Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Κολοσσιαία» νίκη στο θρίλερ στη Ρόδο !

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με τρεις νικητήριες βολές του Γούοτερς σε «νεκρό» χρόνο ο Κολοσσός έσπασε την κακ...


Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με τρεις νικητήριες βολές του Γούοτερς σε «νεκρό» χρόνο ο Κολοσσός έσπασε την κακή παράδοση με τον Απόλλωνα στη Ρόδο και επικρατώντας με 64-63 και έκαναν μεγάλο βήμα για την είσοδό τους στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος.

Οι Ροδίτες είχαν τον πρώτο λόγο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος ήταν μεγάλο ντέρμπι και τελικά μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε με το φάουλ του Μπατή στον Γουότερς και τις τρεις εύστοχες βολές του Αμερικανού, ο Κολοσσός επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και έσπασε την κακή παράδοση με τον Απόλλωνα, ο οποίος μετρούσε σερί 7-0 στη Ρόδο στην ιστορία των δύο ομάδων στην Α1. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που σταμάτησε στους 23 πόντους.

Ο αγώνας…

Όπως αναμενόταν το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από το ξεκίνημά καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν με τις ίδιες διαθέσεις και ενδεικτικά το σκορ ήταν στο ισόπαλο 7-7 στο πρώτο πεντάλεπτο. Στη συνέχεια με ένα σερί 4-0 από τον Στεφανίδη ο Κολοσσός πήγε στο +5(14-9) όμως Πεν και Μπατής απάντησαν μειώνοντας στον πόντο με το 14-13 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Και η δεύτερη περίοδος στη Ρόδο ήταν αμφίρροπη καθώς οι δύο ομάδες εξακολούθησαν να είναι κοντά και το σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια. Μετά από πολλή ώρα και συγκεκριμένα μετά το ξεκίνημα του αγώνα ο Απόλλωνας πέρασε ξανά μπροστά με το 26-27 στο 17ο λεπτό δια χειρός Σκορδίλη ενώ λίγο αργότερα με τον Φιτζπάτρικ να προσφέρει σημαντικά, πήγε και στο +4(28-32) ωστόσο το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 30-32 για τους Πατρινούς.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Κολοσσός πήρε και πάλι τα ηνία και με συνεχόμενους πόντους του Λαρεντζάκη ξέφυγε με το 41-34 στα μισά της τρίτης περιόδου. Λίγο αργότερα δια χειρός Σμιθ οι Ροδίτες έφτασαν και στο +9(48-39) όμως ο Απόλλωνας έβαλε «φρένο» στους γηπεδούχους και με ένα σερί 5-0 μείωσε στους 4 με το 48-44 στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, με τον Κολοσσό ωστόσο να είναι λίγο καλύτερος και να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα. Με ένα σερί 7-0 από τους Σκοτ και Λαρεντζάκη ξέφυγε με το 55-46 στο 34ο λεπτό όμως ο Απόλλωνας δεν τα παράτησε και μείωσε στο καλάθι με το 57-55 στο τελευταίο τρίλεπτο. Μάλιστα, τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν στο απόλυτο τρίλεπτο καθώς μετά από ένα σερί 7-0 προηγήθηκε με 59-62 στα 8’’ πριν τη λήξη. Ο Ρόμπινσον με βολές μείωσε στον πόντο(61-62), ο Πεν με μια βολή έκανε το 61-63, ο Μπατής έκανε φάουλ στο τρίποντο του Γουότερς και εκείνος όντας εύστοχος στις βολές σε «νεκρό» χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 64-63 με το οποίο ο Κολοσσός πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 30-32, 48-44, 64-63

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 23, Γουότερς 5, Σμιθ 2, Μανωλόπουλος 3, Λίντεν, Σκοτ 5, Χάγκινς 15, Ρόμπινσον 7, Στεφανίδης 4.

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Αργυρόπουλος , Γεωργαλλής, Σκορδίλης 11, Μπατής 2, Φιτζπάτρικ 20, Ελ-Αμίν 10, Πεν 15, Γκάλογουεϊ  5.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια