Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Εθνική: Προβλήματα και ήττα πριν το Προολυμπιακό (photo)

Η Εθνική Ανδρών δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο κόντρα στη Σερβία στο φιλικό που έγινε στο Βελιγράδι, ηττήθηκε με 91-76 και έκλεισε την...


Η Εθνική Ανδρών δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο κόντρα στη Σερβία στο φιλικό που έγινε στο Βελιγράδι, ηττήθηκε με 91-76 και έκλεισε την προετοιμασία της για το Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο(4-9/7) με απολογισμό δύο νίκες και μια ήττα.

Τα πολλά προβλήματα κυρίως στην άμυνα δεν επέτρεψαν στην “επίσημη αγαπημένη” να ολοκληρώσει τα φιλικά της προετοιμασίας με το 3 στα 3 και όντας σε κακή μέρα φανέρωσε τις αδυναμίες λίγο πριν την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά και τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στα θετικά του αγώνα η ενσωμάτωση του Στράτου Περπέργολου, ο οποίος μάλιστα ήταν εκ των διασωθέντων της Εθνικής στην ήττα από την Σερβία.

Ο αγώνας...

Η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι καθώς με τον Βασίλη Καββαδά να μπαίνει ορεξάτος προηγήθηκε με 4-10 στο πρώτο δίλεπτο ενώ στο πρώτο πεντάλεπτο με νταμπλ σκορ(6-12). Στη συνέχεια, η Σερβία άρχισε να παίρνει μπροστά και μείωσε στους 3(14-17) στο 6ο λεπτό και παρόλο που ένα λεπτό αργότερα η ελληνική ομάδα πήγε ξανά στο +7(15-22), απάντησε με ένα σερί 7-0 και έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 22-22 στο 8'. Όμως, με τους Αντετοκούνμπο και Μάντζαρη η Ελλάδα διατήρησε το προβάδισμα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 27-29.

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο την ίδια ώρα που η Ελλάδα δεν είχε μπει πολύ καλά. Με ένα 5-0 από τον Τεόντοσιτς η Σερβία πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 34-32 στο 12ο λεπτό, οι Έλληνες διεθνείς δια χειρός Περπέρογλου πήραν πάλι το προβάδισμα με το 36-37 στα μισά της περιόδου όμως από κει και μετά οι Σέρβοι είχαν τα ηνία. Με πρωταγωνιστές τους Τεόντοσιτς και Γιόκιτς και τον Ραντούλιτσα να βάζει και αυτός το “λιθαράκι” του και διαδοχικά μικρά σερί η Σερβία έφτασε στο +7 με το 53-46 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, τα πράγματα χειροτέρεψαν για την Ελλάδα καθώς έχοντας πολλά προβλήματα κυρίως στην άμυνα δεν μπόρεσε να κοντράρει τους Σέρβους. Παρέμεινε σε επαφή με το σκορ μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου και το 61-57 όταν με ένα 6-0 από τους Τεόντοσιτς και Στίματς η Σερβία πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 67-67 στο 27ο λεπτό. Έκτοτε με τον Στράτο Περπέρογλου να παλεύει φιλότιμα αλλά να είναι μόνος του, οι γηπεδούχοι διατήρησαν με άνεση τα ηνία φτάνοντας και στο +13 με το 75-63 στο κλείσιμο του τριαντάλεπτου.

Οι Σέρβοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με διάθεση να τελειώσουν τις ελπίδες της Ελλάδας για την ανατροπή και τα κατάφεραν καθώς με ένα σερί 10-0 από τους Ραντούλιτσα, Γιόκιτς και Ντάνγκουμπιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στο +20(85-65) στο 33'. Ένα λεπτό αργότερα ο Αντετοκούνμπο μείωσε σε 85-67 σκορ στο οποίο οι δύο ομάδες “κόλλησαν” για ένα τρίλεπτο. Όταν μπήκαν πάλι στο σκορ η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πετύχει την ανατροπή και η Σερβία διατηρώντας με άνεση τα ηνία και το μεγάλο προβάδισμα πανηγύρισε την εύκολη νίκη με το τελικό 91-76.

Τα δεκάλεπτα: 27-29, 53-46, 75-63, 91-76


Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16, Σιμόνοβιτς, Μπογκντάνοβιτς 7, Κάλινιτς 1, Στίματς 7, Ραντούλιτσα 14, Μάρκοβιτς 7, Μπίρτσεβιτς 4, Γιόκιτς 20, Ντάνγκουμπιτς 2, Γιόβιτε 10, Ζάγκορατς.


Ελλάδα (Κατσικάρης): Καλάθης 7, Μπουρούσης 9, Αντετοκούνμπο Γ. 14, Παπαπέτρου 10, Περπέρογλου 12, Αγραβάνης 7, Μάντζαρης 3, Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος 3, Καββαδάς 9, Αθηναίου, Θ. Αντετοκούνμπο 2.


* Ο Κώστας Κουφός δεν αγωνίστηκε στο τρίτο και τελευταίο φιλικό της Εθνικής πριν το Προολυμπιακό τουρνουά καθώς ταλαιπωρείται με γαστρεντερίτιδα.

Eπιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια