Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Καθάρισε» και την Ρεάλ ο φοβερός Παναθηναϊκός ! (pics)

Αν και βρέθηκε στο -16 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός Superfoods βελτιώνοντας την άμυνά του στο δεύτερο μέρος και με μ...


Αν και βρέθηκε στο -16 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός Superfoods βελτιώνοντας την άμυνά του στο δεύτερο μέρος και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Κέι Σι Ρίβερς “καθάρισε” και την Ρέαλ Μαδρίτης με 82-80 στο κατάμεστο και με sold out ΟΑΚΑ και έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα μετά και την 9η αγωνιστική.

Παρά το κακό κυρίως λόγω της άμυνας πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ στο δεύτερο μέρος του αγώνα βελτιώθηκαν πολύ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώην... Μαδριλένο τον Κέι Σι Ρίβερς και άξιους συμπαραστάτες τους Γκιστ, Καλάθη και Σίνγκλετον και καθοριστικό τρίποντο του Παππά στα 22'' πριν τη λήξη ο Εξάστερος ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πλέον έχοντας 6 νίκες και 3 ήττες παραμένει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ο αγώνας...

Ντέρμπι ήταν στο ξεκίνημά του το παιχνίδι στο κατάμεστο λόγω sold out ΟΑΚΑ καθώς αρχικά ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε δυνατά και με τον Λοτζέσκι να έχει μπει ορεξάτος προηγήθηκε με 8-2 στο πρώτο δίλεπτο και διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το 11-7 όμως η συνέχεια ανήκε στην Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι άρχισαν να παίρνουν μπροστά και με ένα σερί 8-0 από τους Γιούστα, Ταβάρες και Ντόντσιτς προσπέρασε με το 11-15 στο 5'. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα με νέο σερί αυτή τη φορά 5-0 Κοζέρ και Ντόντσιτς έφτασε και στο +7(13-20). Στη συνέχεια, οι “πράσινοι” προσπάθησαν να τους σταματήσουν και να μην ξεφύγουν και άλλο και με τους Καλάθη και Γκιστ μείωσαν σε 17-20. Ο εκνευρισμός και η έλλειψη συγκέντρωσης του Παναθηναϊκού Superfoods επέτρεψε στην Ρεάλ να ξεφύγει ακόμα πιο πολύ με το 19-28 ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 23-28.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήρθε και το πρώτο διψήφιο προβάδισμα για τους Ισπανούς καθώς με το τρίποντο του Ραντλ πήγαν στο 23-33 ενώ με τον Ρέγιες να κάνει πολύ καλή δουλειά και τον Τόμπκινς να βάζει το “λιθαράκι” του έφτασαν και στο +12(27-39) στο 13'. Δύο λεπτά αργότερα με ένα σερί 5-0 από τους Βουγιούκα και Σίνγκλετον ο Παναθηναϊκός Superfoods μείωσε στους 5(36-41) όμως οι Φερνάντεθ και Τόμπκινς απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και η διαφορά πήγε πάλι σε διψήφιο νούμερο(36-46). Μάλιστα, εκμεταλλευόμενη την κακή άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods αλλά και τα δικά της πολύ καλά ποσοστά και την υπεροχή στα ριμπάουντ η Ρεάλ με νέο 5-0 αυτή τη φορά από τους Τόμπκινς και Ταβάρες ήταν στο +13(38-51) στο 18' ενώ με τρεις συνεχόμενους πόντους του Φερνάντεθ “άγγιξε” και το +14 με το 40-54 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια η Ρεάλ εξακολούθησε να έχει με άνεση τα ηνία του αγώνα φτάνοντας και στο +16(40-56) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Όμως, στη συνέχεια σίγησε και ο Παναθηναϊκός Superfoods που άρχισε να “ξυπνάει” έχοντας βελτιώσει πολύ την άμυνά του και με ένα σερί 13-0 από τους Καλάθη, Γκιστ και Ρίβερς μείωσε στους 3(53-56) στο 24' και το παιχνίδι απέκτησε ξανά ενδιαφέρον. Ο Καμπάτσο με τρίποντο “ξεκόλλησε” τους Μαδριλένους όμως ο Ρίβερς απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 56-59 στα μισά της περιόδου. Λίγο αργότερα με ένα 4-0 από τους Γκιστ και Σίνγκλετον ο Εξάστερος πλησίασε και στον πόντο(60-61) ενώ λίγο πιο μετά ο Σίνγκλετον έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 62-62 στο 28' και έβαλε “φωτιά” στο ΟΑΚΑ. Οι Ρέγιες και Φερνάντεθ απάντησαν με ένα 5-0 και το 62-67 δεν επέτρεψαν στους “πράσινους” να προσπεράσουν ενώ ο Καμπάτσο με τρομερό καλάθι έκανε το 64-69 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το μεγάλο ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία και καθοριστική πια περίοδο καθώς αν και η Ρεάλ εξακολουθούσε να έχει τον πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός Superfoods παρέμενε σε απόσταση “αναπνοής” με τον εκπληκτικό σήμερα Κέι Σι Ρίβερς με νέο τρίποντο να μειώνει σε 69-71 στο οποίο οι δύο ομάδες “κόλλησαν” για δύο λεπτά ώσπου ο Τόμπκινς έκανε το 69-73 στο 34'. Ένα λεπτό αργότερα, και ενώ οι Ισπανοί είχαν σιγήσει ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε την τελική του αντεπίθεση για την ανατροπή και με ένα σερί 8-0 από τους Γκάμπριελ, Καλάθη, Ρίβερς και Γκιστ πέρασε μπροστά με το 77-73 στο 37'. Μετά από τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ ο Ντόντσιτς με μια βολή αλλά και ένα απίστευτο τρίποντο όχι μόνο “ξεκόλλησε” τους Μαδριλένους αλλά έφερε το παιχνίδι ξανά στα ίσα με το 77-77 στα 1:45 πριν τη λήξη και το “θρίλερ” συνεχίστηκε. Ο Τόμπκινς με μια βολή έκανε το 77-78 όμως με το τεράστιο τρίποντο του Παππά στα 22,8'' και το 80-78 ο Εξάστερος ήταν “αγκαλιά” με τη νίκη. Μετά το τάιμ άουτ που ακολούθησε το φάουλ του Σίνγκλετον στον Ντόντσιτς έδωσε την ευκαιρία στον Σλοβένο να ισοφαρίσει στα 17,2''. Ακολούθησε το τάιμ άουτ του Πασκουάλ, ο Γκιστ με δύο βολές έκανε το 82-80 στα 15,5'' αμέσως μετά ο Τόμπκινς αστόχησε σε τρίποντο και με αυτό να είναι το τελικό σκορ ο Παναθηναϊκός Superfoods πανηγύρισε τη νέα πολύ μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 40-54, 64-69, 82-80

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Βουγιούκας 4, Καλάθης 12, Παππάς 9, Ρίβερς 20, Γκιστ 15, Ντένμον, Σίνγκλετον 10, Γκάμπριελ 1, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 8, Αντετοκούνμπο 3.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 9, Ρέγιες 12, Κάρολ, Ντόντσιτς 19, Ματσιούλις, Ταβάρες 7, Καμπάτσο 7, Τόμπκινς 12, Γιούστα 4, Κοζέρ 7, Ραντλ 3.







Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια