Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Δεν άντεξε στο Κάουνας ο Ολυμπιακός (pics)

Αυτή τη φορά ο λαβωμένος από τις απουσίες Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και ηττήθηκε με 74-68 από την Ζαλγκίρις στο Κάου...


Αυτή τη φορά ο λαβωμένος από τις απουσίες Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και ηττήθηκε με 74-68 από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας για την αγωνιστική της Ευρωλίγκας και “έπεσε” στη δεύτερη θέση πίσω από την ΤΣΣΚΑ.

Οι απουσίες των Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ, Μάντζαρη, Αγραβάνη και Τιλί, η κακή επιθετικά μέρα του Σπανούλη και όλης της ομάδας αλλά και τα πολλά λάθη πρόδωσαν τον Ολυμπιακό και αυτή τη φορά δεν άντεξε στην πίεση των Λιθουανών. Αν και το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι και πήγαινε πόντο πόντο στο τέλος η Ζαλγκίρις που είχε περισσότερες επιθετικές λύσεις ήταν η μεγάλη νικήτρια με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πάνγκος, Μιλάκνις, Γιανκούνας, Μίτσιτς και τον Γουάιτ στο φινάλε. Από τον Ολυμπιακό, θετικοί ήταν οι Παπαπέτρου και Παπανικολάου ενώ οι Σπανούλης και Τόμπσον προσπάθησαν αρκετά.
Πλέον, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός μετράει 11 νίκες και 4 ήττες και είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την ΤΣΣΚΑ.

Ο αγώνας...

Ντέρμπι από το ξεκίνημά του ήταν το παιχνίδι καθώς αν και ο Ολυμπιακός μπήκε λίγο καλύτερα η Ζαλγκίρις ήταν σε απόσταση “αναπνοής”. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν το προβάδισμα από την αρχή, προηγήθηκαν με 2-6 στα πρώτα δυόμιση λεπτά ενώ με δύο τρίποντα από τους Ρόμπερτς και Σπανούλη έφτασαν και στο +5 με το 4-9 και το 7-12. Κάπου εκεί οι Λιθουανοί άρχισαν να ανεβάζουν “στροφές” και με ένα σερί 9-0 από τους Μίτσιτς, Ντέιβις και Μιλάκνις πέρασαν πρώτη φορά μπροστά με το 14-12 στο 6ο λεπτό. Στη συνέχεια, χάρη στους Παπανικολάου και Παπαπέτρου ο Ολυμπιακός πήρε πάλι το προβάδισμα όμως η Ζαλγκίρις προσπέρασε ξανά με το 20-17, διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι το κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου και το 22-19.

Με τρίποντο του Πάνγκος οι Λιθουανοί έφτασαν και στο +6(25-19) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όμως ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και με ένα σερί 8-0 από τους ΜακΛιν, Τόμπσον και Στρέλνιεκς πήρε πάλι τα ηνία με το 25-27 στο 13'. Μάλιστα, αν και αμέσως μετά η Ζαλγκίρις ισοφάρισε(27-27) οι “ερυθρόλευκοι” χάρη στους ΜακΛιν, Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς και Τόμπσον είχαν τον πρώτο λόγο και στο 16' ήταν στο 31-35. Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να προσπεράσουν ξανά όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν δύο φορές στον πόντο. Ο Ολυμπιακός με “όπλο” του την καλή άμυνα διατήρησε τα ηνία και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 36-38.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, το ντέρμπι συνεχίστηκε καθώς οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν αρκετά λάθη και επέτρεψαν στην Ζαλγκίρις με πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Μιλάκνις και ένα δικό του 5-0 να πάρει τα ηνία και να είναι στο 48-44 στα μισά της τρίτης περιόδου. Την ίδια στιγμή που ο Γιασικεβίτσιους “φλέρταρε” με την δεύτερη τεχνική ποινή, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά με τον Μπόγρη να αρπάζει την ευκαιρία που του έδωσε ο Σφαιρόπουλος και να κάνει καλή δουλειά και με ένα σερί 9-0 από τους Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς, Τόμπσον και Παπανικολάου απάντησε άμεσα και προσπέρασε με το 48-53 στο 29'. Στο λεπτό που απέμενε οι Λιθουανοί δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν και με αυτό το σκορ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο η χαλάρωση των Πειραιωτών στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στην Ζαλγκίρις με ένα 6-0 από τους Γιανκούνας και Ουλανόβας πέρασε πάλι μπροστά με το 54-53 στο 33' και το ντέρμπι δεν είχε τελειωμό. Αμέσως μετά, ο Σπανούλης με τρίποντο έδωσε πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ο Πάνγκος τον μιμήθηκε για το 57-56 όμως ο Παπαπέτρου έκανε το 57-58 στο 35'. Οι Λιθουανοί συνέχισαν να το παλεύουν και απαντώντας με ένα σερί 8-0 από τα δύο τρίποντα από τους Ουλανόβας και Πάνγκος και τις βολές του Μίτσιτς πήραν μεγάλη “ανάσα” με το 65-58 στο 37'. Στη συνέχεια, το πρόβλημα στην επίθεση ήταν ο μεγάλος “πονοκέφαλος” του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης που δεν ήταν σε καλή μέρα αστόχησε σε τρίποντο ενώ οι Στρέλνιεκς και Τόμπσον μείωσαν σε 68-64 στο 38'. Ένα λεπτό αργότερα, ο πολύ καλός σήμερα Ιωάννης Παπαπέτρου μείωσε και στους 3 με το 69-66 όμως ο Γουάιτ έκανε το 71-66. Ο Σπανούλης με βολές μείωσε σε 71-68 στα 34'' όμως ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τους Λιθουανούς ο Άαρον Γουάιτ έκανε το 73-68 και εκεί τελείωσαν όλα ενώ ο επίλογος γράφτηκε με το 74-68 από τον φοβερό σήμερα Κέβιν Πάνγκος.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 36-38, 48-53, 74-68
Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Μιλάκνις 14, Πάνγκος 14, Γιανκούνας 12, Ουλανόβας 5, Καβαλιάουσκας 6, Βαλίνσκας, Ντέιβις 8, Μίτσιτς 11, Τουπάν, Γουάιτ 4.


Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10, Παπαπέτρου 13, Στρέλνιεκς 8, ΜακΛιν 9, Ρόμπερτς 5, Γουίλτζερ, Παπανικολάου 11, Τόμπσον 10, Μπόγρης 2, Τολιόπουλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια