Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Φιλική νίκη στη Ρουμανία πριν το... δικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος» (pics)

Μπορεί να μην έκανε “περίπατο” στη Ρουμανία όμως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε με 79-72 της Κλούζ στη “ Sala Polivalenta” σε ένα φιλ...


Μπορεί να μην έκανε “περίπατο” στη Ρουμανία όμως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε με 79-72 της Κλούζ στη “Sala Polivalenta” σε ένα φιλικό γιορτή για τους γηπεδούχους. Από αύριο(24/9) το μυαλό των “πράσινων” θα είναι στο πρώτο “Παύλος Γιαννακόπουλος” στο ΟΑΚΑ.

Αν και είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του αφού από το +19 πήγε στο ντέρμπι του φινάλε και έδειξε ότι ακόμα δεν έχει βρει απόλυτα πατήματά του ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που αγωνίστηκε χωρίς τον Νίκο Παππά που έμεινε στην Αθήνα λόγω ενοχλήσεων και με κορυφαίους τους Νικ Καλάθη και Κιθ Λάνγκφορντ “καθάρισε” την Κλούζ στη Ρουμανία σε ένα φιλικό που ήταν γιορτή για τους γηπεδούχους. Πλέον, από αύριο οι “πράσινοι” θα επικεντρωθούν στο δικό τους τουρνουά, το πρώτο “Παύλος Γιαννακόπουλος” που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το διήμερο 27 με 28 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας...

Αρχικά οι δύο ομάδες μπήκαν με την ίδια διάθεση και το σκορ ήταν στο 4-4 όμως λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άρχισε να “ζεσταίνεται” και απαντώντας με ένα σερί 8-0 στο 7-5 της Κλούζ προσπέρασε με το 7-13 στο πρώτο εξάλεπτο. Στη συνέχεια, οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να καλύψουν τη διαφορά και μείωσαν στο καλάθι με το 11-13 αλλά και με το 17-19 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Η προσπάθεια των γηπεδούχων να προσπεράσουν συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με αποτέλεσμα με τρίποντο του Ράσιτς να προηγηθούν με 22-21 όμως με ένα 4-0 από τον Τόμας οι “πράσινοι” τους έβαλαν “φρένο”. Μάλιστα, στη συνέχεια η Κλούζ δεν μπόρεσε να προσπεράσει ξανά και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα και φτάνοντας στο +7(24-31) είχε τα ηνία του αγώνα. Λίγο αργότερα, κάποια λάθη του Εξάστερου επέτρεψαν στους Ρουμάνους να μειώσουν στον πόντο με το 30-31 όμως οι “πράσινοι” συνήλθαν άμεσα και με ένα 4-0 από τους Καλάθη και Λάσμε πήγαν στο 30-35 ενώ δια χειρός του ομογενή γκαρντ και το 33-41 και με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να φτάνει στο +8 γράφτηκε το κλείσιμο του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, με τον Καλάθη να έχει πάρει μπροστά και με ένα 7-0 από τους 5 δικούς του πόντους και το καλάθι του Μήτογλου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 34-48 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Από κει και μετά, η Κλούζ “κυνηγούσε” τους “πράσινους” οι οποίοι έχοντας ανεβάσει “στροφές” και με τη διαφορά να φτάνει στο +19(37-56) μετέτρεψαν το παιχνίδι σε εύκολη υπόθεση. Στη συνέχεια, η χαλάρωση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ και η ανάκαμψη της Κλούζ είχε σαν αποτέλεσμα οι Ρουμάνοι να μειώσουν στους 12(46-58) ενώ το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει με το 49-63.

Η αντεπίθεση της Κλούζ συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο και με ένα επιμέρους 10-2 έριξε τη διαφορά και στους 6 με το 59-65 και το φινάλε του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ “ξύπνησε” και πηγαίνοντας πάλι σε διψήφια διαφορά με το 61-72 “καθάρισε” το παιχνίδι και τελικά η νίκη στη Ρουμανία ήρθε με το 79-72.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 33-41, 49-63, 72-79

Κλούζ: Μολντοβεάνου 2, Σταμένκοβιτς 4, Ράσιτς 16, Ντάικς 19, Κούτι, Τέιρ, Βάσμπουμ 6, Καλνιτσένκο 5, Τορόκ, Μαρίνοφ 7, Μουρεσάν, Τσλεϊ 13.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Πασκουάλ): Βουγιούκας 1, Καλάθης 12, Παπαγιάννης 3, Γκιστ 6, Παπαπέτρου 6, Λάσμε 11, Τόμας 8, Λεκαβίτσιους 4, Λάνγκφορντ 12, Μήτογλου 5, Λοτζέσκι 8, Αντετοκούνμπο 3, Σακελλαρίου.



Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα



Δεν υπάρχουν σχόλια