Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Με μεγάλη ανατροπή ο Πανιώνιος «καθάρισε» τον Παναθηναϊκό

Μεγάλη ανατροπή και νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος που με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε τον Παναθηναϊκό με 63-56 στη Νέα Σμύρν...

Μεγάλη ανατροπή και νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος που με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε τον Παναθηναϊκό με 63-56 στη Νέα Σμύρνη και πλησίασε και άλλο στην κορυφή της βαθμολογίας. 


Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη καθώς μπήκε στο παιχνίδι με ένα 11-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα την ίδια ώρα που ο Πανιώνιος ακόμα πάλευε για να μπει στο σκορ. Τελικά μετά κόπων και βασάνων οι «κυανέρυθροι» μπήκαν στο σκορ με το τρίποντο του Μίλμπουρν στο 8ο λεπτό ενώ η πρώτη περίοδος έκλεισε με το 7-17.

Ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να δρα ανενόχλητος και στη δεύτερη περίοδο καθώς οι «κυανέρυθροι» ήταν σε πολύ κακή μέρα, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να «αγγίξουν» και το +15(9-24) στα μισά του δεκαλέπτου. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος μια μικρή χαλάρωση των «πράσινων» ο Πανιώνιος έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο με το 19-26 ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 19-28.

Το μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού από τη μια και η αντεπίθεση του Πανιωνίου από την άλλη συνεχίστηκαν και στην δεύτερη περίοδο και έτσι οι «κυανέρυθροι» καλύπτοντας τη διαφορά  γύρισαν το παιχνίδι και πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με το 37-36 στο 28ο λεπτό. Έκτοτε, ο αγώνας ήταν ντέρμπι με το τριαντάλεπτο να κλείνει με το 39-43 για τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο καθώς η χαλάρωση των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη συνεχίστηκε και ο Πανιώνιος την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, με το σκορ να είναι στο 51-48 πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα στο 38' οι "κυανέρυθροι" ξέφυγαν με 58-50 και πλέον ο "Εξάστερος" κυνηγούσε τους γηπεδούχους. Με δύο τρίποντα από τους Μπράμο και Ματσιούλις οι "πράσινοι" μείωσαν σε 59-56 στα 45'' αλλά η τεχνική ποινή στον Διαμαντίδη έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάνε στο τελικό 63-56 και να πανηγυρίσουν μια σπουδαία ανατροπή και νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 19-28, 39-43, 63-56

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Παππάς 8, Γιάνκοβιτς 17, Μίλμπουρν 7, Μπούκερ 12, Κις 3, Μπατής 5, Αθανασούλας, Καββαδάς, Αθηναίου 3, Πέιν 6, Αγραβάνης, Μπόγρης 2.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 4, Μπράμος 12, Σχορτσιανίτης, Λάσμε 13, Γκιστ 2, Ούκιτς 5, Ματσιούλις 15, Τσαρτσαρής 2, Ξανθόπουλος 3.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια