Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Συντριβή του Ολυμπιακού και μια «ανάσα» από την πρόκριση η Ζαλγκίρις (pics)

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός ούτε στο τρίτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με την Ζαλγκίρις και γνωρίζοντας “βαριά” ήττα με το 80-6...


Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός ούτε στο τρίτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με την Ζαλγκίρις και γνωρίζοντας “βαριά” ήττα με το 80-60 στο Κάουνας πλέον είναι σε πολύ δύσκολη θέση για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου καθώς οι Λιθουανοί είναι στο 2-1 και θέλουν άλλη μια νίκη.

Με τους Σπανούλη και Ρόμπερτς να είναι απελπιστικά μόνοι και μη μπορώντας να βρει λύσεις και στην επίθεση και στην άμυνα ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν μπόρεσε να “σπάσει” το πλεονέκτημα της Ζαλγκίρις αλλά με την “βαριά” ήττα επέτρεψε στους Λιθουανούς να κάνουν το 2-1 στην προημιτελική σειρά και πλέον να απέχουν μια νίκη από την μεγάλη πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.
Πλέον, στο παιχνίδι της Πέμπτης(26/4) οι “ερυθρόλευκοι” θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και η σειρά να επιστρέψει στο ΣΕΦ και να έχουν άλλη μια ευκαιρία για την πρόκριση.

Ο αγώνας...

Αρχικά ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-10 στο πρώτο τετράλεπτο και παρόλο που στη συνέχεια η Ζαλγκίρις μείωσε στον πόντο(13-14) με τους Σπανούλη και Ρόμπερτς διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 13-26 στο 8'. Αμέσως μετά, οι Λιθουανοί με ένα 4-0 από τους Ούντριχ και Γουάιτ πέρασαν πρώτη φορά μπροστά με το 19-16 και παρά το ότι ο Τιλί με τρίποντο ισοφάρισε σε 19-19 το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 21-19.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν καθώς ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και μπόρεσε να μείνει κοντά μέχρι το 25-24 στο πρώτο ενάμιση λεπτό. Αμέσως μετά η Ζαλγκίρις με ένα σερί 13-0 από τους Ντέβις, Γουάιτ και Πάνγκος πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 37-24 στα μισά της περιόδου. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και όχι μόνο διατήρησαν με άνεση τα ηνία αλλά εκτόξευσαν τη διαφορά στο +17(47-30) στο 18'. Στο δίλεπτο που απέμενε με ένα σερί 6-0 από τους Μιλουτίνοφ και Μάντζαρη ο Ολυμπιακός μείωσε στους 11 με το 47-36 του ημιχρόνου.

Τα προβλήματα του Ολυμπιακού στην άμυνα αλλά και η έλλειψη λύσεων στην επίθεση συνεχίστηκαν και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να διατηρήσει με άνεση τα ηνία. Με ένα σερί 7-0 οι “ερυθρόλευκοι” έριξαν τη διαφορά στους 7(53-46) στο 26' όμως οι Λιθουανοί δεν ανησύχησαν περισσότερο και απαντώντας με ένα 5-0 πήγαν πάλι στο +12(58-46). Στη συνέχεια, και ενώ ένας από τους θετικούς σήμερα παίκτες του Ολυμπιακού, τον Μπράιαν Ρόμπερτς να παραμένει αδικαιολόγητα στον πάγκο οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και η Ζαλγκρίρις φτάνοντας πάλι στο +17 με το 67-50 στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου συνέχισε τον “περίπατο”.

Στην τελευταία περίοδο τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό καθώς μη μπορώντας να αντιδράσει η Ζαλγκίρις “άγγιξε” και το +22(74-52) στο 34' και “καθάρισε” και τυπικά το παιχνίδι. Πλέον, το τελευταίο εξάλεπτο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και μάλιστα βλέποντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός πέταξε “λευκή πετσέτα” και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέσυρε τους Σπανούλη και Ρόμπερτς. Η διαφορά έφτασε και στο +24(80-56) και τελικά η μεγάλη νίκη της Ζαλγκίρις ήρθε με το 80-60 και πλέον με το 2-1 στην προημιτελική σειρά βρίσκεται μια “ανάσα” από την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-36, 67-50, 80-60
Ζαγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 18, Πάνγκος 12, Μιλάκνις 1, Τουπάν 10, Ουλανόβας, Ούντριχ 6, Καβαλιάουσκας 7, Μίσιτς 8, Σάντζους, Γουάιτ 5, Γιανκούνας 13, Βαλίνσκας.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 14, Πρίντεζης 3, Μάντζαρης 3, Τιλί 6, Παπαπέτρου 5, Παπανικολάου 6, Μιλουτίνοφ 3, ΜακΛιν 6, Στρέλνιεκς 3, Ρόμπερτς 11, Μπράουν, Μπόγρης.







Δεν υπάρχουν σχόλια