Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Καλπάζει» το Ρέθυμνο

Μεγάλη νίκη πέτυχε το Ρέθυμνο που αν και τα τρία δεκάλεπτα ήταν πίσω στο σκορ τελικά με αντεπίθεση στο τέλος και χάρη στον εντυπωσιακό ...


Μεγάλη νίκη πέτυχε το Ρέθυμνο που αν και τα τρία δεκάλεπτα ήταν πίσω στο σκορ τελικά με αντεπίθεση στο τέλος και χάρη στον εντυπωσιακό Φαγιέ επικράτησε του Απόλλωνα με 88-81 και έφτασε στην πέμπτη του νίκη στη φετινή Α1.

Οι Κρητικοί «ίδρωσαν» ιδιαίτερα με τον εντυπωσιακό και μαχητικό Απόλλωνα όμως με μεγάλους πρωταγωνιστές τον εντυπωσιακό Φαγιέ που πέτυχε double-double (20 πόντους, 13 ριμπάουντ) και τους Κάουνσιλ, Κράβιτς και Άλεν σε πολύ καλή μέρα ξεπέρασε το εμπόδιο των Πατρινών.

Ο αγώνας…

Ντέρμπι από το ξεκίνημά του ήταν το παιχνίδι στην Κρήτη καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά μέχρι και το πρώτο τετράλεπτο όταν το σκορ ενδεικτικά ήταν στο ισόπαλο 9-9. Όμως, η συνέχεια ανήκε στον Απόλλωνα καθώς με τον Γάϊο Σκορδίλη να κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς έτρεξε ένα σερί με 9-0 και ξέφυγε με το 10-18 στο 7ο λεπτό. Ωστόσο, το Ρέθυμνο κατάφερε να απαντήσει μειώνοντας στο καλάθι με το 21-23 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Αμφίρροπη ήταν και η δεύτερη περίοδος με το Ρέθυμνο να διατηρεί με δυσκολία μια μικρή διαφορά και με τον Ελ Αμίν να είναι σε πολύ καλή μέρα και να αποτελεί με τον Σκορδίλη το μεγάλο επιθετικό δίδυμο των Πατρινών, ο Απόλλωνας να περνάει μπροστά με το 41-43 του ημιχρόνου.

Με τους Σκορδίλη και Ελ Αμίν να είναι ασταμάτητοι ο Απόλλωνας είχε τον πρώτο λόγο στην τρίτη περίοδο καθώς εκτός από μια φορά που το Ρέθυμνο πέρασε μπροστά σε όλο το υπόλοιπο δεκάλεπτο οι Πατρινοί είχαν τα ηνία στο σκορ και έτσι προηγήθηκαν με 68-71 στο κλείσιμο του τριαντάλεπτου.

Στον ίδιο ρυθμό πήγε και η τελευταία περίοδος καθώς οι δύο ομάδες εξακολούθησαν να είναι κοντά. Ο Απόλλωνας με «όπλο» του την καλή άμυνα κράτησαν το προβάδισμα έως το 32' όμως ο Άλεν έβαλε το Ρέθυμνο μπροστά με το 74-73. Οι Πάτρινοι προσπάθησαν να απαντήσουν όμως με τους Φαγιέ και Κάουνσιλ το Ρέθυμνο πήγε στο +5 πέντε λεπτά πριν το τέλος και εκεί έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλωνας ήταν άστοχος και έτσι το Ρέθυμνο πανηγύρισε την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα. 

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 41-43, 68-71, 88-81

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κουμπούρας 7, Σίμπσον 8, Καλαμπόκης, Σχίζας 4, Φαγιέ 20, Κάουνσιλ 17, Άλεν 13, Σίνης 4, Κράβιτς 15, Αλίχοντζιτς.

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Αργυρόπουλος 4, Γεωργαλλής, Μολφέτας 2, Φιτζπάτρικ 7, Γκάλογουεϊ 4, Σκορδίλης 19, Πεν 12, Μπατής 6, Ελ Αμίν 27.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια