Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Νίκη οκτάδας για την Κύμη, «αγκαλιά» με τον υποβιβασμό τα Τρίκαλα (pic)

Άλλο ένα βήμα για την συμμετοχή της στα πλέι οφ της φετινής Basket League έκανε η Κύμη καθώς αν και για 32 λεπτά τα βρήκε “σκούρα” τε...



Άλλο ένα βήμα για την συμμετοχή της στα πλέι οφ της φετινής Basket League έκανε η Κύμη καθώς αν και για 32 λεπτά τα βρήκε “σκούρα” τελικά επικράτησε με 72-63 των Τρικάλων για την 21η αγωνιστική και έστειλε ακόμα πιο κοντά στην Α2 την ομάδας του Φώτη Τακιανού.

Αν και έπαιζαν με μόλις οκτώ παίκτες και όντας με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την βαθμολογική τους θέση τα Τρίκαλα το πάλεψαν πολύ και για 32 λεπτά το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι. Όμως, στα τελευταία λεπτά δεν άντεξαν και η Κύμη των περισσότερων επιλογών πήρε τελικά τη νίκη. Πλέον, η ομάδα του Φώτη Τακιανού είναι ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό στην Α2 ενώ η Κύμη βρίσκεται στην 7η θέση και συνεχίζει να ελπίζει για την συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Ο αγώνας...

Μπορεί η Κύμη να ήταν το φαβορί αλλά και η γηπεδούχος όμως τα Τρίκαλα ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με δύο τρίποντα και ένα 6-0 και με τον Τάλτον να έχει μπει “ζεστός” διατήρησε μια μικρή διαφορά η οποία έφτασε στο +5(10-15) στο πρώτο τετράλεπτο. Στη συνέχεια, η Κύμη εμφάνισε σημάδια “αφύπνισης” και μείωσε στον πόντο(16-17) όμως τα Τρίκαλα διατήρησαν τα ηνία και προηγήθηκαν με 18-19 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο τα ηνία άλλαξαν χέρια καθώς η αντεπίθεση της Κύμης συνεχίστηκε και μπαίνοντας με ένα 4-0 από τον Κάιζερ προσπέρασε πρώτη φορά με το 22-19. Αμέσως μετά, ο Τάλτον μείωσε στον πόντο όμως στη συνέχεια τα Τρίκαλα σίγησαν για λίγο και οι γηπεδούχοι που δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη με ένα σερί 7-0 ξέφυγαν λίγο με το 29-21 στα μισά της περιόδου. Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και απαντώντας με ένα σερί 6-0 από τους Φιλντς, Μόρις και Λούντζης μείωσαν σε 29-27 στο 18' και το ντέρμπι συνεχίστηκε. Στο δίλεπτο που απέμενε ο πολύ καλός και σήμερα Μιχάλης Λούντζης μείωσε και στον πόντο με το 30-29 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια το σκηνικό του αγώνα άλλαξε λίγο καθώς η Κύμη εμφανίστηκε βελτιωμένη και μπαίνοντας με ένα σερί 10-0 από τους Μπάρλο, Σμιθ, ΜακΓκι και Τσαγκαράκη πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 40-29 στο 22'. Στη συνέχεια, τα Τρίκαλα άρχισαν να συνέρχονται και με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα από τους Καλογιαννίδη και Τάλτον μάζεψε τη διαφορά και έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 43-43 στα μισά της τρίτης περιόδου. Αμέσως μετά, ακολούθησε ένα δίλεπτο με εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες ώσπου η Κύμη με τους Κάιζερ και Σμιθ πήγε στο +4(47-43) ενώ λίγο αργότερα ο ΜακΦάντεν έκανε το 49-45. Όμως, ο Μόρις με τρεις βολές μείωσε στον πόντο και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 49-48 και το ντέρμπι συνεχίστηκε ως το τέλος.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο και χάρη στον Καλογιαννίδη που ήταν ασταμάτητος από την περιφέρεια τα Τρίκαλα ισοφάρισαν σε 51-51 όμως αμέσως μετά σίγησαν και η Κύμη απαντώντας με ένα σερί 10-0 από τους Σμιθ, ΜακΓκι, Τζόουνς και Τσαγκαράκη πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά και ουσιαστικά με το 61-51 στο 35' “καθάρισε” το παιχνίδι. Στη συνέχεια, οι Μόρις, Τάλτον και Λούντζης προσπάθησε να γυρίσουν το παιχνίδι όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 7(68-61) στο 1:43 πριν τη λήξη. Ο Σμιθ απάντησε με ένα 4-0 και ανέβασε τη διαφορά στο +11(72-61) και τελικά η Κύμη πήρε την αγχωτική νίκη με το 72-63.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 30-29, 49-48, 72-63
Κύμη (Καστρίτης): ΜακΦάντεν 5, ΜακΓκι 8, Μπάρλος 5, Τζόουνς 18, Σμιθ 17, Κάιζερ 10, Μητσιμπόνας, Γερομίχαλος, Τσαγκαράκης 7, Γλυνιαδάκης 2.
Τρίκαλα (Τακιανός): Λούντζης 12, Τάλτον 20, Καλογιαννίδης 9, Μόρις 18, Φιλντς 4, Ρίτσαρντσον, Γιανναράς.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια