Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παπαθεοδώρου: «Θέμα αυτοπεποίθησης και γοήτρου για μας η τρίτη θέση»

Ο ΠΑΟΚ έβαλε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό Superfoods για 32 λεπτά στον τρίτο ημιτελικό όμως στο τέλος “λύγισε” με αποτέλεσμα οι “πρά...


Ο ΠΑΟΚ έβαλε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό Superfoods για 32 λεπτά στον τρίτο ημιτελικό όμως στο τέλος “λύγισε” με αποτέλεσμα οι “πράσινοι” να “σκουπίσουν” την ημιτελική σειρά της Basket League και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στάθηκε στην καθοριστική παρουσία του Αντετοκούνμπο ενώ αναφέρθηκε στο τι κέρδισε η ομάδα του από αυτά τα τρία παιχνίδια αλλά και στους μικρούς τελικούς με τον Προμηθέα Πάτρας.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει την ημιτελική σειρά και να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό Superfoods να τον “σκουπίσει” όμως δεν τα κατάφερε και πλέον περιμένει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Προμηθέα Πάτρας στους μικρούς τελικούς.
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του τρίτου ημιτελικού με τους “πράσινους” στην Πυλαία εξήγησε τι δεν πήγε καλά αλλά και τι πήρε η ομάδα του από τα τρία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ενώ αναφέρθηκε και στους μικρούς τελικούς με τον Προμηθέα.

Αναφερόμενος λοιπόν, αρχικά, στην εμφάνιση του ΠΑΟΚ στον τρίτο ημιτελικό και την ήττα, τόνισε: «Έγινε ένα αρκετά ποιοτικό παιχνίδι όπου εμείς ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί για περίπου 30 λεπτά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε τον ρυθμό και περιορίσαμε σημαντικά κομμάτια στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Είχαμε λίγα λάθη, καλές αποφάσεις στην επίθεση, αποτελεσματικότητα κι ένα καλό σκορ. Ο ρυθμός άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και θεωρώ ότι αυτό έγινε λόγω της παρουσίας του Θανάση Αντετοκούνμπο ο οποίος βοήθησε στην άμυνα, έκοψε μπάλες και σε συνδυασμό με την πίεση άσκησε ο Παναθηναϊκός και τις κακές μας αποφάσεις σε αιφνιδιασμούς όπου είχαμε το πλεονέκτημα και έπρεπε να τελειώσουμε δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.
Ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε αρκετά μακρινά σουτ από παίκτες όπως οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Νικ Καλάθης τους οποίους επιλέξαμε να “δώσουμε” το σουτ. Θεωρώ ότι κάναμε καλή εμφάνιση, επιβεβαιώσαμε την ποιότητα μας και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί είναι δύσκολο να παίζεις τρία παιχνίδια μέσα σε έξι μέρες απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Χρειάζεται πολλά αποθέματα ενέργειας».
Όσο για το τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ από την ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό, ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο βάθος και ατομική ποιότητα αλλά το κύριο πλεονέκτημά του είναι η ομαδική λειτουργία σε άμυνα και επίθεση. Για μας ήταν μία πολύ καλή άσκηση να παίξουμε αυτά τα τρία παιχνίδια. Θεωρώ ότι κερδίσαμε πολλά τόσο οι παίκτες, όσο και οι προπονητές. Διαπιστώσαμε τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ μιας καλής ομάδας όπως είμαστε εμείς και μια εξαιρετικής ομάδας όπως είναι ο Παναθηναϊκός . Υπάρχουν πράγματα που κρατάμε και κάποια αρνητικά κομμάτια που θα τα σχολιάσουμε και θα τα αναλύσουμε».

Σχετικά, με την επιλογή του ΠΑΟΚ να δώσει ελεύθερα τρίποντα στους Καλάθη και Αντετοκούνμπο, είπε: «Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο του Παναθηναϊκού είναι ότι στην επίθεσή του είναι απρόβλεπτος. Είχαμε επιλέξει σε όλη τη σειρά να δώσουμε τα λιγότερο καλά ατομικά στοιχεία του κάθε παίκτη. Ο Νικ Καλάθης δεν φημίζεται για το ποσοστό του στο μακρινό σουτ, όπως και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο Καλάθης κάνει μια εξαιρετική χρονιά, απλά αυτό που κάνει λιγότερο καλά από τα υπόλοιπα είναι να σουτάρει τρίποντο. Κομβικός για μένα ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Με το παιχνίδι που έκανε ειδικά στην άμυνά τους αλλά και με τα δύο σουτ που έβαλε».

Τέλος, όσον αφορά το κίνητρο που υπάρχει ενόψει των μικρών τελικών του πρωταθλήματος, τόνισε: «Για εμάς υπάρχει το γόητρο. Θέλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Μπορεί να μην σημαίνει πολλά στη ουσία της η 3η θέση, αλλά είναι θέμα αυτοπεποίθησής και γοήτρου».

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια