Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πασκουάλ: «Ο Αντετοκούνμπο ήταν το κλειδί για να κερδίσουμε»

Ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε τον ΠΑΟΚ και στην Πυλαία και με το 3-0 στους ημιτελικούς προκρίθηκε στους τελικούς και ο Τσάβι Πασκο...



Ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε τον ΠΑΟΚ και στην Πυλαία και με το 3-0 στους ημιτελικούς προκρίθηκε στους τελικούς και ο Τσάβι Πασκουάλ μεταξύ άλλων στάθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα το “κλειδί” της νίκης των “πράσινων”.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό Superfoods για 32 λεπτά όμως οι “πράσινοι” πατώντας “γκάζι” στο τελευταίο δεκάλεπτο και με έναν εντυπωσιακό Νικ Καλάθη και πολύ μεγάλη συνεισφορά από τον Θανάση Αντετοκούνμπο έκαναν το 3-0 και πήραν την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

Ο Καταλανός κόουτς λοιπόν, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του τρίτου ημιτελικού στην Πυλαία αναφέρθηκε στην ευστοχία στα τρίποντα και στην καθοριστική εμφάνιση του Αντετοκούνμπο ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά λοιπόν, αναφερόμενος στη νέα μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods με την οποία έφτασε στο 31-0 στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τον ΠΑΟΚ και στον κόουτς Παπαθεοδώρου για την εικόνα που είχε όλη τη χρονιά. Έχουν κάνει μια εξαιρετική σεζόν, έπαιξαν καλό μπάσκετ στη διάρκεια της περιόδου και τους αξίζει σεβασμός. Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα καλύτερος από εμάς στα πρώτα 10 λεπτά. Δεν μας επέτρεψε να οργανώσουμε σωστά την επίθεσή μας κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε πολλά λάθη, τόσο εξαιτίας της άμυνάς του, όσο και της δικής μας απόδοσης. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα, είχαμε 20 λεπτά εξαιρετικού μπάσκετ, βρήκαμε ελεύθερα σουτ κι έτσι ανοίξαμε τη διαφορά και κερδίσαμε».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για τα πολλά τρίποντα και αν ήταν βάσει πλάνου, ανέφερε: «Δεν ήταν ακριβώς αυτό το σχέδιο. Εξαρτάται από το πλεονέκτημα που αποκτάς στην επίθεση κι από αυτό που σου δίνει το παιχνίδι. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ που έπρεπε να τα πάρουμε. Μια επίθεση διαρκεί 24 δευτερόλεπτα αν δεν σου βγει το καλάθι από κοντά, πηγαίνεις σε άλλη λύση».

Ενώ για την πολύ καλή εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο, είπε: «Θεωρώ ότι ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες, έδωσε ενέργεια και άλλαξε πνεύμα στην ομάδα. Ήταν το κλειδί για μας στο να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Σχετικά με το που οφείλεται η βελτίωση των ποσοστών από την περιφέρεια μετά από το κακό ξεκίνημα στον αγώνα, τόνισε: «Είναι δύσκολο να το απαντήσω. Ένα κομμάτι είναι η ενέργεια, το συναίσθημα της στιγμής. Στο διάστημα που λέτε δεν βάζαμε όχι μόνο τρίποντα, αλλά και βολές ή ελεύθερα σουτ. Το πιο σημαντικό είναι πώς η ομάδα αντέδρασε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο».

Κλείνοντας, όταν ρωτήθηκε για το αν περιμένει τον Ολυμπιακό στους τελικούς ή κάποια έκπληξη από τον Προμηθέα, σχολίασε: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Προμηθέα. Αυτή τη στιγμή αγωνίζονται οι δύο ομάδες και δεν θέλω να πω κάτι».

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια