Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Με την ψυχή στο στόμα στα Τρίκαλα η ΑΕΚ

Μετά... κόπων και βασάνων και χάρη στο τρίποντο του Νώντα Παπαντωνίου στα 47'' η ΑΕΚ κατάφερε να “αποδράσει” από τα Τρίκαλα επ...


Μετά... κόπων και βασάνων και χάρη στο τρίποντο του Νώντα Παπαντωνίου στα 47'' η ΑΕΚ κατάφερε να “αποδράσει” από τα Τρίκαλα επικρατώντας με 70-65 για την 16η αγωνιστική της Basket League.

Και σε αυτή την αγωνιστική η Ένωση δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο και “ίδρωσε” ιδιαίτερα για να φύγει νικήτρια από τα Τρίκαλα και να παραμείνει εντός της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας. Κορυφαίος για άλλη μια φορά ο εντυπωσιακός Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ενώ ο Νώντας Παπαντωνίου ήταν άκρως καθοριστικός και με το τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά και με την γενικότερη βοήθειά του στην άμυνα.

Ο αγώνας...

Ντέρμπι ήταν στο ξεκίνημά του το παιχνίδι καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν με τις ίδιες διαθέσεις. Αρχικά τα Τρίκαλα ήταν καλύτερα μπαίνοντας με ένα 4-0 και όντας ανταγωνιστικά είχαν το προβάδισμα (8-7) στο πρώτο πεντάλεπτο. Από κει και μετά, η ΑΕΚ εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης και με τους Μαυροκεφαλίδη, Χέρστον και Μιλόσεβιτς πήγε στο +6(10-16) στο 7ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι Θεσσαλοί πλησίασαν στον πόντο(17-18) όμως η Ένωση διατήρησε το προβάδισμα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 19-23.

Όσο η ΑΕΚ δεν ανέβαζε “στροφές” τα Τρίκαλα παρέμεναν μέσα στο παιχνίδι βάζοντας της μάλιστα δύσκολα. Και η δεύτερη περίοδος ήταν ντέρμπι καθώς αν και μπαίνοντας η Ένωση έφτασε και στο +7(19-26, 21-28) στη συνέχεια οι Θεσσαλοί με τους Ρόμπινσον και Κόνγκερ και διαδοχικά σερί μάζεψαν τη διαφορά και πέρασαν μπροστά με το 32-31 στο 17ο λεπτό. Έκτοτε, το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ενδεικτικό 37-38.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια καθώς οι δύο ομάδες εξακολούθησαν να είναι κοντά. Μπαίνοντας στην τρίτη περίοδο Μπράουν και Καλαμπόκης έστειλαν την ΑΕΚ στο +8(44-52) στο 26ο λεπτό, τα Τρίκαλα προσπάθησαν να μην ξεφύγουν και άλλο οι φιλοξενούμενοι και το τριαντάλεπτο έκλεισε με το 47-52.

Οι Θεσσαλοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη με αποτέλεσμα να μαζέψουν τη διαφορά στην τελευταία περίοδο και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με το 61-61 δυόμιση λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Βαρυτιμιάδης έδωσε το προβάδισμα στα Τρίκαλα με το 65-64 όμως το τρίποντο του Νώντα Παπαντωνίου “έσωσε” την ΑΕΚ με το 65-67 στα 47''. Ο Κάντουγκαν δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, ο Ρόμπινσον έκανε φάουλ στον Καλαμπόκη και εκείνος έκανε το 65-68. Στη συνέχεια ο Ρόμπινσον αστόχησε σε τρίποντο και τελικά με το 70-65 η ΑΕΚ πήρε την αγχωτική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-38, 47-52, 65-70

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Κάντουγκαν 4, Τσιάρας 6, Κόντζερ 16, Βίλιαλμσον 6, Καλλές 1, Καραθανάσης, Ρόμπινσον 10, Καλογιαννίδης, Μπράουν 21, Βαρυτιμιάδης 1.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Χέρστον 4, Μαυροκεφαλίδης 18, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 7, Παπαντωνίου 6, Σάκοτα 6, Μιλόσεβιτς 9, Μπράουν 7, Μαυροειδής 6, Κρίστμας 3.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια