Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Επισημοποιήθηκε η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των playoffs

Πριν λίγες μέρες στην κλήρωση της φετινής Basket League ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είχε προαναγγείλει αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της...


Πριν λίγες μέρες στην κλήρωση της φετινής Basket League ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είχε προαναγγείλει αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος και σήμερα(29/9) εγκρίθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής.

Στην προ ημερών κλήρωση της φετινής Α1 ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής είχε πει πως θα αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ στα οποία θα συμμετάσχουν οι πρώτες έξι ομάδες. Σήμερα όμως, στο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου εγκρίθηκε η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής όμως δεν θα συμμετάσχουν τελικά στα πλέι οφ οι έξι πρώτες ομάδες αλλά οι οκτώ με τη μόνη διαφορά ότι οι δύο πρώτες θα προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 και την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ. Στην πρώτη φάση των πλέι οφ θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου. Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες, θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, στην οποία προκρίνονται απ’ ευθείας οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια