Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ολυμπιακός: Γλίτωσε στο τσακ το «έμφραγμα» με Κολοσσό στο ΣΕΦ (photos)

Για δεύτερη φέτος ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο τσακ την μεγάλη γκέλα καθώς επικράτησε πολύ δύσκολα με 75-67 του Κολοσσού στο ΣΕΦ για την ...


Για δεύτερη φέτος ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο τσακ την μεγάλη γκέλα καθώς επικράτησε πολύ δύσκολα με 75-67 του Κολοσσού στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Basket League. Εξαιρετικοί οι Ροδίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία αλλά κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Στον αγώνα της πρεμιέρας στη Λευκάδα οι “ερυθρόλευκοι” που αγωνίστηκαν χωρίς τους Σπανούλη και Μιλουτίνοφ την γλίτωσαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο χάρη στο τρίποντο του Γκριν ενώ σήμερα(30/10) σώθηκαν χάρη στο γεγονός ότι το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα ο Κολοσσός έμεινε χωρίς σκορ. Από την κάκιστη εμφάνιση του Ολυμπιακού διασώθηκαν οι πολύ καλοί Γκριν και Παπαπέτρου ενώ θετικοί ήταν και οι Παπανικολάου και Πρίντεζης ενώ από τον αξιέπαινο Κολοσσό ξεχώρισαν οι Γεωργαλλής, Ρέλεφορντ και Ρέντιτς.

Ο αγώνας...

Ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε σήμερα χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Κολοσσό που ξεκίνησε δυνατά. Οι Ροδίτες είχαν τα ηνία σε όλη την πρώτη περίοδο διατηρώντας μάλιστα ένα μικρό προβάδισμα. Μπήκαν με ένα 0-3, στο πρώτο τρίλεπτο ήταν στο +5(3-8) και στη συνέχεια με τους Γεωργαλλή και Ρέλεφορντ που είχαν ξεκινήσει ορεξάτοι κάθε φορά που οι “ερυθρόλευκοι” μείωναν στο καλάθι εκείνοι πάλι πήγαιναν στο +5. Ωστόσο, με ένα σερί 5-0 ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 23-23 ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το 25-25.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου χάρη σε τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Γκριν, Παπαπέτρου και Μάντζαρη ο Ολυμπιακός πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 34-30 στο 12'. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες διατήρησαν μια πολύ μικρή διαφορά όμως με οι Ροδίτες παρέμειναν μαχητικοί και ανταγωνιστικοί και με ένα σερί 5-0 πήραν και πάλι το προβάδισμα με το 40-42 στο 19' ενώ με άλλο ένα 4-0 έφτασαν στην ανώτερη διαφορά το +6 και το 40-46 στη λήξη του ημιχρόνου.

Η πολύ καλή εμφάνιση του Κολοσσού και η κακή του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια καθώς το παιχνίδι εξακολούθησαν να είναι ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ένα σερί 7-0 στην τρίτη περίοδο και προηγήθηκαν με 50-46 στο 23ο λεπτό όμως ο Κολοσσός δεν τους επέτρεψε να ξεφύγουν και άλλο και ένα λεπτό αργότερα απαντώντας με ένα σερί 5-0 από τους Τσούκου και Γεωργαλλή πέρασε ξανά μπροστά με το 50-51. Ακολούθησε ένα δίλεπτο επιθετικό μπλακ άουτ των δύο ομάδων και στη συνέχεια το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει με ισοπαλία και το 57-57.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο με τον Κολοσσό να είναι στο 61-64 στο 34' και να παλεύει αξιέπαινα για την μεγάλη έκπληξη. Δύο λεπτά αργότερα με τους Γκριν και Πρίντεζη ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα 6-0 και πήγε και εκείνος στο +3(67-64) ο ασταμάτητος Ρέλεφορντ με τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσα(67-67) όμως στο τετράλεπτο που απέμενε οι Ροδίτες έμειναν χωρίς σκορ και έτσι “χάρισαν” τη νίκη στους Πειραιώτες. Οι “ερυθρόλευκοι” το εκμεταλλεύτηκαν για να γλιτώσουν το “σοκ” και με ένα σερί 9-0 και το τελικό 75-67 πήραν την πολύ δύσκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 40-46, 57-57, 75-67

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πρίντεζης 9, Παπαπέτρου 15, Χάκετ 3, Μπιρτς 2, Γιανγκ 2, Αγραβάνης, Λοτζέσκι 5, Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 6, Αθηναίου 5, Γκριν 18.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Γεωργαλλής 10, Αγγελάκος 3, Αχόνεν 9, Παπαδάκης, Γουότσον 6, Χολ 4, Βασιλόπουλος 2, Ρέλεφορντ 17, Τσούκου 5, Ρέντιτς 11.


* Ο Βασίλης Σπανούλης δεν αγωνίστηκε καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να τον ξεκουράσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια