Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ωραία η... νέα Εθνική Ελλάδας (pics)

Η... νέα Εθνική Ανδρών είναι ωραία τελικά καθώς αν και παραλίγο να “αυτοκτονήσει” και αν και χρειάστηκε και την παράταση χάρη στο τρί...


Η... νέα Εθνική Ανδρών είναι ωραία τελικά καθώς αν και παραλίγο να “αυτοκτονήσει” και αν και χρειάστηκε και την παράταση χάρη στο τρίποντο του φοβερού Γιάννη Αθηναίου στα 3'' πριν τη λήξη και τον ασταμάτητο Μπουρούση και τους εξαιρετικούς Βασιλόπουλο και Λαρεντζάκη επικράτησε με 95-92 (κ.α. 83-83) της Μεγάλης Βρετανίας στο Λέστερ και μπήκε με το “δεξί” στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Την Δευτέρα(27/11, 17:00) θα παίξει με το Ισράηλ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν μεγάλο ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια η καινούργια Εθνική Ελλάδος έδειξε ότι... μπορεί παρόλο που από το +12 στο 37' πήγε στο θρίλερ της παράτασης. Χάρη στον φοβερό Γιάννη Μπουρούση που σταμάτησε στους 32 πόντους, τον εξαιρετικό σε όλο το παιχνίδι και καθοριστικό στο φινάλε Γιάννη Αθηναίου και με έτερους πρωταγωνιστές τους Λαρεντζάκη, Βασιλόπουλο και Γιαννόπουλο η “επίσημη αγαπημένη” ξεπέρασε το εμπόδιο της Μεγάλης Βρετανίας και ξεκίνησε νικηφόρα τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Πλέον, οι Έλληνες διεθνείς χωρίς τον Μπουρούση που πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα του στην Κίνα αλλά με τους Καλάθη, Βουγιούκα και Θανάση Αντετοκούνμπο θα αντιμετωπίσουν την Δευτέρα(27/11, 17:00) το Ισράηλ στο κλειστό “Δύο Αοράκια” στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο αγώνας...

Αν και η Μεγάλη Βρετανία μπήκε λίγο καλύτερα και διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Με τους Σοκό και Κλάρκ προηγήθηκαν με 10-6 στο πρώτο τρίλεπτο ενώ μετά από ένα δίλεπτο μπλακ άουτ των δύο ομάδων η Ελλάδα άρχισε να ανεβάζει “στροφές” και με ένα σερί 6-0 από τους Μπουρούση και Σάκοτα πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 12-14 στο 7'. Οι Κλαρκ και Λόρενς απάντησαν με ένα 5-0 και έδωσαν πάλι το προβάδισμα στους Άγγλους όμως χάρη στο τρίποντο του Λαρεντζάκη το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το ισόπαλο 17-17.

Με τον Γιάννη Μπουρούση να συνεχίζει την πολύ καλή εμφάνισή του και με πέντε δικούς του συνεχόμενους πόντους η Εθνική πέρασε ξανά μπροστά με το 19-22 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όμως οι Οκερέαφορ, Σοκό και Χέσον έστειλαν στο +6(30-24) την Μεγάλη Βρετανία στα μισά της περιόδου. Οι Σάκοτα και Γιαννόπουλος δεν της επέτρεψαν να ξεφύγει και άλλο μειώνοντας σε 30-28, οι Κλαρκ και Λόρενς προσπάθησαν να διατηρήσουν το προβάδισμα των Άγγλων όμως με ένα 5-0 από τον Αθηναίου η Ελλάδα έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 35-35 στο 19'. Στο λεπτό που απέμενε η Εθνική έμεινε χωρίς σκορ με αποτέλεσμα ο Χέσον να κάνει το 37-35 του ημιχρόνου.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια το ντέρμπι συνεχίστηκε καθώς αν και η Μεγάλη Βρετανία είχε τον πρώτο λόγο η Ελλάδα παρέμενε σε απόσταση αναπνοής. Με τον Μπουρούση να συνεχίζει να την οδηγεί η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 40-41 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όμως αμέσως μετά με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Κλαρκ και Μουράι και καλάθι του Οκερέαφορ για το σερί 8-0 οι Άγγλοι ξέφυγαν με το 48-41. Όμως, δεν πρόλαβαν να το χαρούν καθώς με τον Μπουρούσηνα συνεχίζει να παλεύει, τον Βασιλόπουλο να κάνει πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και με ένα 7-0 από τον φόργουορντ του Άρη και τους Αθηναίου και Γιαννόπουλο η Ελλάδα κάλυψε τη διαφορά και προσπέρασε με το 52-55 για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με το 54-55.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο βελτιωμένη, περισσότερο συγκεντρωμένη και πιο αποφασιστική η Εθνική Ελλάδας άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να αναλαμβάνει την “σκυτάλη” από τον Μπουρούση και να αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη στο φινάλε και με τον Γιαννόπουλο να βάζει πολύ σημαντικό “λιθαράκι” η Εθνική ήταν στο 59-67 στο 35' ενώ με τους Μπουρούση, Αθηναίου και Γιαννόπουλο πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 63-75 στο 37'. Και ενώ όλα έδειχναν πως πια ήταν “αγκαλιά” με τη νίκη στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα “αυτοκτόνησε” καθώς τα πολλά λάθη του επέτρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και με το 83-83 να το στείλει στην παράταση.

Η “μάχη” συνεχίστηκε και στο εξτρά πεντάλεπτο το οποίο ξεκίνησε με δύο εκατέρωθεν τρίποντα για το 86-86 ενώ με ένα 4-0 από τους Σοκό και Λορένς οι Άγγλοι ήταν στο 90-86 στο 43'. Ένα λεπτό αργότερα ο Μουράι έκανε το 92-89 όμως οι Έλληνες διεθνείς συνέχισαν να το παλεύουν και με βολές και φοβερό τρίποντο του Αθηναίου στα 3'' πριν τη λήξη και μια βολή του Μαργαρίτη γράφτηκε ο επίλογος και με το τελικό 92-95 η Ελλάδα πανηγύρισε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-35, 54-55, 92-95 (κ.α. 83-83)

Μεγάλη Βρετανία (Γκαμπερλότο): Σοκό 13, Οκερέαφορ 14, Κλαρκ 17, Λόρενς 14, Φιλίπ 8, Νέλσον 3, Μουράι 12, Χέσον 9, Ατσαρά 2.

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Μαργαρίτης 5, Κόνιαρης, Μπουρούσης 32, Βασιλόπουλος 9, Αθηναίου 18, Μήτογλου 1, Σάκοτα 4, Λαρεντζάκης 18, Γκίκας, Γιαννόπουλος 8, Κατσίβελης.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια