Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: Μπήκε με ανατροπή και νίκη στο TOP 16 !

Με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστές τους Γκιστ, Μπατίστα, Σλότερ, Νέλσον και Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός...


Με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστές τους Γκιστ, Μπατίστα, Σλότερ, Νέλσον και Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός δείχνοντας γιατί τίποτα δεν τελειώνει αν δεν... μιλήσει η Εξάστερη ψυχή του πέτυχε την ανατροπή και από το -13 επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με και μπήκε με το «δεξί» στο TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα καθώς από το πρώτο πεντάλεπτο και μετά είχε με σχετική άνεση τα ηνία. Όμως, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αν και βρέθηκαν πίσω και με -13 δεν τα παράτησαν, βελτίωσαν την άμυνά τους και δείχνοντας τον χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας που είναι, με αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν την μεγάλη νίκη.

Ο αγώνας…

Ντέρμπι ήταν στο ξεκίνημά του το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν με τις ίδιες διαθέσεις. Ωστόσο, η Μακάμπι ήταν ελαφρώς καλύτερη και με τους Λίνχαρτ και Ραντλ να την οδηγούν ξέφυγε με 8-15 στο 7ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και με ένα σερί 4-0 μείωσε σε 12-15 και λίγο αργότερα σε 15-17 ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 15-19 για τους Ισραηλινούς.

Τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και η πολύ καλή δουλειά του Τάιους έδωσαν την ευκαιρία στην Μακάμπι να ξεφύγει με 16-25 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Όμως, λίγο αργότερα τα πράγματα χειροτέρεψαν καθώς οι Ισραηλινοί με ένα σερί 7-0 πήγαν και σε διψήφιο προβάδισμα με το 18-32 στο 13ο λεπτό. Στη συνέχεια, με τους Μπατίστα, Γκιστ και Γιάνκοβιτς να δίνουν λύση στην επίθεση και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Διαμαντίδη και Νέλσον οι «πράσινοι» μάζεψαν τη διαφορά μειώνοντας στο καλάθι(39-41) όμως η Μακάμπι είχε το προβάδισμα και στο ημίχρονο με το 39-43.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός με τους Μπατίστα και Νέλσον έφερε το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 43-43 όμως η Μακάμπι διατήρησε το προβάδισμα και με ένα 5-0 από τον Οχαγιόν πήγε και πάλι στο +6(48-54). Λίγο αργότερα οι Ισραηλινοί ελέγχοντας το παιχνίδι έφτασαν ξανά στο +8(54-62) όμως ο Παναθηναϊκός μείωσε και πάλι με το 60-64 στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» συνέχισαν την αντεπίθεσή τους και με τρίποντο του Σλότερ έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 68-68 έξι λεπτά πριν τη λήξη και το ΟΑΚΑ πήρε «φωτιά». Ένα λεπτό αργότερα με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη ο Παναθηναϊκός πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 70-68. Οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν σε 70-70 όμως στη συνέχεια έχασαν αρκετές ευκαιρίες να προηγηθούν ξανά και ο Νέλσον με βολές έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους με το 72-70 2:51 πριν το τέλος. Ο Μπατίστα πήρε το 5ο φάουλ του εκ των πρωταγωνιστών της Μακάμπι, τον Πάργκο και έκανε το 74-70, ο εντυπωσιακός Λίνχαρτ με τρίποντο μείωσε στον πόντο, Σλότερ και Διαμαντίδης από την ίδια θέση δεν τον μιμήθηκαν αλλά ο εξαιρετικός Τζέιμς Γκιστ έκανε το 76-73. Ο Οχαγιόν με βολές μείωσε σε 76-75 στο 39’, ο Σλότερ σημείωσε το 78-75 στα 49’’, ο Ραντλ αστόχησε, ο πολύ καλός Εστέμπαν Μπατίστα πήρε το ριμπάουντ και ο Διαμαντίδης έκανε το 80-75 στα 14,7’’ και ουσιαστικά εκεί «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Χέινς με μια βολή μείωσε σε 80-76 και ο Σλότερ με τρίποντο έγραψε τον επίλογο με το τελικό 83-76, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την μεγάλη ανατροπή και νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 39-43, 60-64, 83-76

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Διαμαντίδης 11, Φώτσης, Γιάνκοβιτς 7, Σλότερ 15, Μπατίστα 16, Μαυροκεφαλίδης 7, Μπλουμς, Νέλσον 12, Γκιστ 15.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκούντες): Σχορτσιανίτης, Οχαγιόν 7, Πάργκο 8, Ραντλ 18, Λίνχαρτ 18, Τάιους 14, Κοέν, Χέινς 9, Λάντεσμπεργκ 2.

* Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Λευτέρη Μποχωρίδη αλλά και τον Νίκο Παππά, ο οποίος ανέβασε πυρετό και δεν μπόρεσε να είναι στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια