Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Με το «δεξί» στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική ! (pics)

Αν και στο δεύτερο δεκάλεπτο χάλασε την καλή της εικόνα η Εθνική Ελλάδας των Ανδρών με φοβερή εμφάνιση και ρεκόρ από τον Νίκο Παππά και...


Αν και στο δεύτερο δεκάλεπτο χάλασε την καλή της εικόνα η Εθνική Ελλάδας των Ανδρών με φοβερή εμφάνιση και ρεκόρ από τον Νίκο Παππά και πολύ καλή παρουσία και από τον Θανάση Αντετοκούνμπο και έχοντας με άνεση τα ηνία στα υπόλοιπα 30 λεπτά του αγώνα έκανε το χρέος της επικρατώντας με 90-61 της Ισλανδίας και ξεκίνησε με νίκη στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Αύριο(1/9) η “επίσημη αγαπημένη” έχει ρεπό και το Σάββατο(2/9, 16:30) θα αντιμετωπίσει έναν μεγάλο αντίπαλο, την Γαλλία.

Αν και από το +16 του πρώτου δεκαλέπτου πήγε στο θρίλερ του δεύτερου με την χαλάρωση και τα πολλά λάθη, η Εθνική σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και επιστρέφοντας στο καλό πρόσωπο της πρώτης περιόδου “καθάρισε” με άνεση την Ισλανδία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, ο οποίος με τους 20 πόντους που σημείωσε πέτυχε ρεκόρ με την φανέλα της Εθνικής. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Πρίντεζης και Παπανικολάου. Πλέον, αύριο η “επίσημη αγαπημένη” έχει ρεπό και το Σάββατο ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς θα αντιμετωπίσει την Γαλλία.

Ο αγώνας...

Η Εθνική Ελλάδος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από την αρχή άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Αρχικά, χάρη στο πλεονέκτημα που είχε στους ψηλούς προηγήθηκε με 2-7 στο πρώτο τετράλεπτο ενώ παρόλο που λίγο αργότερα η Ισλανδία μείωσε σε 7-9 η Ελλάδα διατήρησε τα ηνία και μάλιστα ξεκίνησε τον “περίπατο”. Ο Παππάς με την είσοδο του έδωσε ενέργεια στην άμυνα αλλά και πολλούς πόντους και με ένα σερί 12-0 πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 8-23 στο 9' ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +16 με το 10-26.

Με τον Νίκο Παππά να έχει μπει ορεξάτος στο παιχνίδι η Ελλάδα έφτασε και στο +19(10-29) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όμως η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς η Εθνική χαλάρωσε, έχασε την συγκέντρωσή της και έκανε πολλά λάθη, οι Ισλανδοί βρήκαν ρυθμό και με ένα επιμέρους 17-7 έριξαν τη διαφορά στους 6 με το 27-33 στο 17' και το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον ενώ ο Κώστας Μίσσας πήρε νέο εσπευσμένο τάιμ άουτ προκειμένου να “ξυπνήσει” τους Έλληνες διεθνείς. Με τους Πάλσον και Μπαέρινγκσον να δρουν ανενόχλητοι και με την Ισλανδία να μειώνει και στο καλάθι με το 31-33 στο 19' πια το παιχνίδι από “περίπατος” είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι. Ο Πρίντεζης “ξεκόλλησε” την διπρόσωπη στο πρώτο μέρος του αγώνα Εθνική με το 31-35 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 33-37.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια η Ελλάδα άφησε πίσω της το κάκιστο δεύτερο δεκάλεπτο και μπαίνοντας στην τρίτη περίοδο εμφανίστηκε βελτιωμένη και με τον Νικ Καλάθη να την οδηγεί και ένα σερί 9-0 πήγε πάλι σε διψήφιο προβάδισμα με το 33-46 στο 23' ενώ λίγο αργότερα με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να δίνει σημαντική βοήθεια η Εθνική έφτασε και στο +16(35-51). Τρία λεπτά αργότερα με ένα 5-0 η Ισλανδία μείωσε στους 11(40-51) όμως με ένα 5-0 από τον πολύ καλό σήμερα Αντετοκούνμπο η Ελλάδα πήγε πάλι στο +16(40-56) διαφορά την οποία κράτησε ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και το 45-61.

Έχοντας πια σοβαρευτεί και βρει ξανά το καλό της πρόσωπο η ελληνική ομάδα συνέχισε να έχει με άνεση τα ηνία και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με ένα σερί 6-0 από τους εντυπωσιακούς Παππά και Αντετοκούνμπο ήρθε και η πρώτη εικοσάρα με το 46-67 στο 32'. Στη συνέχεια, η διαφορά παρέμεινε σταθερά κοντά στο +20 και πια με τους Έλληνες διεθνείς να μην έχουν όρεξη για άλλες... περιπέτειες όπως αυτή του δεύτερου δεκαλέπτου οι Ισλανδοί δεν είχαν ελπίδες για την μεγάλη ανατροπή. Η Ελλάδα έφτασε και στο +29 και με το τελικό 61-90 ξεκίνησε με νίκη το φετινό Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 33-37, 45-61, 61-90
Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 9, Παππάς 20, Παπαγιάννης, Μπουρούσης 7, Πρίντεζης 17, Παπαπέτρου 5, Σλούκας 5, Παπανικολάου 10, Θ. Αντετοκούνμπο 9, Αγραβάνης, Μάντζαρης 8, Μπόγρης.

Ισλανδία (Πέντερσεν):
Στέφανσον 7, Πάλσον 21, Λίνασον 2, Γκιούναρσον, Βίλιαμσον 7, Άκοξ 7, Έρμανσον 7, Ερμολίνσκι 3, Φρίντρικσον, Μπαέρινγκσον 7, Στέιναρσον.



Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια