Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Αυτοκτόνησε» στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός (pics)

Με μια αναπάντεχη ήττα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός Superfoods καθώς ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και...


Με μια αναπάντεχη ήττα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός
Superfoods καθώς ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και ηττήθηκε με 67-63 από την Βαλένθια στην Ισπανία για την 15η αγωνιστική και παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τραυματίστηκε ο Παππάς.

Το πρόβλημα στην επίθεση, η έλλειψη δημιουργίας, η απουσία του Καλάθη που σήμερα δεν καλύφθηκε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι “πράσινοι” ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό είχαν σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός Superfoods να έρθει αντιμέτωπος με μια αναπάντεχη ήττα αφού η Βαλένθια προερχόταν από δέκα συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα. Οι μοναδικοί που “διασώθηκαν” από την εμφάνιση του Εξάστερου ήταν ο πολύ καλός σε όλο το παιχνίδι Ματ Λοτζέσκι και οι θετικοί Μάρκους Ντένμον και Ίαν Βουγιούκας. Πλέον, ο Παναθηναϊκός Superfoods μετράει 10 νίκες και 5 ήττες και μοιράζεται την τρίτη θέση μαζί με την Ζαλγκίρις.
Εν τω μεταξύ, τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Νίκος Παππάς τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διάστρεμμα.

Ο αγώνας...

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ξεκινώντας με ένα 7-0 από τους Λοτζέσκι και Σίνγκλετον ενώ η Βαλένθια μπήκε στο σκορ μετά από δυόμιση λεπτά αγώνα. Με τον Λοτζέσκι να έχει μπει “ζεστός” ο Εξάστερος ήταν στο 4-10 στο πρώτο πεντάλεπτο όμως με ένα σερί 6-0 από τους Βαν Ρόσομ και Γκριν οι Ισπανοί ισοφάρισαν σε 10-10 αλλά και σε 12-12 λίγο αργότερα. Όμως, ο Λοτζέσκι συνέχισε να δρα ανενόχλητος και με ένα 5-0 από εκείνον και τον Ρίβερς ο Παναθηναϊκός Superfoods διατήρησε το προβάδισμα με το 12-17 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Όντας καλύτερος και με ένα σερί 6-0 με τέσσερις του Βουγιούκα και δύο του Όγκαστ ο Παναθηναϊκός Superfoods πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 12-23 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Μάρκους Ντένμον που ήταν σε καλή μέρα έκανε το 19-28 στο 14' όμως στη συνέχεια οι “πράσινοι” χαλάρωσαν λίγο και η Βαλένθια με ένα σερί 7-0 από τους πολύ καλούς Πλάις και Γκριν αλλά και τον Ρούντεζ έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα με το 28-28 στο 18'. Στο δίλεπτο που απέμενε οι Λεκαβίτσιους και Ρίβερς κράτησαν το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό Superfoods με το 29-32 όμως με τρίποντο του ασταμάτητου Έρικ Γκριν το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με νέα ισοπαλία και το 32-32.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός Superfoods εξακολούθησε να είναι χαλαρός και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και η Βαλένθια συνεχίζοντας την αντεπίθεσή της και με τους Πλάις και Γκριν να παραμένουν ασταμάτητοι πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 34-32 ενώ έφτασε και στο +3 με το 36-33 στο 23'. Κάπου εκεί, οι “πράσινοι” άρχισαν να “ξυπνάνε” και με ένα σερί 13-0 από τους Σίνγκλετον, Λοτζέσκι, Γκιστ και Λεκαβίτσιους ο Εξάστερος ξέφυγε πάλι με το 36-46 στο 27'. Όμως, οι Ισπανοί δεν πτοήθηκαν ούτε αυτή τη φορά και απαντώντας με ένα σερί 10-0 από τους Γκριν, Ντούμπλιεβιτς και Μαρτίνεθ έφεραν πάλι το παιχνίδι στα ίσα με το 46-46 ενώ και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με ισοπαλία και το 48-48.

Μπαίνοντας στην τελευταία και καθοριστική πλέον περίοδο το μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού Superfoods συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η μαχητική Βαλένθια που “καιγόταν” για τη νίκη με ένα σερί 5-0 από τους Ντούμπλιεβιτς και Αμπάλντε να πάει στο 53-50. Με τον Βουγιούκα να συνεχίζει την καλή δουλειά και με τρίποντο του Ντένμον ο Εξάστερος πήρε πάλι το προβάδισμα με το 53-55 στο 33'. Ακολούθησε ένα λεπτό με εκατέρωθεν άκαρπες προσπάθειες ώσπου ο φοβερός και σήμερα Έρικ Γκριν έφερε τη νέα ισοφάριση με το 55-55 πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Το αναπάντεχο “θρίλερ” συνεχίστηκε και μετά τα δύο τρίποντα από τους Ντόρνεκαμπ και Παππά οι δύο ομάδες ήταν σε νέα ισοπαλία με το 60-60 στο 37'. Αμέσως μετά, με νέο τρίποντο από τον Ντόρνεκαμπ και το 63-60 στα 2:17 η Βαλένθια πήρε “ανάσα” ενώ ο Παναθηναϊκός Superfoods έχασε τον Παππά, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Ο εντυπωσιακός σήμερα Ματ Λοτζέσκι απάντησε και εκείνος με τρίποντο όμως ο Ντούμπλιεβιτς που έκανε μεγάλη ζημιά στον Εξάστερο στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το 65-63 στα 36''. Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Ντένμον αστόχησε σε τρίποντο, οι Ισπανοί έκαναν λάθος, ο Ρίβερς αστόχησε σε καλάθι, ο Σίνγκλετον σε διεκδίκηση της μπάλας την έβγαλε εκτός παρκέ στα 2'' και τελικά μετά την βοήθεια του ίνσταντ ριπλέι και του τάιμ άουτ που ακολούθησε στην επαναφορά ο Γκιστ έκανε φάουλ στον Γκριν και εκείνος με τις βολές έκανε το 67-63 και πια όλα είχαν τελειώσει. Μετά το νέο τάιμ άουτ που υπήρξε ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν μπόρεσε να κάνει το “θαύμα” στα 1,3'' που απέμεναν και τελικά με αυτό να είναι το τελικό σκορ η Βαλένθια πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από 10 συνεχόμενες ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 32-32, 48-48, 67-63
Βαλένθια (Βινταορέτα): Τόμας, Βαν Ρόσομ 4, Ντόρνεκαμπ 8, Γκριν 21, Μαρτίνεθ 4, Πλάις 13, Αμπάλντε 4, Ρούντεζ 2, Ντούμπλιεβιτς 11.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Βουγιούκας 8, Παππάς 3, Ρίβερς 7, Γκιστ 3, Ντένμον 10, Γκάμπριελ, Σίνγκλετον 9, Λεκαβίτσιους 4, Λοτζέσκι 17, Όγκαστ 2, Αντετοκούνμπο. 






Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια