Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Αήττητη «καλπάζει» για το Παγκόσμιο η απολαυστική Εθνική ! (pics)

Πραγματοποιώντας άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση η... νέα Εθνική Ανδρών “διέλυσε” το Ισραήλ με 96-78 στο Τελ Αβίβ και κάνοντας το 5/5 σ...



Πραγματοποιώντας άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση η... νέα Εθνική Ανδρών “διέλυσε” το Ισραήλ με 96-78 στο Τελ Αβίβ και κάνοντας το 5/5 στο τρίτο “παράθυρο” των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 είναι ακόμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο, την πρόκριση. Για το 6/6 με Εσθονία στο Ταλίν την Δευτέρα(2/7, 19:00).

Με άμυνα για σεμινάριο, πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση, συγκέντρωση και σοβαρότητα και με φοβερή εμφάνιση από τους Κωνσταντίνο Μήτογλου και Γιαννούλη Λαρεντζάκη και άπαντες να δίνουν σημαντική βοήθεια, η “επίσημη αγαπημένη” συνεχίζει αήττητη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αγώνας...

Με τρίποντο του Βασιλόπουλου ξεκίνησε το παιχνίδι η Εθνική ενώ το Ισραήλ χρειάστηκε να περάσουν δυόμιση λεπτά αγώνα για να μπει στο σκορ. Με κλέψιμο και κάρφωμα του Μαργαρίτη έγινε το 2-5 στο πρώτο τρίλεπτο όμως με ένα 4-0 από τους Μπλατ και Μέκελ οι Ισραηλινοί πέρασαν πρώτη φορά μπροστά με το 6-5. Στη συνέχεια, κάθε φορά που η Ελλάδα προσπερνούσε το Ισραήλ ισοφάριζε άμεσα όμως με ένα 7-0 από τους Μποχωρίδη και Μήτογλου η Εθνική ξέφυγε με το 11-18 στο 8'. Στο δίλεπτο που απέμενε οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 17-20.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου το Ισραήλ προσπάθησε να μείνει κοντά όμως από το 21-24 και μετά η Εθνική Ελλάδας ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα. Όντας καλύτερη και πιο συγκεντρωμένη άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας και με ένα σερί 5-0 πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 24-34 στο 13'. Μάλιστα, παρόλο που αμέσως μετά οι Μέκελ και Μπλατ μείωσαν στους 5(29-34) η Ελλάδα με τους Μάντζαρη, Γιαννόπουλο και Λαρεντζάκη έφτασε στο +13(29-42) στα μισά της περιόδου. Στη συνέχεια, οι Ισραηλινοί δεν πτοήθηκαν και με “οδηγό” τον Χάουελ και τους Κοέν και Πνίνι να βάζουν το “λιθαράκι” τους μείωσαν στους 6(39-45 και 42-48) για να ολοκληρωθεί τελικά το ημίχρονο με το 42-49 για την Ελλάδα.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια η Εθνική Ελλάδας εξακολούθησε να είναι πολύ καλύτερη από το Ισραήλ και να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Μάλιστα με τους Ισραηλινούς να έχουν μόλις έξι πόντους στα πρώτα εννιά λεπτά της τρίτης περιόδου η Ελλάδα με ένα φοβερό σερί 17-0 από τους Βασιλόπουλο, Λαρεντζάκη, Μποχωρίδη, Μπουρούση και Μήτογλου εκτόξευσε τη διαφορά στο +22 με το 48-70 στο 29' και μετέτρεψε το παιχνίδι σε “περίπατο”. Μετά από πεντέμισι λεπτά χωρίς σκορ οι Ισραηλινοί “ξεκόλλησαν” και με τον Μένκο να κάνει το 50-70 και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 52-73.

Πια με το παιχνίδι να έχει μετατραπεί σε “περίπατο” και με την Εθνική Ελλάδας να συνεχίζει την εξαιρετική εμφάνιση η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Για ανατροπή ούτε λόγος καθώς οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν ούτε καν να αντιδράσουν ενώ οι Έλληνες διεθνείς συνέχισαν το “πάρτι” τους και με τον Αντετοκούνμπο να μπαίνει και αυτός στο σκοράρισμα η Εθνική “άγγιξε” το +27(59-86) στο 34'. Στη συνέχεια, χάρη σε ένα μικρό τους ξέσπασμα οι Ισραηλινοί με ένα σερί 8-0 μείωσαν στους 20 όμως η ελληνική ομάδα όχι μόνο δεν ανησύχησε περισσότερο αλλά απαντώντας άμεσα πήγε πάλι στο +26(70-96) και τελικά η πολύ μεγάλη νίκη της Ελλάδας ήρθε με το 78-96 και πλέον μετράει 5 στα 5 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 42-49, 52-73, 78-96
Ισραήλ (Κάτας): Πνίνι 8, Μπλατ 12, Κοέν 21, Χάουελ 8, Μέκελ 4, Μένκο 4, Άλτιτ 8, Λεβί 7, Σζούτσμαν 2, Τσίμολ, Λίμοναντ 4, Τίμορ.
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Μπουρούσης 8, Μαργαρίτης 8, Μποχωρίδης 9, Κατσίβελης , Αντετοκούνμπο 8, Μάντζαρης 5, Βασιλόπουλος 12, Μήτογλου 21, Λαρεντζάκης 17, Γκίκας 2, Γιαννόπουλος 6, Αθηναίου.

Ρεκόρ για Μήτογλου και Μποχωρίδη

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στον σημερινό(28/6) αγώνα και με τους 21 πόντους που σημείωσε πέτυχε ρεκόρ πόντων με την Ανδρών καθώς η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν στο φιλικό με την Μεγάλη Βρετανία στις 8 Αυγούστου του 2017 όταν είχε 10 πόντους. Εκτός όμως από τον εντυπωσιακό σήμερα Μήτολγου και ο Λευτέρης Μποχωρίδης που ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα με το Ισραήλ πέτυχε ατομικό ρεκόρ πόντων καθώς ξεπέρασε με τους εννιά που σημείωσε ξεπέρασε τους επτά που είχε στο παρελθόν.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια