Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Αυτοκτόνησε» και πάει στην Α2 ο Ηλυσιακός

Ο Ηλυσιακός το πάλεψε φιλότιμα ως τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα στην Κρήτη όμως ένα λάθος του Πίγκραμ έφερε την ήττα με 63-62 από...


Ο Ηλυσιακός το πάλεψε φιλότιμα ως τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα στην Κρήτη όμως ένα λάθος του Πίγκραμ έφερε την ήττα με 63-62 από το Ρέθυμνο και έτσι η ομάδα των Ιλισίων υποβιβάζεται στην Α2.

Πλέον, μετά την ήττα αυτή στην αυλαία της κανονικής διάρκειας της Α1, ο Ηλυσιακός μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει στην Α2 όπου υποβιβάζεται μαζί με τον Ίκαρο Χαλκίδας.

Ο Ηλυσιακός έπαιζε για την παραμονή του στην κατηγορία και με δεδομένο ότι «καιγόταν» για τη νίκη ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι. Η ομάδα των Ιλισίων μπήκε με ένα 6-0 στο πρώτο τρίλεπτο και παρόλο που στη συνέχεια το Ρέθυμνο μείωσε στον πόντο, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι και τη λήξη του δεκαλέπτου με το 14-18.

Στη δεύτερη περίοδο τα ηνία άλλαξαν χέρια καθώς ο Ηλυσιακός είχε μεν τον πρώτο λόγο στη μεγαλύτερη διάρκεια και εξακολούθησε να είναι μπροστά μέχρι και το 17ο λεπτό όμως στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Μετά από ένα σερί 12-0 το Ρέθυμνο που είχε σε εξαιρετική μέρα τον Γκάμπριελ πέρασε πρώτη φορά μπροστά και μάλιστα ξέφυγε με 30-27 στο 18ο λεπτό ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκε με 32-29.

Ξεκινώντας το δεύτερο μέρος του αγώνα, οι Κρητικοί εξακολούθησαν να έχουν τον πρώτο λόγο καθώς αν εξαιρέσουμε το 39-40 του Ηλυσιακού σε όλη την υπόλοιπη τρίτη περίοδο το Ρέθυμνο είχε το προβάδισμα και μια διαφορά κοντά στους 7 πόντους. Μάλιστα, στη λήξη του τριαντάλεπτου ήταν μπροστά με 47-43.

Η «μάχη» συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο ωστόσο οι Κρητικοί διατήρησαν τα ηνία φτάνοντας και στο +10 με το 58-48 πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Όμως, ο Ηλυσιακός δεν τα παράτησε με αποτέλεσμα να καλύψει τη διαφορά και να περάσει μπροστά με τον Μποντζ να κάνει το 61-62 στα 45’’. Στη συνέχεια, άστοχες προσπάθειες και ένα μοιραίο για τον Ηλυσιακό λάθος. Ο Πίγκραμ έφυγε στον αιφνιδιασμό όμως κάτω από το καλάθι έχασε την μπάλα 12’’ πριν τη λήξη και ο Καλαμπόκης έγραψε το τελικό 63-62 για το Ρέθυμνο και έστειλε στην Α2 την ομάδα των Ιλισίων.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 32-29, 47-43, 63-62

Ρέθυμνο (Καλαφατάκης): Καλλινικίδης, Αγγελόπουλος 7, Κουμπούρας 5, Χαρτ 2, Καλαμπόκης 12, Σίννης, Εζιούκου 8, Γκάμπριελ 15, Κανονίδης, Ντρτσα 14, Λάτοβιτς.

Ηλυσιακός (Κουστένης): Καυκής 16, Χατζής, Δορκοφίκης 6, Φακοπουλίδης, Ιωάννου 2, Μποντζ 22, Πίγκραμ 16, Αντωνάκης, Βαβάτσικος, Τζουγκαράκης.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια