Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Συνεχίζει αήττητη η Εθνική ! (pics)

Με τους “παλιούς” Μπουρούση και Βασιλόπουλο και τους Μαργαρίτη και Αθηναίου να συμπληρώνουν την τετράδα των πρωταγωνιστών της η Εθνική...



Με τους “παλιούς” Μπουρούση και Βασιλόπουλο και τους Μαργαρίτη και Αθηναίου να συμπληρώνουν την τετράδα των πρωταγωνιστών της η Εθνική Ανδρών γύρισε το παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία και επικρατώντας με 75-70 έκανε το 4 στα 4 και συνεχίζει αήττητη μετά και το δεύτερο “παράθυρο” των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η “επίσημη αγαπημένη” δεν μπήκε καλά αμυντικά με αποτέλεσμα οι Άγγλοι να βάλουν πολύ δύσκολα στην ελληνική ομάδα και να έχουν τα ηνία μέχρι το 29' όταν έχοντας πια βελτιωθεί η Εθνική Ελλάδας πέρασε πρώτη φορά μπροστά. Από κει και μετά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με καλύτερη άμυνα πλέον και πρωταγωνιστές τους Μπουρούση, Βασιλόπουλο, Αθηναίου και Μαργαρίτη πέτυχε την ανατροπή και κάνοντας το 4 στα 4 συνεχίζει αήττητη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αγώνας...

Η Μεγάλη Βρετανία μπήκε πιο συγκεντρωμένη και εύστοχη με αποτέλεσμα να έχει από την αρχή του αγώνα τα ηνία και ήδη στο πρώτο δίλεπτο ήταν στο +5(2-7) ενώ ένα λεπτό αργότερα με ένα σερί 6-0 έφτασε και στο +8(7-15). Η Ελλάδα που δεν είχε ξεκινήσει καλά στην άμυνα στη συνέχεια βελτιώθηκε λίγο και με ένα σερί 7-0 από τους Βασιλόπουλο, Μπουρούση και Αθηναίου μάζεψε τη διαφορά μειώνοντας στον πόντο με το 14-15 στο 7'. Με τον Οκερέαφορ να τους “οδηγεί” οι Άγγλοι διατήρησαν τα ηνία και πήγαν πάλι στο +5(16-21), οι πολύ καλοί στο ξεκίνημα Βασιλόπουλος και Μπουρούσης μείωσαν πάλι στον πόντο(20-21) όμως το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 20-23.

Στον ίδιο ρυθμό εξελίχθηκε και η δεύτερη περίοδος καθώς όσο η ελληνική ομάδα συνέχισε να έχει πρόβλημα στην άμυνα η Μεγάλη Βρετανία εξακολούθησε να έχει τα ηνία. Οι Βρετανοί με του Ολασένι, Οκερέαφορ, Μάρει και Φιλίπ πήγαν πάλι στο +8 με το 25-33 στα μισά της περιόδου όμως στη συνέχεια η Εθνική Ελλάδας ανέβασε “στροφές” και οι Γιαννόπουλος, Λαρεντζάκης και Σάκοτα αρχικά μείωσαν στο καλάθι(33-35) ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι Κόνιαρης, Βασιλόπουλος και Μαργαρίτης έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με το 39-39. Όμως, οι Άγγλοι διατήρησαν και αυτή τη φορά το προβάδισμα και μάλιστα έφτασαν πάλι στο +7 με το 39-46 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια η Μεγάλη Βρετανία δεν μπήκε καλά και χρειάστηκε να περάσουν τρεισήμισι λεπτά για να μπει στο σκορ την ίδια στιγμή που η Ελλάδα μπήκε βελτιωμένη και με ένα σερί 6-0 από τους Μαργαρίτη, Μπουρούση και Αθηναίου μείωσε πάλι στον πόντο(45-46). Αμέσως μετά, οι Βρετανοί “ξύπνησαν” και με τους Κλαρκ και Νέλσον διατήρησαν το προβάδισμα και στο 26' ήταν στο +5(47-52) και στο +6(49-55) ένα λεπτό αργότερα. Στη συνέχεια, με τον Γιάννη Αθηναίου να συνεχίζει την πολύ καλή εμφάνισή του και ένα σερί 7-0 από εκείνον, τον Μαυροειδή και τον Γκίκα η Εθνική Ελλάδας κάλυψε τη διαφορά και πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 56-55 όμως δεν μπόρεσε να το κρατήσει καθώς με τρίποντο του Νέλσον η Μεγάλη Βρετανία προηγήθηκε με 56-58 στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο και ο αγώνας είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς έχοντας βελτιωθεί αρκετά και με τον Μαργαρίτη να είναι ο ηγέτης της στην επίθεση στο τελευταίο μέρος και ένα σερί 5-0 από εκείνον και τους Κατσίβελη και Βασιλόπουλο η Εθνική Ελλάδας προσπέρασε με το 64-62 στο 36'. Στη συνέχεια, ο Ολασένι έδωσε πάλι το προβάδισμα στους Βρετανούς, ο Βασιλόπουλος έκανε το 66-64 όμως ο Μάρει απάντησε με τρίποντο για το 66-67 του τελευταίου δίλεπτου του αγώνα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπουρούσης με βολή ισοφάρισε σε 67-67, ο Ολασένι έκανε λάθος και ο Έλληνας σέντερ έκανε και το 69-67 στα 47'' και έδωσε μεγάλη “ανάσα” στην “επίσημη αγαπημένη”. Ακολούθησε ένα μπέρδεμα κάτω από το καλάθι ανάμεσα στους Μπουρούση και Ολασένι και ο δεύτερος έκανε το 69-68 στα 33''. Μετά το τάιμ άουτ που ακολούθησε ο εντυπωσιακός και σήμερα Γιάννης Μπουρούσης με καλάθι και βολή έκανε το 72-68 στα 19'' και χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα. Η Μεγάλη Βρετανία προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει την ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα και μετά το τελευταίο τάιμ άουτ του αγώνα στα 9'' τελικά με τις βολές του Αθηναίου και το 75-70 η Εθνική Ελλάδας πανηγύρισε την μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-46, 56-58, 75-70
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Μπουρούσης 15, Γκίκας 2, Μαργαρίτης 12, Αθηναίου 12, Κατσίβελης 2, Λαρεντζακης 3, Μαυροειδής 2, Σάκοτα 3, Βασιλόπουλος 15, Γιαννόπουλος 3, Κόνιαρης 4.

Μεγάλη Βρετανία (Λορένθο): Οκερέαφορ 9, Τζόνσον 1, Κλαρκ 16, Μάρει 9, Νέλσον 12, Ολασένι 11, Σόντερς 1, Άτσαρα 5, Φιλίπ 4, Μπόατενγκ 2.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια