Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πρωτιά ο Παναθηναϊκός, ετοιμάζει βαλίτσες για την Πόλη !

Την πολυπόθητη νίκη επί της Ούνιξ Καζάν με 63-68 πήρε ο Παναθηναϊκός στη Ρωσία και πλέον τερματίζοντας πρώτος στον όμιλο θα αντιμετωπίσει ...



Την πολυπόθητη νίκη επί της Ούνιξ Καζάν με 63-68 πήρε ο Παναθηναϊκός στη Ρωσία και πλέον τερματίζοντας πρώτος στον όμιλο θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι των Σχορτσιανίτη, Παπαλουκά με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Χωρίς την συνηθισμένη βασική του πεντάδα, ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης πάτησε για πρώτη φορά παρκέ στα μισά της περιόδου. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά και άλλαζαν συνεχώς την «σκυτάλη» στο σκορ το οποίο στα πρώτα τεσσερισήμισι λεπτά ήταν στο 12-10 ενώ το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με πολύ γρήγορο ρυθμό. Μετά από ένα τρίλεπτο μπλακ άουτ των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός που επιθετικά ήταν σε καλή μέρα έχοντας 4 στα 4 τρίποντα, πήρε μια διαφορά 3 πόντων(14-17) όμως στη συνέχεια κάποια λάθη του στην άμυνα επέτρεψαν στην Ούνικς να τρέξει ένα σερί 5-0 και να πάει στο 19-17 ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με 21-22.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου μετά από ένα δίλεπτο μπλακ άουτ των δύο ομάδων ο Ίαν Βουγιούκας σημείωσε το 21-29 ενώ ένας μικρός τραυματισμός τον ανάγκασε να αποσυρθεί στον πάγκο και ο Μπατίστ εκτελώντας την συμπληρωματική βολή έγραψε το 21-30 στο 6ο λεπτό. Στη συνέχεια αφού χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά στο δεκάλεπτο, οι Ρώσοι μπήκαν ξανά στο σκορ και μάλιστα με ένα σερί 4-0 μείωσαν σε 25-30 όμως με τον Γιασικεβίτσιους να είναι σε καλή μέρα, οι πράσινοι πήγαν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 29-40. Χάρη σε μια χαλάρωση των παικτών του Ομπράντοβιτς, οι οποίοι «πέταξαν» τη διαφορά που πήρα, οι Ρώσοι με δύο συνεχόμενα τρίποντα και ένα έμμεσο από τον Ντόμερκαρντ μείωσαν στο καλάθι με το 38-40 του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καλά στην επίθεση ωστόσο ο Παναθηναϊκός πήγε στο +6 αλλά οι Ρώσοι βρήκαν και πάλι τον τρόπο να μειώσουν με το σκορ να είναι στο 42-46 στα μισά του δεκαλέπτου. Ωστόσο με τον Μάικ Μπατίστ να είναι η πιο σίγουρη λύση του Εξάστερου, οι πράσινοι κράτησαν ένα μικρό προβάδισμα αλλά η Ούνιξ έφτασε και πάλι σε απόσταση ενός καλαθιού με το 46-48 στο 28’ ενώ τα καλά νέα ήρθαν από την αποβολή με πέμπτο φάουλ του Βερεμένκο που είχε κάνει μεγάλη ζημιά στα επιθετικά ριμπάουντ. Τελικά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το προβάδισμα με το 48-52 χάρη στην καλή του άμυνα.

Πλέον, στην τελευταία κρίσιμη περίοδο, το θρίλερ συνεχίστηκε καθώς με τον Ντόμερκαρντ να αποτελεί τον μεγάλύτερο "πονοκέφαλό" τους οι πράσινοι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν αρχικά γιατί στη συνέχεια με 6 συνεχόμενους πόντους από τον Μάριτς και με βολές του Τσαρτσαρή πήγαν στο +8(55-63) στα μισά της περιόδου. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Παναθηναϊκό καθώς μένοντας για τρία λεπτά χωρίς καλάθι, η διαφορά εξανεμίστηκε και πάλι με τους Ρώσους να κάνουν το 61-63 στο 37ο λεπτό. 1:15 πριν το τέλος ο Καϊμακόγλου με τρίποντο δίνει το "φιλί" της ζωής για τους πράσινους κάνοντας το 61-66, οι Ρώσοι αστόχησαν σε δύο τρίποντα και ο Παναθηναϊκός κάπου εκεί "καθάρισε" το παιχνίδι. Τυπικά η μεγάλη νίκη ήρθε με το 68-63 για τους πρωταθλητές Ευρώπης που πλέον τερματίζουν πρώτοι στον όμιλο και θα αντιμετωπίσουν με πλεοέκτημα έδρας την Μακάμπι Τ. Α. στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας ενώ η Ούνιξ μετά την ήττα της Φενέρ από την Αρμάνι Μιλάνο, προκρίθηκε ως δεύτερη.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 38-40, 48-52, 63-68


Ούνιξ Καζάν(Πασούτιν): Νάχμπαρ, Σαμοϊλένκο, Πασούτιν, Βερμένκο 6, Ζεβροσένκο, Γκριρ 7, ΜακΚάρτι 11, Τζαγουάϊ 8, Ντόμερκαντ 19, Ουίλκινσον 10.

Παναθηναϊκός(Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 9, Λόγκαν 7, Ν. Καλάθης, Σάτο 4, Περπέρογλου 3, Καϊμακόγλου 8, Βουγιούκας 2, Μάριτς 8, Μπατίστ 12, Τσαρτσαρής 2, Γιασικεβίτσιους 10.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια