Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πεδουλάκης: «Ο Παναθηναϊκός έχει έναν ηγέτη από τους λίγους, τον Διαμαντίδη»

Ο Παναθηναϊκός δίνει αύριο 31/1, 21:30) ένα από τα πιο δυνατά παιχνίδια της χρονιάς καθώς υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και ο Αργύρης Πεδουλ...

Ο Παναθηναϊκός δίνει αύριο 31/1, 21:30) ένα από τα πιο δυνατά παιχνίδια της χρονιάς καθώς υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και ο Αργύρης Πεδουλάκης και αυτή τη φορά ως το «κλειδί» για τη νίκη υπέδειξε την άμυνα των «πράσινων» ενώ για άλλη μια φορά έκανε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Στον Εξάστερο είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αυριανό μεγάλο αγώνα και μάλιστα τον περιμένουν πως και πως εξαιτίας και του περσινού αποκλεισμού. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου λοιπόν, ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφερόμενος στο αυριανό μεγάλο παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας τόνισε αρχικά: «Κάθε παιχνίδι στο TOP 16 είναι κρίσιμο για όλες τις ομάδες. Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα είναι δύσκολος, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα με πολλές λύσεις. Είναι ισπανική ομάδα με την... παραδοσιακή έννοια, αλλά έχει ένα συν, καθώς μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στο πέντε εναντίον πέντε. Έχει ξεφύγει λοιπόν από το ισπανικό μοντέλο, έχοντας τον ίδιο προπονητή στον πάγκο επί σειρά ετών και συγκεκριμένη φιλοσοφία».

Όσον αφορά για την αγωνιστική βελτίωση που παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια ο Παναθηναϊκός, ο έμπειρος κόουτς επεσήμανε: «Όταν μια ομάδα που προσπαθεί να λειτουργήσει ως ενιαίο σύνολο έχει κάποιους τραυματισμούς, κάποιες απουσίες δημιουργείται ένα πρόβλημα. Από την άλλη μιλάμε για ομάδες που έχουν την εμπειρία και ξέρουν πότε θα αρχίσουν να αναβαίνουν, γιατί είναι πολύς ο χρόνος, πολλοί παίκτες παίζουν και το καλοκαίρι, οπότε είναι σημαντικό να ξέρει πότε η ομάδα σου θα πρέπει να ανάβει. Γίνεται στην Ευρωλίγκα, αλλά γίνεται ακόμη και στο ΝΒΑ».

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για την άμυνα και το πόσο καθοριστική θα είναι, ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν κάθετος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μαθαίνεις να είσαι ανταγωνιστικός σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχουμε ξαναπεί ότι σε διαφορετικούς αγώνες τα δεδομένα αλλάζουν. Άρα, θα πρέπει να έχεις κάποιες σταθερές που  θα λειτουργούν και στις μέρες που δεν θα είσαι καλός στην επίθεση για παράδειγμα. Δεν έχουμε χάσει πολλούς αγώνες με μεγάλες διαφορές αν το έχετε προσέξει. Ακόμη και σε αγώνες που "στράβωσαν" γυρίσαμε το παιχνίδι μέσα από την άμυνα. Αυτή είναι η δική μας σταθερά. Σε όλη την Ευρώπη οι ηγέτες είναι πολύ λίγοι και θα ήταν χαζό να μην προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας πάνω στον ηγέτη μας. Γι' αυτό πολλές ομάδες δίνουν πολλά χρήματα, αλλά δεν καταφέρνουν και πολλά πράγματα γιατί τους λείπει αυτό το στοιχείο. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Διαμαντίδη. Ίσως να μπορούσαμε να τρέξουμε περισσότερο μετά από κάποιες άμυνες, αλλά και σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε και υπάρχουν παιδιά που μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Παίρνοντας τη «σκυτάλη» από την απάντησή του, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν ένας από αυτούς τους ηγέτες που ανέφερε είναι και ο Ναβάρο τον οποίο οι «πράσινοι» θα πρέπει αύριο να σταματήσουν, είπε: «Σαφώς και είναι... Είναι ηγέτης της ομάδας αυτής, γι' αυτό όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, όλοι ψάχνουν τον Ναβάρο. Υπάρχει ο καλός παίκτης, ο φέρελπις... Αυτό είναι διαφορετικό. Ηγέτες είναι λίγοι. Είναι ο Ναβάρο, ο Δημήτρης, ο Βασίλης, ο Ροντρίγκεθ...».

Τέλος, για το αν θυμάται την περσινή σειρά αγώνων με την Μπαρτσελόνα σχολίασε: «Όλοι μας, όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα, προπονητές, παίκτες, όλοι τελειώσαμε αυτή τη σειρά και ήμασταν εντάξει με τον εαυτό μας, ότι κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να κατακτήσουμε την πρόκριση. Στο πέμπτο παιχνίδι ο Δημήτρης (Διαμαντίδης) είχε από το πρώτο ημίχρονο τρία φάουλ και όμως στο δεύτερο μισό βγάλαμε εκπληκτική ενέργεια στο παρκέ. Ήταν ίσως το καλύτερο ημίχρονο που έχουμε κάνει από αυτή την άποψη. Ο αθλητισμός έχει χαρές, λύπες, νίκες, ήττες... Υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές... Το θέμα είναι να φεύγεις από το γήπεδο σίγουρος για τον εαυτό σου».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια