Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Μεγάλη ανατροπή και νίκη με φοβερό Παππά ! (pics)

Αν και για 39 λεπτά έβλεπε την “πλάτη” της Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός Superfoods με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Νίκο Παππά π...


Αν και για 39 λεπτά έβλεπε την “πλάτη” της Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός Superfoods με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Νίκο Παππά πέτυχε την μεγάλη ανατροπή και νίκη με 70-68 στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του μεγάλου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός Superfoods βελτιώνοντας πολύ την άμυνά του και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά και άξιο συμπαραστάτη τον Νικ Καλάθη γύρισε το παιχνίδι και πετυχαίνοντας την μεγάλη ανατροπή πήρε την πολύ μεγάλη σε ψυχολογία και βαθμολογική σημασία νίκη. Επόμενος αντίπαλος των “πράσινων” την επόμενη εβδομάδα, η Μπασκόνια στην Ισπανία.

Ο αγώνας...

Η Φενέρ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι καθώς ξεκίνησε με ένα 5-0 από τον Γουοναμέικερ και με τον Αμερικανό γκαρντ να έχει μπει “καυτός” προηγήθηκε με νταμπλ σκορ(5-10) στα πρώτα δυόμιση λεπτά. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός Superfoods εμφάνισε σημάδια αφύπνισης και χάρη στον Καλάθη μείωσε στον πόντο με το 9-10 ενώ στο 8' με ένα 5-0 από τους Ντένμον και Ρίβερς πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 19-17. Οι Τούρκοι απάντησαν άμεσα με ένα σερί 4-0 και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 19-21.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου δια χειρός Μέλι η Φενέρ πήγε πάλι στο +4(19-23) όμως με τρίποντο του Λοτζέσκι ο Εξάστερος μείωσε στον πόντο και με καλάθι του Παππά έκανε το 24-25 στο 13'. Από κει και μετά, τα πράγματα άλλαξαν λίγο καθώς τα αμυντικά προβλήματα των “πράσινων” αλλά και ο Γουοναμέικερ που ήταν ο μεγάλος τους “πονοκέφαλος” έδωσαν την ευκαιρία στην πολύ εύστοχη στα τρίποντα Φενέρ να πάρει σημαντική διαφορά με το 24-32 στα μισά της περιόδου και να αναγκάσει τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Αμέσως μετά, χάρη στα δύο τρίποντα των Λεκαβίτσιους και Γκάμπριελ ο Παναθηναϊκός Superfoods μείωσε σε 30-32 στο 16'. Στη συνέχεια, παρά τα προβλήματά του ο Εξάστερος χάρη στον Παππά έμεινε κοντά στη Φενέρ με το 34-37 στο 18' όμως στο δίλεπτο που απέμενε οι “πράσινοι” σίγησαν και οι Τούρκοι με ένα σερί 5-0 ξέφυγαν πάλι με το 36-44 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Φενέρ εξακολούθησε να έχει τα ηνία του αγώνα όμως με τον Παππά να συνεχίζει την καλή εμφάνιση και τον Καλάθη να είναι ο κορυφαίος της ομάδας και με ένα δικό του 4-0 ο Παναθηναϊκός Superfoods εμφανώς βελτιωμένος στην άμυνα μείωσε στο καλάθι με το 48-50 στο 26' και το ντέρμπι συνεχίστηκε. Μάλιστα, την ίδια στιγμή που η Φενέρ είχε σιγήσει για λίγο, οι “πράσινοι” δια χειρός Παππά πλησίασαν και στον πόντο(51-52) στο 28' και το ΟΑΚΑ πήρε “φωτιά”. Στη συνέχεια, ο Μέλι με τρίποντο διατήρησε το προβάδισμα των Τούρκων με το 51-55, ο Παππάς με βολές μείωσε ξανά με το 53-55 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στην τελευταία και καθοριστική πια περίοδο καθώς χρειάστηκε να περάσει ενάμιση λεπτό για να μπουν ξανά στο σκορ και η Φενέρ να ξεφύγει με 55-60 στο 33'. Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν πτοήθηκε ούτε αυτή τη φορά και με τους Παππά και Αντετοκούνμπο πλησίασε ξανά στον πόντο με το 61-62 στο 36' και το “θρίλερ” συνεχίστηκε. Αμέσως μετά, με ένα 4-0 από τον Βέσελι η Φενέρ προσπάθησε να κρατήσει το προβάδισμα πηγαίνοντας πάλι στο +5(61-66) όμως στη συνέχεια σίγησε και ο εντυπωσιακός Παππάς την “σκότωσε”. Με τρίποντο απάντησε για το 64-66 στα δυόμιση λεπτά πριν το τέλος ενώ με φοβερό καλάθι και φάουλ που κέρδισε στην προσπάθειά του έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό Superfoods με το 67-66 στο 1:01 πριν τη λήξη και “ξεσήκωσε” το ΟΑΚΑ. Ο Ντατόμε με βολές έκανε το 67-68 στα 51'' όμως ο φανταστικός Νίκος Παππάς με τρίποντο έγραψε το 70-68 στο 1'' και ο Παναθηναϊκός Superfoods πέτυχε την μεγάλη ανατροπή και πήρε την τεράστια σε αξία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 36-44, 53-55, 70-68

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Βουγιούκας, Καλάθης 12, Παππάς 24, Ρίβερς 5, Γκιστ 5, Ντένμον 3, Σίνγκλετον 6, Όγκαστ, Γκάμπριελ 3, Αντετοκούνμπο 6, Λοτζέσκι 3, Λεκαβίτσιους 3.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Σλούκας 6, Ντατόμε 13, Μέλι 14, Τόμπσον 4, Γουοναμέικερ 14, Νάναλι, Γκούντουριτς 2, Βέσελι 15, Μαχμούτογλου, Ντουβερίογλου,






Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια