Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Ίδρωσε» για το 1-0 στους τελικούς ο Ολυμπιακός (pics)

Αν και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση του ανταγωνιστικού στο ΣΕΦ Παναθηναϊκού Superfoods και επικρατώντας με 6...


Αν και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση του ανταγωνιστικού στο ΣΕΦ Παναθηναϊκού Superfoods και επικρατώντας με 63-58 στον πρώτο τελικό της Basket League έκανε το 1-0 και έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την Πέμπτη(1/6, 21:00) ο δεύτερος τελικός στο ΟΑΚΑ.

Παρόλο που ξεκίνησε δυνατά και πήγε νωρίς νωρίς σε διψήφιο προβάδισμα στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός Superfoods που βελτιώθηκε από την δεύτερη περίοδο και μετά να πάρει τα ηνία και το παιχνίδι να είναι μεγάλο ντέρμπι ως το τέλος. Μεγάλοι πρωταγωνιστές των “ερυθρολεύκων” ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που τους “κράτησε” σε όλο το παιχνίδι και ο Βασίλης Σπανούλης που “ξύπνησε” στο τέλος και ήταν άκρως καθοριστικός. Από την άλλη, από τον Παναθηναϊκό Superfoods ξεχώρισαν οι Κέι Σι Ρίβερς, Γιάννης Μπουρούσης και Κρις Σίνγκλετον.

Ο αγώνας..

Αρχικά στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε ελάχιστα καλύτερα και προηγήθηκε με 2-4 όμως αμέσως μετά ο Ολυμπιακός μπαίνοντας “ζεστός” από την περιφέρεια και με δύο τρίποντα από τους Παπαπέτρου και Πρίντεζη και καλάθι του Σπανούλη για το 8-0 σερί ξέφυγε πρώτη φορά με το 10-4 στο πρώτο τετράλεπτο. Παρά το τάιμ άουτ που πήρε ο Πασκουάλ για να αφυπνίσει τους παίκτες του εκείνοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και οι “ερυθρόλευκοι” με ένα 5-0 από τον Πρίντεζη έφτασαν και στο +9(15-6) στο 8' την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν είχε τον Σίνγκλετον, ο οποίος είχε ήδη φορτωθεί με τρία φάουλ και ήταν στον πάγκο. Στη συνέχεια με ένα 4-0 από τους Γκάμπριελ και Μπουρούση ο Εξάστερος μείωσε στους 5(15-10) όμως με ένα 4-0 από τον Γιανγκ ο πιο ήρεμος και πιο εύστοχος Ολυμπιακός πήγε πάλι στο +9 με το 19-10 του πρώτου δεκαλέπτου, στο οποίο ήταν χαρακτηριστική η αστοχία των δύο ομάδων στις βολές.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τρίποντο του Ρίβερς ο Παναθηναϊκός Superfoods μείωσε στους 6(19-13) όμως με νέο τρίποντο αυτή τη φορά από τον Παπανικολάου και καλάθι του Ουότερς ο Ολυμπιακός πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 24-13 όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική καθώς από κει και μετά οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αμυντικά προβλήματα και τον Σπανούλη να έχει σιγήσει. Οι “πράσινοι” βελτιώθηκαν και με ένα σερί 10-0 από τους Γκιστ, Ρίβερς και Καλάθη αρχικά μείωσαν στον πόντο(24-23) στα μισά της περιόδου και το παιχνίδι απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Μιλουτίνοφ σταμάτησε το σερί των φιλοξενούμενων όμως εκείνοι με βολή του Μπουρούση και τρίποντο του Φώτση ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε πρώτη φορά μπροστά μετά το ξεκίνημα του αγώνα με το 26-27 στο 17'. Από κει και μετά, το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια με τις δύο ομάδες να είναι στο 31-31 στο 19' ενώ μετά τις βολές των Μιλουτίνοφ και Μπιρτς ο Ολυμπιακός πήγε πάλι στο +4(35-31) όμως με το καλάθι του Φώτση και το 35-31 ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια το ντέρμπι συνεχίστηκε καθώς οι Μπουρούσης και Σίνγκλετον κράτησαν τον Παναθηναϊκό Superfoods σε απόσταση “αναπνοής” μέχρι το 41-38 στο 23' αλλά αμέσως μετά με ένα 4-0 από τους Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός ξέφυγε πάλι με το 45-38 στα μισά της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια όμως οι “ερυθρόλευκοι” σίγησαν ξανά και ο εκπληκτικός σήμερα Κέι Σι Ρίβερς με δύο τρίποντα και ο Σίνγκλετον με καλάθι έδωσαν πάλι το προβάδισμα στον Εξάστερο με το 45-46 στο 28'. Λίγο αργότερα ακολούθησε ένα σερί 5-0 από τους Σίνγκλετον και Καλάθη και ο καλύτερος από την δεύτερη περίοδο και μετά Παναθηναϊκός Superfoods προηγήθηκε με 48-51 στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου.

Μπαίνοντας στην τελευταία και καθοριστική πια περίοδο οι “πράσινοι” δεν μπήκαν καλά καθώς έμειναν τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” με ένα σερί 5-0 από τους Παπαπέτρου και Μπιρτς πέρασαν ξανά μπροστά με το 53-50 στο 34'. Ο Τζέιμς με βολές “ξεκόλλησε” τον Εξάστερο και μειώνοντας στον πόντο(53-52) το ντέρμπι δεν είχε τελειωμό. Ακολούθησε ένα 4-0 από τους Τζέιμς και Μπουρούση και οι “πράσινοι” προσπέρασαν και πάλι με το 53-54 στο 35'. Δύο λεπτά αργότερα ο Έλληνας σέντερ ήταν αυτός που έκανε το 55-58 όμως με καλάθι του Σπανούλη και άλλα δύο από τον εξαιρετικό Νίκολα Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη “ανάσα” με το 61-58 στο τελευταίο λεπτό. Αμέσως μετά, η καλή άμυνα του Παπανικολάου ανάγκασε σε λάθος τους “πράσινους” και ο Τζέιμς αστόχησε ενώ στη συνέχεια ο Σπανούλης με βολές και φτάνοντας το σερί των “ερυθρολεύκων” στο 8-0 έκανε το 63-58 στα 28''. Τελικά με αυτό να είναι το τελικό σκορ ο Ολυμπιακός αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας και έκανε το 1-0 στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 35-31, 48-51, 63-58
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 11, Πρίντεζης 12, Παπαπέτρου 5, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης, Γκριν 3, Γιανγκ 4, Μιλουτίνοφ 12, Ουότερς 2, Μπιρτς 5, Παπανικολάου 7.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Φώτσης 5, Καλάθης 5, Παππάς, Γκιστ 2, Ρίβερς 16, Τζέιμς 6, Γκάμπριελ 2, Σίνγκλετον 9, Μπουρούσης 13, Χαραλαμπόπουλος, Φελντέιν.








Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια