Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Σκούπισε» και τον ΠΑΟΚ και στους τελικούς με 31-0 ο Παναθηναϊκός ! (pics)

Με τον Νικ Καλάθη να είναι σε νέα μεγάλη μέρα, με τα τρίποντα να πέφτουν "βροχή" και πατώντας “γκάζι” στο τελευταίο δεκάλ...


Με τον Νικ Καλάθη να είναι σε νέα μεγάλη μέρα, με τα τρίποντα να πέφτουν "βροχή" και πατώντας “γκάζι” στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός Superfoods “καθάρισε” τον ανταγωνιστικό στον τρίτο ημιτελικό ΠΑΟΚ και επικρατώντας με 88-72 στην Πυλαία παρέμεινε αήττητος και κάνοντας το 3-0 στην ημιτελική σειρά πήρε την πρόκριση για τους τελικούς της Basket League.

Μέχρι το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε τα ηνία ενώ ήταν άκρως ανταγωνιστικός μέχρι το 32' όμως από κει και μετά σίγησε και ο Παναθηναϊκός
Superfoods που πάτησε “γκάζι” στο τελευταίο δεκάλεπτο με μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα τον Νικ Καλάθη και χάρη στην ευστοχία του στα τρίποντα και την καλή εμφάνιση των Αντετοκούνμπο, Γκιστ, Παππά και Λεκαβίτσιους έκανε το 3-0 στην ημιτελική σειρά και πήρε την πρόκριση και για τους φετινούς τελικούς της Basket League ενώ πλέον το αήττητο του στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε στο εντυπωσιακό 31-0.

Ο αγώνας...

Νωθρό και λίγο νευρικό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων με τον Παναθηναϊκό Superfoods αρχικά να μπαίνει καλύτερα χάρη στον “ζεστό” Νικ Καλάθη και να προηγείται με 1-3 και 4-5 όμως από κει και μετά τα αμυντικά λάθη των “πράσινων” και το πρόβλημα τους στην επίθεση καθώς ο Καλάθης ήταν ο μόνος που είχε σκοράρει επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πάρει τα ηνία. Με ένα σερί 8-0 από τους Γκος, Κρουμπάλι και Τζάκσον οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν πρώτη φορά με το 12-5 στο 6' ενώ μισό λεπτό αργότερα προηγήθηκαν και με νταμπλ σκορ(14-7). Στη συνέχεια, ο Καλάθης μείωσε σε 14-10 όμως ο πολύ καλός ΠΑΟΚ με πιεστική άμυνα διατήρησε τα ηνία και μάλιστα έφτασε και στο +9(20-11) ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 22-14.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός Superfoods προσπάθησε να μειώσει όμως ο Ζάρας με τρίποντο έκανε το 25-16 σε μια φάση στην οποία ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ και οι διαιτητές έδωσαν τεχνική ποινή στον Ηλία Παπαθεοδώρου. Αμέσως μετά, ο Παναθηναϊκός Superfoods εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης και εκμεταλλευόμενος την μικρή χαλάρωση των γηπεδούχων με τους Λεκαβίτσιους και Γκιστ μάζεψε τη διαφορά μειώνοντας σε 27-25 στα μισά της περιόδου. Στη συνέχεια, με ένα 5-0 από τους πολύ καλούς σήμερα Ζάρα και Τζάκσον ο ΠΑΟΚ ξέφυγε πάλι με το 32-25 όμως με δύο τρίποντα από τους Λεκαβίτσιους και Παππά και βολή του Γκιστ ο Παναθηναϊκός Superfoods έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 32-32 στο 17'. Και αυτή τη φορά όμως οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το προβάδισμα με το 36-32 ενώ μετά τη νέα ισοφάριση των “πράσινων” με το 36-36 οι Κρουμπάλι και Γκος απάντησαν για το 41-36 και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 43-37 και τον ΠΑΟΚ να διατηρεί τα ηνία.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε καθώς ο ΠΑΟΚ διατήρησε τα ηνία μέχρι το 44-39 και ο Παναθηναϊκός Superfoods που μπήκε βελτιωμένος στην τρίτη περίοδο με ένα σερί 6-0 από τους Καλάθη και Αντετοκούνμπο πέρασε πρώτη φορά μπροστά μετά το ξεκίνημα του αγώνα με το 44-45 στο 23'. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και το επιθετικό μπλακ άουτ των Θεσσαλονικιών οι “πράσινοι” με τους Σίνγκλετον, Καλάθη και Παππά έφτασαν στο +8(48-56) δυόμιση λεπτά πριν το κλείσιμο της περιόδου. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε μικρά σημάδια ανάκαμψης και με ένα 5-0 από τους Γκος και Τζάκσον μείωσε στους 3(53-56) όμως με το τρίποντο του Αντετοκούνμπο το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 53-59 για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Χάρη στα δύο τρίποντα από τους Καλάθη και Αντετοκούνμπο ο Παναθηναϊκός
Superfoods ξέφυγε πάλι με το 58-65 στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου όμως ο ΠΑΟΚ με τρίποντο του Γκος μείωσε με το 61-65. Στη συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς σίγησαν πάλι και οι “πράσινοι” με τον Νικ Καλάθη να παραμένει ασταμάτητος και να έχει φτάσει τα πέντε τρίποντα και τους 27 πόντους και ένα σερί 9-0 από εκείνον και τους Λοτζέσκι, Σίνγκλετον και Γκιστ πήγαν πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 61-74 στο 35' και ουσιαστικά εκεί “καθάρισαν” το παιχνίδι. Πλέον, το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να επανέλθει. Η διαφορά έφτασε στο +18(70-88) και τελικά η νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods με την οποία πανηγυρίσει το 3-0 και την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος ήρθε με το τελικό 72-88.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 43-37, 53-59, 72-88

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης, Μαργαρίτης 6, Ζάρας 8, Γκος 15, Τζάκσον 14, Τζόουνς 9, Πέτεγουεϊ 3, Κρουμπάλι 6, Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 9, Καρράς 2.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Βουγιούκας, Καλάθης 27, Ρίβερς, Γκιστ 11, Παππάς 13, Λεκαβίτσιους 12, Τζέιμς, Σίνγκλετον 6, Αντετοκούνμπο 11, Λοτζέσκι 8, Όγκαστ, Μήτογλου.



Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια