Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Σκούπισε» τον Προμηθέα και πάει τελικούς με Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός (pics)

Ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό του πρόσωπο στον τρίτο ημιτελικό με τον Προμηθέα Πάτρας και με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να πετυχαίνει ρεκόρ ...



Ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό του πρόσωπο στον τρίτο ημιτελικό με τον Προμηθέα Πάτρας και με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να πετυχαίνει ρεκόρ πόντων, οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν δια περιπάτου με 89-56 στην Πάτρα και με το 3-0 στην ημιτελική σειρά πήραν την πρόκριση στους τελικούς της Basket League όπου για άλλη μια χρονιά θα κοντραριστούν με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Αυτή τη φορά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένο και δεν επέτρεψαν στον Προμηθέα να τους... αγχώσει και με πρωταγωνιστή τον Γιάνις Στρέλνιεκς έκαναν “περίπατο” στην Πάτρα και πήραν την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

Ο αγώνας...

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-7 και παρόλο που ο Προμηθέας απάντησε με ένα 5-0 και ισοφάρισε σε 7-7 στο πρώτο τρίλεπτο οι “ερυθρόλευκοι” με μικρά διαδοχικά σερί πήγαν νωρίς νωρίς στην πρώτη διψήφια διαφορά με το 9-20 στο 7'. Στη συνέχεια, οι Πατρινοί ήταν άστοχοι, δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τη διαφορά και λίγο αργότερα με τρεις πόντους του ΜακΛιν ο Ολυμπιακός έφτασε και στο +11(12-23) ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 16-24.

Ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να αντιδράσει ούτε στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα ο καλύτερος σήμερα Ολυμπιακός να διατηρήσει με άνεση τα ηνία. Στο 13' οι “ερυθρόλευκοι” ήταν στο +15(21-36) ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασαν και στο +17 με το 25-42. Στη συνέχεια, χάρη στο 6-0 από τους πέντε πόντους του Σαλούστρου και την βολή του Έλις ο Προμηθέας εμφάνισε μικρά σημάδια ανάκαμψης μειώνοντας στους 11(31-42) στο 19' όμως δεν μπόρεσε να ρίξει τη διαφορά και σε μονοψήφιο νούμερο και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 33-44.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθώς ο Προμηθέας εξακολούθησε να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ενώ ο Ολυμπιακός διατήρησε με άνεση τα ηνία, μετατρέποντας μάλιστα το παιχνίδι σε “περίπατο”. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι Πατρινοί έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο με το 36-44 όμως στη συνέχεια παραδόθηκαν και οι “ερυθρόλευκοι” με τους Μιλουτίνοφ, Γουίλτζερ, Ρόμπερτς και Μάντζαρη εκτόξευσαν τη διαφορά στο +20(40-60) στο 27'. Στο τρίλεπτο που απέμενε ο Προμηθέας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 16 με το 46-62 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με ένα 13-0 από τους πολύ καλούς σήμερα Πρίντεζη και Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός συνέχισε τον “περίπατο” φτάνοντας στο +28(46-75) στο 33'. Μάλιστα, μένοντας σοβαρός ως το τέλος “άγγιξε” και το +33 με το 56-89 με το οποίο οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τη νίκη και την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 33-44, 46-62, 56-89
Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Γκίκας 2, Σαλούστρος 12, Φαγιέ 5, Λίποβι 6, Χολ 4, Έλις 4, Πράδερ 10, Τουντζιαράκης 5, Γερομίχαλος 2, Δημάκος 6, Σκούφης, Μαντζούκας.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πρίντεζης 6, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 3, Μάντζαρης 9, Παπανικολάου 7, ΜακΛιν 8, Στρέλνιεκς 22, Μιλουτίνοφ 6, Ρόμπερτς 9, Γουίλτζερ 14, Μπόγρης 3.


Δεν υπάρχουν σχόλια