Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πρώτο βήμα για τη νέα μεγάλη πρόκριση ο ΠΑΟΚ ! (pics)

Πραγματοποιώντας νέα πολύ καλή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει “κεφάλι” στη “μάχη” με την Τενερίφη για την πρόκριση στα προημιτελικά ...


Πραγματοποιώντας νέα πολύ καλή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει “κεφάλι” στη “μάχη” με την Τενερίφη για την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League και αν και θα μπορούσε να είχε κερδίσει και με διψήφια διαφορά καθώς ήταν στο +13 επικράτησε με 66-63 στην Πυλαία και θα πάει στον επαναληπτικό στην Ισπανία για να κάνει τη νέα... έκπληξη και να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Παρόλο που έπαιξε χωρίς έναν από τους μεγάλους του πρωταγωνιστές, τον Τζόρνταν Σάιμπερι, χάρη στη σοβαρή εμφάνισή του, την καλή του άμυνα και με πρωταγωνιστές τους Κλάντον, Πέινερς και Χρυσικόπουλο ο ΠΑΟΚ σταμάτησε την εντυπωσιακή τον τελευταίο καιρό Τενερίφη και έκανε το 1-0 στη “μάχη” των δύο ομάδων στους “16” του BCL. Πλέον, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θέλει νίκη και στο παιχνίδι στην Ισπανία την επόμενη Τρίτη(7/3) για να πανηγυρίσει και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο αγώνας...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και με τον Κλάντον να μπαίνει “ορεξάτος” προηγήθηκε με 10-4 στο πρώτο πεντάλεπτο ενώ δύο λεπτά αργότερα με τους Πέινερς και Μαργαρίτη πήγε και στο +7 και σε νταμπλ σκορ με το 14-7. Όμως, οι Ισπανοί δεν άργησαν να πάρουν μπροστά και με ένα σερί 6-0 έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με το 16-16 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο ΠΑΟΚ μπήκε ακόμα πιο δυνατά και με ένα σερί 11-0 προηγήθηκε πρώτη φορά με διψήφιο προβάδισμα με το 27-16 στο 14' ενώ δύο λεπτά αργότερα δια χειρός Μιλιένοβιτς έφτασε και στο +12(29-17). Όμως, όπως έγινε στην πρώτη περίοδο και στη δεύτερη ο Δικέφαλος χαλάρωσε στη συνέχεια και μένοντας τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ έδωσε την ευκαιρία στην Τενερίφη με ένα σερί 10-0 να μειώσει στο καλάθι με το 29-27 στο 18'. Ωστόσο, ΜακΦάντεν και Κλάντον “ξεκόλλησαν” τον ΠΑΟΚ και με ένα 5-0 έκαναν το 32-27 για να ολοκληρωθεί τελικά το ημίχρονο με το 34-30.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τα ηνία και το προβάδισμα μέχρι το 24' και το 42-36 όμως τα λάθη του στη συνέχεια επέτρεψαν στην Τενερίφη με ένα σερί 8-0 να περάσει πρώτη φορά μπροστά με το 42-44 στα μισά της τρίτης περιόδου. Όμως, στη συνέχεια οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο. Ακολούθησε ένα λεπτό χωρίς σκορ και για τις δύο ομάδες ώσπου ο Μιλιένοβιτς ισοφάρισε και ο Μπόγρης τον μιμήθηκε όμως λίγο αργότερα από τα τρία τρίποντα των Χρυσικόπουλο, ΜακΦάντεν και Πέινερς και τις βολές του τελευταίου και το σερί 13-0 ο Δικέφαλος ξέφυγε πάλι με διψήφια διαφορά με το 57-46 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με ένα σερί 5-0 από τον Γκριγκόνις η Τενερίφη έριξε τη διαφορά στους 6(57-51) όμως ο Χρυσικόπουλος έβαλε τέλος στα μπλακ άουτ του ΠΑΟΚ με το 59-51 στο 33'. Δύο λεπτά αργότερα ο Χρυσικόπουλος έφερε και το +10(63-53) και οι Θεσσαλονικείς πήραν μεγάλη “ανάσα”. Στη συνέχεια, ο Ντόρνεκαμπ μείωσε στους 8 όμως οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου παράμειναν σοβαροί και μαχητικοί και ο ΜακΦάντεν έκανε το 64-55 στο 37'. Ωστόσο με βολές του Γκριγκόνις και τρίποντο του Ντόρνεκαμπ η διαφορά έπεσε στους 4(64-60) στα 2:14 πριν τη λήξη και τα τελευταία λεπτά απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά την επόμενη επίθεση αλλά η καλή άμυνα του Τσόχλα ανάγκασε τον Γουάιτ να χάσει την μπάλα, ο οποίος στη συνέχεια έκανε και φάουλ και ο Πέινερς με τις βολές έδωσε “αέρα” στους γηπεδούχους με το 66-60. Ο Σαν Μιγκέλ έκανε και εκείνος λάθος στα 41'', ο Μαργαρίτης αστόχησε σε τρίποντο και τελικά με το τρίποντο του Ντόρνεκαμπ στην εκπνοή που διαμόρφωσε το τελικό 66-63 ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πολύ μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 34-30, 57-46, 66-63

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 11, Μαργαρίτης 8, Τσόχλας, Πέινερς 15, Κόνιαρης 2, Κλάντον 13, Γλυνιαδάκης 4, Μιλιένοβιτς 4, ΜακΦάντεν 9.

Τενερίφη (Βιντορέτα): Μπόγρης 6, Χάνλεϊ 4, Μπάσας 2, Σαν Μιγκέλ 8, Βάσκεθ 4, Γκριγκόνις 12, Γουάιτ 3, Αμπρομάϊτις 3, Ντόρνεκαμπ 19, Κιρκσάϊ, Νιάνγκ 2, Ριτσότι.






Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια