Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ομπράντοβιτς: «Για κάποιους είναι η τελευταία χρονιά»

Καταιγιστικός ήταν ο Ζέλικο Ομπράτοβιτς στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό(22:00, ΝΕΤ) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ζάγκρεμπ στο ΟΑΚΑ,...


Καταιγιστικός ήταν ο Ζέλικο Ομπράτοβιτς στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό(22:00, ΝΕΤ) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ζάγκρεμπ στο ΟΑΚΑ, κάνοντας αναφορά σε… κάποιους που δεν βοηθούν αλλά και στα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι.

Αρχικά, λοιπόν, μιλώντας για το παιχνίδι με τους Κροάτες, ο Σέρβος κόουτς τόνισε: «Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που τώρα είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη αναμέτρησή μας στο Ζάγκρεμπ. Παίζουν πολύ καλύτερα και φάνηκε και στην τελευταία αναμέτρησή τους στην Αδριατική Λίγκα. Προέρχονται από δύο νίκες σε Ευρωλίγκα και δύο σε Αδριατική Λίγκα. Διαθέτουν ταλέντο και αποδίδουν καλά στην επίθεση. Έχουν δημιουργούς, όπως οι Μουαλομέροοιτς, Σίμον κι ο νέος παίκτης, ο Φορντ. Έχουν σουτέρ όπως οι Όζμπολτ και Ράντσιτς. Έχουν ψηλούς που βγαίνουν και σουτάρουν, όπως οι Χέιτβλετ και Μέι. Επίσης υπάρχει κι τον Κάσουν, που είναι σημαντικός».
Όσο για το ποιο θα είναι το «κλειδί» για τη νίκη, ο «Ζοτς» επεσήμανε για ακόμη μια φορά: «Το "κλειδί" για εμάς θα είναι η άμυνα, γιατί κάνουν πολλά pop out και σουτάρουν απ' έξω».

Σχετικά με το ποιος είναι ο στόχος του Τριφυλλιού, ανέφερε: «Αύριο είναι για εμάς άλλη μία αναμέτρηση στην Ευρωλίγκα. Στον πρώτο γύρο νικήσαμε πολύ εύκολα. Επισημαίνω πως τώρα είναι διαφορετική ομάδα. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος: να προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι και να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16».

«Δικαιολογίες εν αμαρτίες»

Στη συνέχεια όπως ήταν λογικό, τοποθετήθηκε για τις «διπρόσωπες» εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και τις απρόσμενες ήττες, για τις οποίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως δεν παίζουμε και στα 40 λεπτά καλό μπάσκετ. Για παράδειγμα, ηττηθήκαμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την αντίπαλη ομάδα να μην έχει περάσει ποτέ μπροστά στο σκορ. Και χάσαμε στην παράταση. Το ίδιο και με τη Μπάμπεργκ. Στην Ευρωλίγκα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αν στην τρίτη περίοδο έχεις 6 πόντους απέναντι στη Μπάμπεργκ, απομένουν 4 λεπτά και δεν τους σταματάς με φάουλ, ενώ έχεις να δώσεις, δεν έχεις αυτοσυγκέντρωση. Χωρίς αυτή δεν γίνεται δουλειά. Δεν ξέρω πόσες φορές το έχω επαναλάβει. Το παιχνίδι με τη Ουνικάχα το πήραμε όπως το πήραμε. Το θέμα είναι πώς φτάσαμε μέχρι εκεί. Ήμασταν στο +15 στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι δύσκολο, ούτε χρειάζεται να επαναλάβω κάτι. Το είπα και μετά την Καβάλα. Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες, όλοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Η χρονική στιγμή μέσα στη σεζόν είναι σημαντικό για τον καθένα κι όλους μαζί. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Αναλύουμε στο βίντεο, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Είναι εύκολο να βρεις δικαιολογίες. Άκουσα μετά την ήττα από την Καβάλα ότι η ομάδα είναι κουρασμένη. Αυτό είναι ότι πιο χαζό μπορεί να πει κανείς. Τι να πει η Ζάγκρεμπ; Έπαιξε την Κυριακή για την Αδριατική Λίγκα κι έπρεπε να μπει 9 ώρες στο λεωφορείο κι άλλες τόσες να γυρίσει. Αυτή δεν είναι κουρασμένη; Πιο παλιά η Μπαρτσελόνα είχε κάνει κουραστικό ταξίδι και μας έκανε πλάκα. Αυτά είναι δικαιολογίες εν αμαρτίες. Μόνο δύο παίκτες ήταν κουρασμένοι. Διαμαντίδης και Σάτο αγωνίζονται παραπάνω λεπτά. Τους έδωσα την ευκαιρία να ξεκουραστούν, αλλά ήταν αδύνατο. Το μπάσκετ είναι τόσο απλό όσο και δύσκολο. Γιατί τα απλά πράγματα είναι σημαντικό. Πάντα στο σχεδιασμό μας έχουν βούληση να έχουμε περισσότερες κατοχές. Άρα πρέπει να έχουν το πάνω χέρι σε ριμπάουντ και κλεψίματα. Στην Καβάλα είχαμε 13 κατοχές περισσότερες, αλλά χάσαμε. Παίζει ρόλο και πώς θα σουτάρεις. Μπορείς να χάσεις κάποια σουτ, αλλά άμα χάσεις 10 άστοχες βολές, όπως με την Καβάλα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Όλα είναι σημαντικά. Η Καβάλα έπαιξε εξαιρετικά».

«Να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού»

Όσον αφορά, τον χθεσινό τραυματισμό του Άλεκς Μάριτς και το αν θα αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι, ο κόουτς του Τριφυλλιού, ανέφερε: «Για τον Μάριτς, η ενημέρωση που έχω είναι πως θα προπονηθεί κι όλα είναι καλά».

Στη συνέχεια, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν κρύφτηκε πίσω από το «δάχτυλό» του, όταν αναφερόμενος στο τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού, σχολίασε πολύ χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται οι παίκτες να παίξουν καλύτερα. Είναι κάποιοι που δεν βοηθούν καθόλου. Τους το λέω απ' ευθείας. Δεν έχουν ξεχάσει το μπάσκετ, γνωρίζουν πως έχουν την ικανότητα. Οι ομάδες έχουν επιπλέον κίνητρο απέναντί μας. Το ζήτημα είναι να αντιδράσεις. Να έχεις αυτοσυγκέντρωση και κίνητρο. Πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας. Και τους φίλους του Παναθηναϊκού, δεκάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια, δεν ξέρω πόσοι είναι. Είμαστε σε ιδιαίτερη κατάσταση. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου είπε πως είναι η τελευταία για φέτος. Και για κάποιους από εμάς. Άλλοι έχουν δύο χρόνια υπόλοιπο. Πρέπει να καταλάβουμε τι γίνεται (σ.σ. «Γι' αυτό η υποχρέωσή μας είναι μεγαλύτερη» πρόσθεσε ο Δημήτρης Ιτούδης). Όλοι θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα πάντα αρχίζουν από εμάς. Εγώ είμαι ο πρώτος που το κάνω. Ξέρω ότι δεν παίρνω πάντα την πιο έξυπνη απόφαση. Το θέμα είναι ένα: να αγωνιζόμαστε στο 100% σε όλα τα ματς για τη δυνατότητα να νικήσουμε. Ας χάσουμε. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το μπάσκετ. Το πώς χάνεις μετράει. Αυτό θέλω να δω. Αυτό λέω στους παίκτες. Δεν είναι πάντα δυνατό, αλλά μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε. Βλέπουμε τα λάθης μας στο βίντεο, αλλά μόνο έτσι θα κάνουμε κάτι».

Τέλος, αναφερόμενος στους τραυματίες Τσαρτσαρή και Περπέρογλου αποκάλυψε πότε αναμένονται να επιστρέψουν στο παρκέ, τονίζοντας: «Ο Τσαρτσαρής κι ο Περπέρογλου ίσως είναι έτοιμοι μετά το νέο έτος. Ο Τσαρτσαρής δε μπορεί να κάνει τίποτα. Ο Περπέρογλου είναι πάντα μαζί μας στην αρχή της προπόνησης και κάνει ότι μπορεί».

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια