Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Μουντομπάσκετ: «Στοπ» στον Σκόλα και την παρέα του από την Κροατία

Η κακή εμφάνιση της Κροατίας στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας με τις Φιλιππίνες της έκανε καλό καθώς στη δεύτερη μέρα επικ...


Η κακή εμφάνιση της Κροατίας στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας με τις Φιλιππίνες της έκανε καλό καθώς στη δεύτερη μέρα επικράτησε της Αργεντινής με 90-85.

Μετά το παραλίγο «χαστούκι» από τις Φιλιππίνες, οι παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί και βελτιωμένοι με αποτέλεσμα να έχουν τα ηνία σε όλο το σημερινό(31/8) παιχνίδι και να υποχρεώσουν την Αργεντινή στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση.

Η Κροατία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τον Σίμονς να έχει μπει «ζεστός» ήδη στα πρώτα λεπτά πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 2-12. Ωστόσο, προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η Αργεντινή έδειξε σημάδια αφύπνισης ενώ στο κλείσιμο το σκορ ήταν στο 20-28.

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο, οι Αργεντίνοι ξύπνησαν για τα καλά και με ένα σερί 9-0 πέρασαν πρώτη φορά μπροστά(29-28). Όμως, δεν μπόρεσαν να πάρουν και τα ηνία του αγώνα καθώς οι Κροάτες διατήρησαν τον έλεγχο και το προβάδισμα του αγώνα με τη διαφορά να είναι σε όλη την περίοδο κοντά στους 5 πόντους ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Αργεντινή να μειώνει στο καλάθι(44-46).

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθώς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Αργεντινή με τον Σκόλα να είναι ο μεγάλος της πρωταγωνιστής πέρασε και πάλι μπροστά με έναν πόντο όμως και πάλι δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο. Μάλιστα, η συνέχεια ήταν καταστροφική για τους Αργεντίνους καθώς οι Κροάτες με τον Σάριτς να είναι σε πολύ καλή μέρα έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας που έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της με το 63-75 στο κλείσιμο του τριαντάλεπτου.

Στην τελευταία περίοδο, η Αργεντινή δεν τα παράτησε και κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή μείωσε σε 80-85 δυόμιση λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, την ίδια ώρα που ο Λαφαγιέτ τραυματίστηκε. Ο παίκτης του Ολυμπιακού που ήταν πολύ καλός σε όλο το παιχνίδι χτύπησε στα πλευρά και χρειάστηκε να αποχωρήσει. Μετά τη μικρή διακοπή λόγω του τραυματισμού του Λαφαγιέτ, η Κροατία με άλλο ένα τρίποντο αυτή τη φορά από τον Ούκιτς ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα της Αργεντινής καθώς ο χρόνος που απέμεινε ήταν με το μέρος της ομάδας του Ρέπεσα. Η Κροατία λοιπόν, έκανε το 2 στα 2 στη διοργάνωση και υποχρέωσε τον Λουίς Σκόλα και τους συμπαίκτες του στην πρώτη τους ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 44-46, 63-75, 85-90

Αργεντινή (Όλμος): Σκόλα 30, Μάτα 2, Καμπάτσο 13, Πριγκιόνι 8, Γκουτιέρεζ 9, Χερμάν 9, Νοτσιόνι 11, Σαφάρ 3.


Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 5, Λαφαγιέτ 11, Μπογκντάνοβιτς 16, Σάριτς 16, Ρούντεζ 6, Ούκιτς 8, Σιμόν 18, Ζόριτς 10.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια