Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Εθνική: 2 στα 2 με Τουρκία με σούπερ Ντόρσεϊ (photos)

Αν και παρουσιάστηκε λιγότερο... ορεξάτη από ότι στο προχθεσινό φιλικό των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ η Εθνική Ανδρών επικράτησε με 75-70 ...


Αν και παρουσιάστηκε λιγότερο... ορεξάτη από ότι στο προχθεσινό φιλικό των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ η Εθνική Ανδρών επικράτησε με 75-70 της Τουρκίας και στο παιχνίδι στην γειτονική χώρα και έκανε το 2 στα 2 στα φιλικά της προετοιμασίας της για το Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο(4/7 Ιουλίου).

Σε αντίθεση με το παιχνίδι της Πέμπτης(23/6) στο ΟΑΚΑ στο σημερινό(26/6) η Τουρκία εμφανίστηκε καλύτερη, η Εθνική Ελλάδος όχι τόσο δυνατή όσο στο πρώτο φιλικό όμως όντας ανώτερη έκανε το 2 στα 2 με πρωταγωνιστές τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που κέρδισε τις εντυπώσεις και τους Αντετοκούνμπο, Μπουρούση, Καλάθη, Αγραβάνη και Παπαπέτρου.
Πλέον, οι Έλληνες διεθνείς θα αναχωρήσουν για το Βελιγράδι όπου την Τρίτη(28/6) θα αντιμετωπίσουν την Σερβία στο τρίτο και τελευταίο τους φιλικό πριν το Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο και τον μεγάλο στόχο, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο αγώνας...

Η Εθνική Ελλάδος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ξεκινώντας με ένα 7-0 από τους Αγραβάνη και Αντετοκούνμπο ενώ η Τουρκία μπήκε στο σκορ μετά από δυόμιση λεπτά αγώνα. Στο πρώτο πεντάλεπτο οι Έλληνες διεθνείς προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ και το 5-10 όμως στη συνέχεια χαλάρωσαν και οι γηπεδούχοι με τους Αρσλάν, Οσμάν και Γκεσίκ και ένα σερί 8-0 πέρασαν πρώτη φορά μπροστά με το 17-13 στο 8ο λεπτό. Μπουρούσης και Αντετοκούνμπο έβαλαν “φρένο” στους Τούρκους και απαντώντας μες ένα σερί 6-0 η Ελλάδα πήρε και πάλι τα ηνία και προηγήθηκε με 17-19 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Το σερί της Εθνικής έφτασε και το 8-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όμως με τον Αρσλάν να την οδηγεί η Τουρκία πέρασε πάλι μπροστά με το 23-21 και το ντέρμπι συνεχίστηκε. Όμως, με τους Κουφό και Παπαπέτρου να ανεβάζουν στροφές και ένα σερί 8-0 η Ελλάδα πήρε και πάλι τα ηνία και ξέφυγε με το 39-26 στο 18ο λεπτό. Ωστόσο, εξαιτίας των προβλημάτων στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να μειώσουν στους 3(33-36) όμως η καλύτερη αλλά όχι και σταθερή “επίσημη αγαπημένη” διατήρησε το προβάδισμα και στο ημίχρονο ήταν μπροστά με το 34-38.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Εθνική εξακολούθησε να είναι λίγο καλύτερη και διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα όμως η Τουρκία που ήταν πιο μαχητική από το προ ημερών πρώτο φιλικό των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ παρέμεινε σε απόσταση “αναπνοή” ισοφαρίζοντας σε 49-49 στο 27ο λεπτό. Όμως, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να περάσουν μπροστά και η Ελλάδα με τους Αθηναίου, Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου πήγε στο +5(51-56) ενώ το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 52-56.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο δια χειρός του Τάιλερ Ντόρσεϊ που μαζί με τον Αντετοκούνμπο ήταν οι πρώτοι σκόρερ η Ελλάδα πήγε πάλι στο +7(52-59) όμως στη συνέχεια τα προβλήματα στην άμυνα έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν τα ηνία. Οι Τούρκοι με τρία συνεχόμενα τρίποντα του Μαχμούτογλου και ένα σερί 9-0 πέρασαν μπροστά με το 67-64 στο 35ο λεπτό. Κάπου εκεί ήταν η ώρα της επιστροφής στο παρκέ του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος ισοφάρισε ενώ ο Καλάθης έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ελλάδα με το 66-68. Στη συνέχεια, ο Μπουρούσης αποχώρησε με πέντε φάουλ, ο Κουφός ανέλαβε δράση και μαζί με τον Αντετοκούνμπο έδωσαν “ανάσα” νίκης στην “επίσημη αγαπημένη” με το 66-72 ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη. Ο Μαχμούτογλου με νέο τρίποντο μείωσε στους 3(69-72) όμως οι Έλληνες διεθνείς διατήρησαν το προβάδισμα και με το τελικό 75-70 έκαναν το 2 στα 2 επί της Τουρκίας στα δύο φιλικά των δύο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 34-38, 52-56, 70-75

Τουρκία (Αταμάν): Αρσλάν 9, Κορκμάζ 2, Γκιουλέρ 6, Οσμάν 15, Μπατούκ 8, Ερντέν 4, Μαχμούτογλου 12, Γκεγίκ 5, Σιπάχι 3, Ασίκ 2, Μοχάμεντ 5.


Ελλάδα (Κατσικάρης): Καλάθης 5, Μπουρούσης 16, Κουφός 11, Παπαπέτρου 9, Αγραβάνης 7, Μάντζαρης, Ντόρσεϊ 12, Αντεοκούνμπο Γ. 17, Χαραλαμπόπουλος 5, Αθηναίου 3, Θ. Αντετοκούνμπο 2, Μπόγρης. 




Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια