Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Σκουρτόπουλος: «Αγγίξαμε το τέλειο αν και κάποιοι προεξοφλούσαν ότι δεν θα περάσουμε καν»

Η Εθνική Ανδρών συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς “διέλυσε” το Ισραήλ και έκανε το 5/5 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 20...



Η Εθνική Ανδρών συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς “διέλυσε” το Ισραήλ και έκανε το 5/5 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μιλώντας για την εμφάνιση και τη νέα νίκη της “επίσημης αγαπημένης” τόνισε πως άγγιξε το τέλειο ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κάποιοι προεξοφλούσαν ότι η ομάδα δεν θα περάσει καν.


Στην μεταβατική περίοδο που βρίσκεται με την παλιά “φουρνιά” να δίνει την “σκυτάλη” στη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ η Εθνική Ανδρών παραμένει δυνατή καθώς “καθάρισε” και το Ισραήλ και έκανε το 5/5 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της “επίσημης αγαπημένης” λοιπόν, μιλώντας μετά τον αγώνα στο Τελ Αβίβ τόνισε πως η ομάδα “άγγιξε” το τέλειο ενώ αναφέρθηκε και σε όσους δεν την πίστευαν και προεξοφλούσαν πως δεν θα περάσει καν.

Αρχικά λοιπόν, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, τόνισε:«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Μας λυπεί λίγο που χάσαμε με έναν τραυματισμό του Αθηναίου και έχει ένα πρόβλημα στον ώμο ο Χρυσικόπουλος. Η συγκέντρωση, η επικοινωνία και η διάθεση είναι το κλειδί. Είναι δύσκολο να παίξουμε σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μια επιθετική φιλοσοφία και σήμερα(28/6) αγγίξαμε το τέλειο γιατί μπήκαν τα σουτ. Πάμε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο των προκριματικών τη Δευτέρα(2/7) απέναντι στην Εσθονία. Το “σύνθεση ανάγκης” για μένα δεν ισχύει. Έχουμε ένα μεγάλο γκρουπ παικτών. Την ίδια αξία κι αντιμετώπιση έχουν και τα παιδιά αυτά με αυτά που λείπουν. Εμείς δουλεύουμε πολύ καλά, σε εξαιρετική ατμόσφαιρα κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Κάποιοι προεξοφλούσαν ότι δεν θα περάσουμε καν στην επόμενη φάση. Το ελληνικό μπάσκετ έχει βάθος και υπάρχει και από πίσω μια πολύ καλή φουρνιά με παιδιά που θα εξελιχθούν και αυτή η διαδικασία μέσα από τα παράθυρα θα γίνει. Αν ξεκινήσουμε καλά στη δεύτερη φάση, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε και κάποια άλλα παιδιά το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου, σχολίασε: «Θεωρώ πως είναι σπουδαίο ταλέντο και τον πιστεύουμε πολύ σαν εθνική ομάδα. Έχουμε ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν καλά. Του λείπει μόνο η εμπειρία για να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Είναι πολύ γρήγορος, πρέπει να δουλέψει σκληρά, με συγκέντρωση και όλο το μέλλον του ανήκει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας».


Κάτας: «Είμαστε απογοητευμένοι»

Από την άλλη, ο προπονητής του Ισραήλ και παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods, Όντετ Κάτας, μιλώντας για την κακή εμφάνιση της ομάδας του και την “βαριά” ήττα, ανέφερε: «Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη από μας, είναι γενικά καλύτεροι από μας. Στο ημίχρονο είχαμε την πίστη ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό και να διεκδικήσουμε τη νίκη, αλλά κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Ομάδες σαν την Ελλάδα έχουν πλεονέκτημα και ξέρουν να το αξιοποιούν, ενώ όταν έχουν και τόσο υψηλά ποσοστά ευστοχίας δύσκολα μπορείς να τις κερδίσεις. Θέλαμε να κάνουμε μια καλύτερη προσπάθεια μπροστά στο κοινό μας που ήταν καταπληκτικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να κοιτάξουμε μπροστά».

Πνίνι: «Δεν περιμέναμε τέτοια εμφάνιση»

Ενώ από την πλευρά των παικτών του Ισραήλ, ο αρχηγός της ομάδας, Γκάι Πνίνι, δήλωσε: «Η Ελλάδα έκανε σπουδαίο παιχνίδι και άξιζε τη νίκη. Εμείς δεν περιμέναμε να έχουμε τέτοια εμφάνιση. Θέλαμε να παίξουμε καλύτερα, να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια