Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Φοβερός Ολυμπιακός, «περίπατο» με την Μπαρτσελόνα ! (photos)

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το TOP 16 της Ευρωλίγκας καθώς επικράτησε εύκολα με 74-62 της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και ...


Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το TOP 16 της Ευρωλίγκας καθώς επικράτησε εύκολα με 74-62 της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και πήρε και σημαντική διαφορά που μπορεί να του χρειαστεί στη συνέχεια.

Μπορεί οι Καταλανοί να μπήκαν καλύτερα όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ο Ολυμπιακός είχε με άνεση τα ηνία και έφτασε ανέλπιστα εύκολα στη μεγάλη νίκη στο ξεκίνημα της φάσης των “16” της Ευρωλίγκας. Μεγάλοι πρωταγωνιστές των πρωταθλητών Ευρώπης οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Στρόμπερι, Χάκετ, Χάντερ και Παπαπέτρου. 

Ο αγώνας...

Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, γεγονός που η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 3-8 στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Όμως, οι “ερυθρόλευκοι” άρχισαν σιγά σιγά να βρίσκουν ρυθμό και με ένα σερί 5-0 από τους Παπαπέτρου και Πρίντεζη πέρασαν πρώτη φορά μπροστά με το 10-9 στο 7ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι Καταλανοί πήραν και πάλι το προβάδισμα όμως δια χειρός Αθηναίου το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το ισόπαλο 14-14.

Ξεκινώντας από το... μηδέν την δεύτερη περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν “στροφές” και με “όπλο” τους την πολύ καλή άμυνα γύρισαν το παιχνίδι και ήταν πια εκείνοι που είχαν τα ηνία. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα χαλάρωσε και σίγησε επιθετικά και με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει δράση, άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά ασφαλείας με αποτέλεσμα να φτάσουν πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 36-26 στο 19ο λεπτό ενώ με τρίποντο του Χάκετ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 39-26.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ακόμα πιο βελτιωμένος και με την Μπαρτσελόνα να εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα μετέτρεψε το παιχνίδι σε “περίπατο”. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι Πειραιώτες πήγαν στο +15(42-27), οι Καταλανοί απάντησαν με ένα σερί 7-0 και μείωσαν στους 8(42-34) όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο. Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν με ένα σερί 10-0 και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +18(52-34) στο 27' και κάπου εκεί ο αγώνας μετατράπηκε σε “περίπατο”, με το τριαντάλεπτο να κλείνει με το 56-40.

Η Μπαρτσελόνα δεν έδειχνε ικανή για την μεγάλη ανατροπή καθώς δεν μπορούσε να αντιδράσει κόντρα στους εντυπωσιακούς γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν και στο +19(61-42). Το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν οι Καταλανοί ήταν με ένα σερί 5-0 να μειώσουν στους 14(61-47) στο 35ο λεπτό. Το τελευταίο πεντάλεπτο είχε πια διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ουσιαστικά οι δύο ομάδες "κυνηγούσαν" τη διαφορά και τελικά η πολύ μεγάλη σε πρεστίζ και βαθμολογική αξία νίκη ήρθε με το ταμπλό στο ΣΕΦ να δείχνει το τελικό 74-62.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):
Σπανούλης 11, Πρίντεζης 7, Χάκετ 8, Στρόμπερι 8, Παπαπέτρου 8, Αγραβάνης 6, Μιλουτίνοφ 2, Χάντερ 10, Αθηναίου 2, Μάντζαρης 6, Τζέιμς 6.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ):
Περπέρογλου 3, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 1, Τόμιτς 16, Λαουάλ, Ντόελμαν 4, Όλεσον 5, Βεζένκοφ 3, Ρίμπας 8, Σατοράνσκι 12, Σάμουελς 7, Έρικσον.

* Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Πάτρικ Γιάνγκ και Ματ Λοτζέσκι και η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Κάρλος Αρόγιο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια