Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Συντριβή «καμπανάκι» της Εθνικής από την Σερβία (pics)

Ένα ηχηρό “χαστούκι” δέχθηκε η Εθνική Ανδρών 20 μέρες πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ καθώς γνώρισε την συντριβή από την Σερβία με το 9...


Ένα ηχηρό “χαστούκι” δέχθηκε η Εθνική Ανδρών 20 μέρες πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ καθώς γνώρισε την συντριβή από την Σερβία με το 93-61 στην τελευταία μέρα στο τουρνουά του Βελιγραδίου.

Εντελώς αγνώριστη σε σχέση με τα προηγούμενα τρία φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας της η “επίσημη αγαπημένη” ουσιαστικά ήταν ωσεί παρών και επέτρεψε στους Σέρβους να κάνουν “πάρτι” διαρκείας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο είχε προβλήματα και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση ενώ οι Έλληνες διεθνείς δεν είχαν ενέργεια και διάθεση και μοιραία ήρθε η “βαριά” ήττα, η πρώτη στα τέσσερα έως τώρα φιλικά.

Ο αγώνας...

Αρχικά οι δύο ομάδες μπήκαν με τις ίδιες διαθέσεις και στο πρώτο τετράλεπτο ήταν στο 4-4 όμως από κει και μετά η Σερβία ανέβασε “στροφές” και είχε με άνεση τα ηνία ενώ η Ελλάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Με ένα σερί 4-0 οι γηπεδούχοι ήταν στο +7(13-6) στο 6' ενώ δεν έμειναν εκεί... Εκμεταλλευόμενοι το κακό ξεκίνημα και τα προβλήματα της ελληνικής ομάδας στην άμυνα και την επίθεση έφτασαν και στο +8 με το 23-15 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα χειροτέρεψαν πολύ για την Εθνική Ελλάδος καθώς όντας εκτός τόπου και χρόνου και ανήμπορη να αντιδράσει επέτρεψε στους Σέρβους να μετατρέψουν το παιχνίδι σε “περίπατο” και την διαφορά να εκτοξευθεί στο +27(43-16) στο 16΄. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι καθώς η Εθνική το μόνο που κατάφερε χάρη στους Παππά, Πρίντεζη και Παπανικολάου ήταν να μειώσει στους 23 με το 45-22 του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια η Σερβία με ένα 5-0 από τους Μπογκντάνοβιτς και Λούσιτς ανέβασε τη διαφορά και στο +28(50-22) ενώ και στη συνέχεια της τρίτης περιόδου το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε. Η Ελλάδα εξακολούθησε να είναι πολύ κακή, οι Σέρβοι συνέχισαν ανενόχλητοι το “πάρτι” τους, η διαφορά παρέμεινε σταθερά κοντά στο +28 ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την μεγαλύτερη διαφορά το +30 και το 66-36.

Και η τελευταία περίοδος όπως και όλος ο αγώνας άλλωστε είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς για ανατροπή ούτε λόγος ενώ η Εθνική Ελλάδος όντας απόλυτα παραδομένη στους γηπεδούχους δεν μπορούσε ούτε να μαζέψει λίγο τη διαφορά. Μάλιστα, οι Σέρβοι παρά την ήδη τεράστια διαφορά δεν χαλάρωσαν ούτε στο τέλος με αποτέλεσμα να φτάσουν και στο +36(84-48) στο 37'. Στο τρίλεπτο που απέμενε ο Κώστας Μίσσας έβαλε στο παιχνίδι και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική και τελικά ο “εφιάλτης” του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έλαβε τέλος με την Σερβία να ολοκληρώνει το “πάρτι” της και να παίρνει την άνετη νίκη με το τελικό 93-61.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-22, 66-36, 93-61

Σερβία (Ομπράντοβιτς): Κούζμιτς 5, Μπογκντάνοβιτς 14, Μάκβαν 8, Κάλινιτς 4, Στίματς 8, Μπίρτσεβιτς 4, Γκούντουριτς 8, Γιόβιτς 5, Λάζιτς 2, Μίτσιτς 7, Μιλοσάβλιεβιτς 4, Λούσιτς 13, Μαριάνοβιτς.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 2, Παππάς 8, Παπαγιάννης 2, Μπουρούσης 13, Σλούκας 2, Παπαπέτρου 5, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 9, Παπανικολάου 5, Αγραβάνης 3, Μήτογλου, Λαρεντζάκης.

* Για την Ελλάδα δεν αγωνίστηκαν οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Γιώργος Μπόγρης ενώ από την Σερβία εκτός έμεινε ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια