Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: «Μαύρο» βράδυ στη Βαρκελώνη (photo)

 Πραγματοποιώντας την πιο άσχημη εμφάνισή του στη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 77-52 από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία για τη...


 Πραγματοποιώντας την πιο άσχημη εμφάνισή του στη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 77-52 από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πλέον οι “πράσινοι” μετρούν μια νίκη και δύο ήττες.

Οι πολλές και σημαντικές απουσίες και η πολύ κακή μέρα όσων αγωνίστηκαν έφεραν την “βαριά” ήττα του Εξάστερου από τους Καταλανούς οι οποίοι είχαν τα ηνία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο αγώνας...

Αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημά του αν και η Μπαρτσελόνα μπήκε λίγο καλύτερα. Με τον Περπέρογλου να έχει μπει “ζεστός” οι Καταλανοί προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ(8-4) στο πρώτο τετράλεπτο ενώ με ένα σερί 5-0 και δια χειρός του Έλληνα φόργουορντ ήρθε η μεγαλύτερη διαφορά με το 15-9 στο 8'. Ο Παναθηναϊκός που είχε χάσει νωρίς νωρίς τον Ραντούλιτσα με τρία φάουλ δεν μπόρεσε να απαντήσει και η διαφορά παρέμεινε στο +6 με το 17-11 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο οι “πράσινοι” δεν μπήκαν καλά με αποτέλεσμα με συνεχόμενους πόντους από τον Ντόελμαν και καλάθι του Ναβάρο η Μπαρτσελόνα να πάει πρώτη φορά με διψήφιο προβάδισμα με το 23-13 στο 12ο λεπτό. Μάλιστα, η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη για τον Παναθηναϊκό καθώς τα αμυντικά και επιθετικά προβλήματα και τα πολλά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους Καταλανούς με διαδοχικά σερί και με τον Ντόελμαν να τους οδηγεί να ξεφύγουν με το 40-22 στο 17ο λεπτό και να μετατρέψουν το δεκάλεπτο σε εύκολη υπόθεση. Τελικά μετά το τρίποντο του Φώτση το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 42-28.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος και αμυντικά και επιθετικά και με ένα σερί 7-0 αρχικά μείωσε στους 7(42-35) στο 13ο λεπτό. Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί και παρόλο που η Μπαρτσελόνα πήγε ξανά στο +11 με ένα σερί 4-0 μείωσε πάλι στους 7(48-41) στα μισά της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια με τους Περπέρογλου και Ναβάρο οι Καταλανοί έβαλαν “φρένο” στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και με ένα σερί 7-0 πήγε πάλι στο +14(55-41) στο 29' και το τριαντάλεπτο έκλεισε με το 55-43.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τεχνική ποινή στον Σάσα Τζόρτζεβιτς για διαμαρτυρία και με τους Καταλανούς με ένα σερί 8-0 να ξεφεύγουν με 20 πόντους και το 64-44 στο 34ο λεπτό και να “καθαρίζουν” το παιχνίδι καθώς η κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού δεν έπειθε για το μεγάλο “μπαμ”. Πλέον, τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ούτε λόγος για ανατροπή, η διαφορά έφτασε και στο +25(74-49) και τελικά η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την μεγάλη νίκη με τελικό 77-52.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-28, 55-43, 77-52

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ναβάρο 8, Τόμιτς 11, Περπέρογλου 11, Ρίμπας 1, Αμπρίνες 11, Σάμιουελς 5, Σατοράνσκι 7, Όλεσον 2, Λαουάλ 2, Ντόελμαν 13, Αρόγιο 6.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Διαμαντίδης, Φώτσης 2, Καλάθης 8, Γκιστ 12, Πάβλοβιτς 6, Φελντέιν 10, Ραντούλιτσα 9, Χαραλαμπόπουλος 3, Παπαγιάννης, Λούντζης.

* Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με ουκ ολίγες απουσίες αφού στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Γιάνκοβιτς, Παππάς και Μποχωρίδης ενώ και ο τραυματίας Όγκνιεν Κούζμιτς παρόλο που ταξίδεψε στη Βαρκελώνη τελικά δεν μπόρεσε να πατήσει παρκέ.


Επιμέλεια: Μίρκα Mπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια