Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ο ταλαντούχος κύριος Σολμπάκεν...

Είναι κάποιες ιστορίες που δεν γίνεται να σε αφήσουν ασυγκίνητο. Κάπως έτσι φαίνεται πως είναι και το story του Νορβηγού τεχνικού της Κοπεγχ...

Είναι κάποιες ιστορίες που δεν γίνεται να σε αφήσουν ασυγκίνητο. Κάπως έτσι φαίνεται πως είναι και το story του Νορβηγού τεχνικού της Κοπεγχάγης Στάλε Σολμπάκεν που χθες έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά τον θρίαμβο της ομάδας του στο «καυτό» ΟΑΚΑ.

«Δεν είμαστε εμείς το φαβορί αλλά τώρα θα μας φοβάται η Μπαρτσελόνα!» σχολίασε στη συνέντευξη τύπου χαριτολογώντας. Ο 42χρονος προπονητής χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε ολόκληρη την Σκανδιναβία και όχι άδικα. Εξάλλου, υπό την δική του καθοδήγηση την τελευταία 5ετία η Κοπεγχάγη έχει φτάσει στην κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων εκ των οποίων το ένα ήταν νταμπλ (2009) και φαντάζει ως η απόλυτη κυρίαρχος του δανέζικου πρωταθλήματος. Μοναδική παρένθεση το έτος 2008 που ο τίτλος κατέληξε στην Άαλμποργκ.

Ο Νορβηγός, που το 2004 ανακηρύχτηκε προπονητής της χρονιάς στη χώρα του όταν και βρισκόταν στον πάγκο της Χαμ-Καμ, έχει ήδη αναγγείλει την αποχώρηση του από τον πάγκο της Κοπεγχάγης στα τέλη της σεζόν καθώς τον περιμένει η εθνική Νορβηγίας και η προσπάθεια πρόκρισης στο Euro 2012.

Παρά το γεγονός ότι διανύει την τελευταία του χρονιά στον πάγκο των «λιονταριών» όλοι βλέπουν στο πρόσωπο του τον αναμορφωτή της ομάδας και τον άνθρωπο που μπορεί να την οδηγήσει στην ευρωπαϊκή διάκριση η οποία δεν έχει έρθει ποτέ ως τώρα. Λιγότερο γνωστό, πάντως, είναι το περιστατικό που του συνέβη τον Μάρτιο του 2001 στο πέρασμα του από την Κοπεγχάγη ως ποδοσφαιριστής της  όταν έζησε την μεγαλύτερη λαχτάρα της ζωής του. 

Κατά την διάρκεια προπόνησης ο συμπαθής Στάλε υπέστη καρδιακή προσβολή και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όντας κλινικά νεκρός. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ βρισκόταν καθ'όδόν για το νοσοκομείο κατάφερε να ανανείψει.

Έκτοτε, η καρδιά του λειτουργεί με βηματοδότη, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν τον εμποδίζει καθόλου από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο και το αγχωτικό πόστο του προπονητή. Ο Στάλε Σολμπάκεν αποτελεί αναμφίβολα ένας από τους πιο ταλαντούχους προπονητές της γενιάς του στη Σκανδιναβία και χθες παρέδωσε μερικά ψήγματα του ταλέντου του.


Επιμέλεια: Ζαχαρίας Σαραντουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια