μείωσε πάλι στους 3(21-18) όμως η ΑΕΚ απάντησε με ένα 6-0 και πήγε πάλι στο +9(27-18) στο 14'. Οι Κρητικοί προσπάθησαν και πάλι να μαζέψουν τη διαφορά και με τους Λέμον και Χριστοδούλου μείωσαν σε 27-21 στα μισά της περιόδου αλλά οι γηπεδούχοι ανέβασαν ξανά τη διαφορά. Με τους Βασιλειάδη και Ελονού πήγαν στο +9(32-23), ο Ούκιτς το διατήρησε με το 34-25 στο 17' αλλά το Ρέθυμνο και αυτή τη φορά δεν επέτρεψε στην Ένωση να ξεφύγει περισσότερο και παραμένοντας ανταγωνιστικό με τους Χριστοδούλου και Τάλτον μείωσε στους 5. Όμως, δεν μπόρεσε να πλησιάσει και άλλο καθώς οι Βασιλειάδης και Ούκιτς διαμόρφωσαν το 41-34 του ημιχρόνου.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια η ΑΕΚ εμφανίστηκε βελτιωμένη και με οκτώ πόντους από τον Μαυροειδή και καλάθι του Ούκιτς έφτασε στο +15(51-36) στο 23' και μετέτρεψε την τρίτη περίοδο σε εύκολη υπόθεση. Ένα λεπτό αργότερα με δύο τρίποντα από τους Φιτζπάτρικ και Τάλτον το Ρέθυμνο μείωσε στους 11(53-42 και 55-44) όμως δεν μπόρεσε να μαζέψει τη διαφορά και να πλησιάσει ξανά. Η Ένωση είχε πάρει μπροστά χάρη στον εξαιρετικό στην τρίτη περίοδο Δημήτρη Μαυροειδή και με τους Σάκοτα και Νιούλεϊ να βάζουν και εκείνοι το “λιθαράκι” τους η διαφορά έφτασε στο +16(62-46) και πια οι γηπεδούχοι είχαν με άνεση τα ηνία. Στη συνέχεια, με δύο τρίποντα από τους Τάλτον και Γιαννόπουλο το Ρέθυμνο μείωσε στους 10(62-52), ο Λαρεντζάκης απάντησε με τον ίδιο τρόπο και τελικά το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 66-54.

Το Ρέθυμνο δεν πτοήθηκε και εκμεταλλευόμενο τα λάθη και την χαλάρωση της ΑΕΚ και κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για να πλησιάσει ξανά με τους Χριστοδούλου, Φιτζπάτρικ και Λέμον έριξε τη διαφορά στους 8 με το 69-61 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Στη συνέχεια, ο Μαυροκεφαλίδης με βολή και τρίποντο και λίγο αργότερα ο Ούκιτς με άλλες δύο βολές έστειλαν ξανά την ΑΕΚ στο +12(75-63) στο 36' όμως ένα λεπτό αργότερα χάρη στον Άρνολντ και τους συνεχόμενους πόντους του οι Κρητικοί έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο με το 75-66. Ο εξαιρετικός και σήμερα Ρόκο Λένι Ούκιτς απάντησε με πέντε πόντους για το 80-68 για να μειώσει και πάλι ο Άρνολντ στους 9 με το 80-71 στα τελευταία δυόμιση λεπτά. Οι Μιλόσεβιτς και Νιούλεϊ ανέβασαν ξανά τη διαφορά στο +12(85-73) ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη και ουσιαστικά εκεί η Ένωση “καθάρισε” και τυπικά το παιχνίδι. Οι Φιτζπάτρικ και Λέμον προσπάθησαν αλλά πια για ανατροπή ούτε λόγος. Τελικά οι Ούκιτς και ΜακΓκραθ έγραψα τον επίλογο και με το 90-78 έκανε το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών με το Ρέθυμνο.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 41-34, 66-54, 90-78

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Βασιλειάδης 5, Σάκοτα 7, Ούκιτς 24, Μαυροειδής 14, Λαρεντζάκης 5, Μαυροκεφαλίδης 11, ΜακΓκραθ 5, Ελονού 4, Σκουλίδας, Μιλόσεβιτς 10, Νιούλεϊ 5.

Ρέθυμνο (Βετούλας): Γιαννόπουλος 5, Άρνολντ 14, Φιτζπάτρικ 13, Λέμον 20, Σάφτενααρ 2, Τάλτον 13, Κώττας 1, Χριστοδούλου 8, Ραζής, Καμπερίδης 2, Θεοδωρίδης, Παναρετάκης.



Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα



Δεν υπάρχουν σχόλια