Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Εύκολη νίκη και... βλέπει πλέι οφ ο Κολοσσός

Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε την αγωνιστική του ανωτερότητα αλλά και την έδρα του και επικρατώντας εύκολα με 79-69 των Τρικάλων παραμένει ...


Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε την αγωνιστική του ανωτερότητα αλλά και την έδρα του και επικρατώντας εύκολα με 79-69 των Τρικάλων παραμένει εντός της πρώτης οκτάδας της Basket League.

Οι Ροδίτες ήταν οι κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι και πατώντας “γκάζι” στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό τους, Γιάννη Γεωργαλλή “καθάρισαν” εύκολα τα Τρίκαλα και παραμένοντας στην όγδοη θέση της βαθμολογίας εξακολουθούν να κάνουν σχέδια για την είσοδό τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αντίθετα, τα Τρίκαλα δεν αξιοποίησαν τη νίκη επί του Ρεθύμνου την προηγούμενη εβδομάδα και παραμένουν κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού.

Ο αγώνας...

Αρχικά οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με τις ίδιες διαθέσεις όμως μετά το πρώτο τρίλεπτο και το 4-3 ο Κολοσσός είχε τον πρώτο λόγο με αποτέλεσμα να πάει στο +6(11-5). Μάλιστα, με τους Σαλούστρο, Λιούις, ΜακΓκι και Λίντεν έφτασε στο +7(22-15) στο 7ο λεπτό ενώ μετά από ένα 4-0 του Μπράουν το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 22-19.

Στη δεύτερη περίοδο τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ηγηθούν με τον Σόκο να είναι για άλλη μια φορά ο μεγάλος τους πρωταγωνιστής όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με το 24-24 στο 14ο λεπτό. Από κει και μετά, με τους Γεωργαλλή, Αχόνεν και Σαλούστρο να κάνουν πολύ καλή δουλειά και ένα σερί 7-0 ο Κολόσσος ξέφυγε με το 34-26 στο 17'. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί δεν τα παράτησαν και απαντώντας με ένα σερί 8-0 ισοφάρισαν σε 34-34 όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ρέλεφορντ με τρίποντο να διαμορφώνει το 37-34.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, τα πράγματα άλλαξαν καθώς τα Τρίκαλα μπόρεσαν να μείνουν κοντά μέχρι το 39-34. Οι Ροδίτες μπήκαν στην τρίτη περίοδο με ένα σερί 8-0 και με το 45-34 πήγαν πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα και άρχισαν να μετατρέπουν το παιχνίδι σε εύκολη υπόθεση. Στη συνέχεια, οι Θεσσαλοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, η διαφορά έφτασε και στο +17(57-40) στο 26ο λεπτό και πλέον ο Κολοσσός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα ενώ το τριαντάλεπτο έκλεισε με το 60-49.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο δια χειρός Σόκο τα Τρίκαλα κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή έριξαν τη διαφορά στους 7(60-53) όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο καθώς οι Ροδίτες δεν είχαν σκοπό να χάσουν ένα “δικό” τους παιχνίδι. Εξακολουθώντας να έχουν πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα και τον αρχηγό τους Γιάννη Γεωργαλλή σε πολύ καλή μέρα πήγαν ξανά στο +17 και “καθάρισαν” το παιχνίδι ενώ η μεγάλη νίκη ήρθε με το ταμπλό στο Βενετόκλειο να δείχνει το τελικό 79-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 37-34, 60-49, 79-69

Κολοσσός (Λυκογιάννης):
Γεωργαλλής 14, Λαρεντζάκης, Σαλούστρος 6, Λίντεν 8, Λιούις 14, Ρέλεφορντ 14, ΜακΓκι 9, Μπίλης 3, Μανωλόπουλος, Ντέιβις 2, Αχόνεν 9.

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Τσιάρας 5, Σόκο 25, Ρόμπινσον 10, Καλλές 2, Μπράουν 15, Τζόουνς 9, Κάντουγκαν 3, Βίλιαλμσον 2, Βαυριτιμιάδης.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια