Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πασκουάλ: «Πρέπει να παίζουμε σαν εργάτες και όχι σαν αρχιτέκτονες»

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε και πάλι το... “θαύμα” του καθώς γύρισε το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και χάρη στον Νίκο Πα...


Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε και πάλι το... “θαύμα” του καθώς γύρισε το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και χάρη στον Νίκο Παππά πήρε την μεγάλη νίκη και ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του νικητήριου τριπόντου του διεθνή γκαρντ αλλά και της παρουσίας του κόσμου της ομάδας.

Αν και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι “πράσινοι” ήταν πίσω στο σκορ και “κυνηγούσαν” την Φενέρ κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν τη μεγάλη νίκη χάρη στον ασταμάτητο Νίκο Παππά, την εξαιρετική εμφάνιση του Νικ Καλάθη, την βελτίωση στην άμυνα αλλά και την καθοριστική παρουσία του κόσμου της ομάδας. Σε αυτά στάθηκε και ο Καταλανός κόουτς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αρχικά αναφερόμενος στο παιχνίδι, ο κόουτς του Παναθηναϊκού Superfoods στάθηκε ιδιαίτερα στο νικητήριο σουτ του Παππά και στην παρουσία του κόσμου της ομάδας, λέγοντας: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε πάρει το παιχνίδι. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τον ρυθμό μας γιατί βελτιώσαμε την άμυνα μας και έτσι επιστρέψαμε στο παιχνίδι. Μετά δυσκόλεψε πάλι όταν η Φενέρ πέρασε 8 πόντους μπροστά αλλά στο τέλος πιστέψαμε στη νίκη και το τελευταίο μεγάλο σουτ του Νίκου Παππά μας έδωσε τη νίκη».

Ενώ στη συνέχεια, ενόψει και του επόμενου αγώνα στην Ευρωλίγκα, με την Μπασκόνια στην Ισπανία, πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι παίξαμε πολύ άσχημα στη Βαρκελώνη και στη Μόσχα αλλά είναι δύσκολο για μας να αντιμετωπίσουμε ομάδες τέτοιου επιπέδου. Ο μόνος τρόπος είναι να παίξουμε άμυνα υψηλού επιπέδου και στο δεύτερο μέρος το κάναμε. Παίξαμε καλή άμυνα αλλά χωρίς αυτό το τελευταίο σουτ δεν θα υπήρχε τώρα η νίκη. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα με την Μπασκόνια, η οποία έχει καινούργιο προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνεθ και θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε εκεί».

Όταν ρωτήθηκε για τα παράπονα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την διαιτησία, σχολίασε: «Στη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρξαν πολλές φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν δώσει έναν πόντο παραπάνω. Οι δύο ομάδες προσπαθήσαμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη όμως στο τέλος τα καταφέραμε εμείς. Δεν έχω κάτι άλλο να πω...».

Σχετικά με το τι είπε στο ημίχρονο με τους παίκτες του ούτως ώστε να βελτιωθεί η ομάδα αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο, εξήγησε: «Έχω μιλήσει με τους παίκτες. Κλείσαμε τη σεζόν παίζοντας καλή άμυνα, ενώ έχουμε ξεκινήσει διαφορετικά φέτος. Είναι πνευματικό το θέμα περισσότερο. Πρέπει να παίζουμε σαν εργάτες, όχι σαν αρχιτέκτονες ή μηχανικοί. Μερικές φορές μπερδευόμαστε. Χωρίς την άμυνα δεν είμαστε τίποτα. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι άργησε να βάλει στο παιχνίδι τον Θανάση Αντετοκούνμπο, είπε: «Ποτέ δεν ξέρει κανείς ποιος είναι ο σωστός δρόμος, αλλά μπορείς να κάνεις αξιολογήσεις όταν τελειώσει το παιχνίδι. Ενδεχομένως αν τον είχα βάλει νωρίτερα και είχαμε χάσει, να ήταν η ερώτηση γιατί τον έβαλα νωρίτερα. Η αλήθεια είναι ότι μας βοήθησε πολύ και μας έδωσε ενέργεια. Κάθε μέρα δείχνει ότι μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια