Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Καθάρισε» την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

Χωρίς να εντυπωσιάσει και με την αστοχία και τον Κολοσσό να τον κρατάνε σε χαμηλά επίπεδα, ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Ρόδο με 74-66 και ...


Χωρίς να εντυπωσιάσει και με την αστοχία και τον Κολοσσό να τον κρατάνε σε χαμηλά επίπεδα, ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Ρόδο με 74-66 και με το 3-1 πήρε το «εισιτήριο» για τους τελικούς της Α1, στους οποίους θα βρει ξανά τον Ολυμπιακό. Στον μικρό τελικό οι Ροδίτες θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον Πανιώνιο. 

Ιδιαίτερα νωθρά και άστοχα μπήκαν και οι δύο ομάδες στο παιχνίδι με το σκορ στο πρώτο τετράλεπτο να είναι ακόμα στο 2-2 ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε να περάσουν δυόμιση λεπτά αγώνα για να σκοράρουν ξανά οι δύο ομάδες. Στο 6ο λεπτό το σκορ ήταν στο 6-5 με τον Κολοσσό να έχει ξεκινήσει και αυτή τη φορά πολύ καλά ενώ λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός αν και σε αυτό το παιχνίδι δεν είχε ξεκινήσει καλά, πήγε στο 8-12. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και με τον Λιακόπουλο να πραγματοποιεί ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση το δεκάλεπτο έκλεισε με το 14-16. 

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο καθώς αν και ο Παναθηναϊκός με τον Ίαν Βουγιούκα να φτάνει τους 11 πόντους πήγε και πάλι στο +4(19-23) οι Ροδίτες απάντησαν ξανά μειώνοντας στον πόντο με το 22-23 στο 16ο λεπτό. Στη συνέχεια, παρά την αστοχία τους οι πράσινοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +6(22-28), διαφορά με την οποία προηγήθηκαν και στο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με το 27-33. 

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός πήγε και στο +8 όμως τα λάθη και τα αμυντικά προβλήματα αλλά και το γεγονός ότι ο Λιακόπουλος «πυροβολούσε» ανενόχλητος είχαν σαν αποτέλεσμα οι Ροδίτες να μειώσουν και πάλι. Ωστόσο οι πράσινοι διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα που στο 27ο λεπτό πήγε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο με το 39-49. Δείχνοντας πως πια είχε βρει ρυθμό, ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο +11 αλλά ο Κολοσσός δεν τα παράτησε και μείωσε ξανά στους 7, όμως οι πρωταθλητές έκλεισαν το τριαντάλεπτο προηγούμενοι με τη μεγαλύτερη διαφορά το 45-57.  

Πλέον, στην τελευταία περίοδο, παρόλο που ο Κολοσσός το πάλεψε, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν ήταν διατεθειμένοι για άλλη… παράταση της σειράς των ημιτελικών και με τη διαφορά να αγγίζει το +18, έφτασαν στη νίκη με το και πανηγύρισαν την πρόκριση με το τελικό 74-66. 

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 27-33, 45-57, 66-74

Κολοσσός(Φραγκιάς): Λιακόπουλος 20, Χάτεν 5, Χαρίσης 5 , Καλαϊτζής, Πάνος 2, Μποϊκίν, Χόπσον 4, Τσάμης 15, Γεωργαλλής 7, Ασημακόπουλος 8.

Παναθηναϊκός(Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 6, Λόγκαν 6, Ν. Καλάθης 9, Σάτο 5, Σμιθ 5, Περπέρογλου, Μάριτς 3, Καϊμακόγλου 13, Βουγιούκας 17, Τσαρτσαρής 2, Π. Καλάθης, Γιασικεβίτσιους 8.  

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια