Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Τέλος οι «γκέλες» για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε ιδιαίτερα στην Τρίπολη όμως έστω και (πολύ) δύσκολα επικράτησε με 68-66 του Αρκαδικού στην 21η αγωνιστική της Basket L...


Ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε ιδιαίτερα στην Τρίπολη όμως έστω και (πολύ) δύσκολα επικράτησε με 68-66 του Αρκαδικού στην 21η αγωνιστική της Basket League και έβαλε τέλος στις τελευταίες “γκέλες” επιστρέφοντας στις νίκες μετά από έξι συνεχόμενες ήττες.

Με απόντες τους Βασιλειά και Σχορτσιανίτη για άλλη μια φορά ο ΠΑΟΚ ήταν κακός ωστόσο χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Τέπιτς αλλά και των Χάτσερ, Μαργαρίτη και Μάρκοβιτς γλίτωσε στο “τσακ” τη νέα αναπάντεχη ήττα και μετά από έξι συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα επέστρεψε στις νίκες και πλέον μοιράζεται την πέμπτη θέση της βαθμολογίας με το Ρέθυμνο.

Ο αγώνας...

Αμφίρροπο ήταν στο ξεκίνημά του το παιχνίδι καθώς το πρώτο δεκάλεπτο ήταν σχεδόν μοιρασμένο και με τις δύο ομάδες να είναι κοντά. Αρχικά ο Αρκαδικός μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 6-2 στο πρώτο τρίλεπτο όμως τα φάουλ του Καββαδά και τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάρει τα ηνία. Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν “στροφές” και με ένα σερί 14-0 από τους Τέπιτς, Μαργαρίτη και Κώττα πέρασαν μπροστά με το 9-17 στο 7ο λεπτό. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα όμως με έξι πόντους του Στεφανίδη ο Αρκαδικός μείωσε σε 15-18 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι δύο ομάδες εξακολούθησαν να είναι κοντά και στη δεύτερη περίοδο καθώς αλλάζαν την “σκυτάλη” στο σκορ μέχρι και τα μισά της περιόδου και το 24-24. Από κει και μετά, με τον Τέπιτς να πραγματοποιεί νέα πολύ καλή εμφάνιση και τον Χάτσερ να τον ακολουθεί ο ΠΑΟΚ πήγε ξανά στο +7(28-35) και παρά την αντεπίθεση του Αρκαδικού διατήρησε το προβάδισμα και το ημίχρονο έκλεισε με το 33-35.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, με τους Χάτσερ, Μαργαρίτη και Μάρκοβιτς ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +9(35-44) όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη καθώς ο Αρκαδικός απάντησε με ένα σερί 8-0 για το 43-44 στο 28ο λεπτό και το ντέρμπι συνεχίστηκε. Ο Τσόχλας με τρίποντο διατήρησε το προβάδισμα των Θεσσαλονικιών και παρά τις προσπάθειες των Καββαδά και Τζόουνς ο ΠΑΟΚ με νέο τρίποντο από τον Τσόχλα ήταν μπροστά και στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με το 47-51.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με ένα σερί 4-0 από τους Καββαδά και Στεφανίδη ο Αρκαδικός έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 51-51 και το θρίλερ συνεχίστηκε ως το τέλος. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του ΠΑΟΚ και ένα σερί 7-0 οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με το 58-55 στο 35'. Έκτοτε, το σκορ άλλαζε συνεχώς “χέρια” όμως με το μεγάλο τρίποντο του Χάτσερ και το καθοριστικό ριμπάουντ και την βολή του Τέπιτς ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με το 62-67 στα 31'' και πήρε μεγάλη “ανάσα”. Τζόουνς και Στεφανίδης μείωσαν σε 66-68 στα 5'', ο Χάτσερ αστόχησε στις βολές και τελικά με αυτό να είναι το τελικό σκορ ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την αγχωτική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 33-35, 47-51, 66-68

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καββαδάς 10, Στεφανίδης 11, Καλλινικίδης 3, Βαν Όστρουμ 8, Λέτζιον 11, Λι 3, Νουούτινεν 2, Τσ. Τζόουνς 18, Τζουγκαράκης, Τ. Τζόουνς.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Δέδας, Μαργαρίτης 14, Κακαρούδης, Τσόχλας 8, Χάτσερ 13, Τέπιτς 15, Λιάπης, Κώττας 4, Μάρκοβιτς 11, Ντούβνιακ 3.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια